עבור לתוכן

סי.די 1 - CD1 בקניון רחובות מוכרים סוללות "מקוריות" של קנון

Featured Replies

פורסם

אתמול רכשתי סוללה NB-4L מקורית של קנון במחיר מלא בחנות הנ"ל. שהגעתי הביתה הבחנתי שהאריזה פתוחה והסוללה בפנים שונה מהסוללה המקורית שקיבלתי עם המצלמה. יש לי היסטוריה ארוכה עם קנון וישנם הרבה מצבים שסוללה אחת שונה מאחרת (מפעל שונה, קהל יעד שונה וכו') אבל כאן הכתב היה דהוי, מטושטש וכיתוב שונה בגב המצלמה, רושם ראשוני היה שהסוללה אינה מקורית.

לאחר חיפוש קצר הבנתי שהסוללה בוודאות אינה מקורית כמו שניתן לראות כאן: http://fake-nb-4l-battery.blogspot.com/

הזיוף שיש באתר זאת הסוללה שקיבלתי.

יום אחרי חזרתי לחנות במטרה להחזיר את המוצר וגבו ממני 5% מהמחיר המלא "לפי החוק".

כשהתעמתתי עם המוכר הוא אמר שמבחינתו זה מקורי ורוב המוצרים שהם מוכרים פתוחים, סוללות בפרט והטענה: "כדי שנראה שהסוללה מתאמיה למצלמה של הלקוח"

זאת אומרת גם הובטח לי סוללה מקורית, גם הייתי צריך לחזור לשם במיוחד להחזיר את הסוללה וגם לקחו לי על זה כסף.

לא נכנס לשם יותר.

פורסם

על פי חוק פתיחת אריזת מוצר אינה עילה לגביית עמלה או דמי ביטול.

אך ורק שימוש / חיבור לחשמל.

יש חוק ברור בנושא וגם אם פתחת את האריזה אך לא השתמשת במוצר אתה זכאי להחזר מלא במזומן ולא שום זיכוי!

פורסם
  • מחבר

לא נתנו לי זיכוי, נתנו לי החזר כספי אך גבו ממני 5% מהעסקה. לפי החוק דמי ביטול עולים %5.

אחרי 10 דקות של ויכוחים הרגשתי שאני מבזבז יותר מדי מהזמן שלי ויצאתי משם.

ואגב, אני לא פתחתי את האריזה. כשהגעתי הביתה אחרי הרכישה והבנתי שהאריזה כבר פתוחה. לא נגעתי במוצר וידעתי שאני מחזיר אותו יום למחרת.

פורסם

לפי איזה חוק?

אני יודע שמותר לך במסגרת הזמן המותר בחוק להחזיר ולקבל החזר מלא !

פורסם
  • מחבר

5. דמי ביטול

(א) ביטל הצרכן את הסכם הרכישה, כאמור בתקנה 2, רשאי העוסק לגבות מהצרכן דמי ביטול בשיעור של %5 ממחיר הטובין או מערך השירות או 100 שקלים חדשים לפי הנמוך מביניהם.

(ב) נעשתה העסקה בכרטיס אשראי והוכיח העוסק לצרכן כי חברת כרטיסי האשראי או גוף אחר שעמו התקשר העוסק לביצוע סליקת כרטיסי אשראי, גבו ממנו תשלום בעד סליקת כרטיס האשראי בעסקה שבוטלה, רשאי העוסק לחייב את הצרכן גם בתשלום שנגבה ממנו.

קישור

פורסם

לעולם אל תקנה סוללות ליתיום נטענות למצלמות בחנויות למכירת סוללות ודומיהן. תקנה רק איפה שקנית את המצלמה שלך. אם אין לחנות ממנה קנית את הסוללה בשביל דגם המצלמה שלך במלאי, הם בטח יזמינו מקנון וישלחו אליך את הסוללה או שהם יטלפנו להודיע לך שהסוללה הגיעה ותוכל לאסוף אותה.

פורסם

אם זה פחות 5% זה לא כזה נורא . הבעיה העיקרית פה היא שהחוק אוסר למכור מוצרים מזוייפים . לא כדאי להם להמשיך להחזיק במוצר הזה . עד כמה שידוע לי CD1 הם רשת . לפי מה שראיתי בקישור לא ממש כדאי להם למכור את המוצר בעיקר לא כמקורי. בכלל אפשר לדווח עליהם ואז הם בצרות צרורות עם המשטרה.

בכלל כשמדובר על סוללות ליתיום צריך מאוד להזהר כי הסוללות האילו נותות להתפוצץ במקרה של תקלה ובמקרה כזה יכולות לגרום לפציעה קשה או אפילו למוות. אני עדיין לא בטוח לאן לפנות אני חושב שלמשטרה יש מלשינון באתר שלהם אולי יש שם פרטים.

אם ממש בא לך להתנקם בהם אולי תשלח את הפרטים לדואר האדום באתרי חדשות שונים - הם ישמחו לצלוב אותם.

פורסם

כנראה שאתה ממש לא יודע לעמוד על שלך אם נתת להם את ה5% הללו.

פורסם
  • מחבר

קרא לזה איך שאתה רוצה.

כמו שציינתי אחרי ויכוחים רבים הבנתי שזה לא הולך לשום מקום והעדפתי לשלם להם 10 שקל במקום לשלם 30 שקל לחניה.

בכל מקרה התגובה שלך לא תורמת כלום לדיון.

כדי שחנות תיהיה הגונה אני לא צריך לצרוח בקולי קולות.

פורסם

אם אתה באמת רוצה שחנויות יהיו הגונות, תגיש נגד החנות תלונה על מכירת מוצרים מזוייפים כמקוריים ותביעה על אי קיום הוראות החוק להגנת הצרכן.

פורסם
  • מחבר

מה גורם לך לחשוב שאני לא אגיש?

לצערי הכוח האמיתי של הצרכן כיום מגיע רובו מהבית.

פתחתי את הדיון הזה בכדי להזהיר את חברי הפורום , לא כדי להתמסכן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים