פורסם 2012 באפריל 2813 שנים יכול להיות שזאת שאלה קצת טיפשית, אבל בכל זאת. נניח "שניה". איך יכול להיות שבמשך אלפי שנים מסין ואוסטרליה ועד ארה"ב - כולם מדדו את הזמן באופן זהה (שניה=מאה מאיות, 60 שניות=דקה וכו'). עמים שונים ברחבי הגלובוס רואים את השמש זורחת ושוקעת - איך לא יכול להיות שחלק מהם קבעו שמבחינתם דקה היא 95 שניות כאשר שניה היא 85 מאיות למשל.לא הייתה אמורה להיווצר תופעה של "לפי יחידות הזמן המרכזיות... המערביות..." וכו', בדומה למה שקרה עם המטרים (מטר / רגל / yards וכו')?
פורסם 2012 באפריל 2813 שנים קודם כל:http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%A2%D7%94http://en.wikipedia.org/wiki/Hour#Historyבניגוד לכל שאר ה"מימדים" (אורך, משקל, נפח...) לזמן יש יחידה אחת בסיסית שהיא זהה בכל העולם - יממה - שממנה נגזרות כל שאר המידות (שעה = 1/24 יממה, דקה = 1/60 שעה, וכן הלאה).למה דווקא 1/24 ו-1/60? זה כי חלוקות ל-12 וכפולותיו היו מאוד נפוצות בעולם העתיק. גם 12 זה דבר די טבעי - לדוגמה, יש 12 חודשי ירח בשנה (בערך).
פורסם 2012 באפריל 2813 שנים השאלה הגדולה היא למה בכל מקום שבוע הוא של 7 ימים? אין לזה שום קשר לטבע ונראה שזה כך גם במקומות שהדתות הגדולות לא הגיעו אליהם.
פורסם 2012 באפריל 2813 שנים השאלה הגדולה היא למה בכל מקום שבוע הוא של 7 ימים? אין לזה שום קשר לטבע ונראה שזה כך גם במקומות שהדתות הגדולות לא הגיעו אליהם.http://en.wikipedia.org/wiki/Seven-day_week#Origins
פורסם 2012 באפריל 2813 שנים יחידות זמן קטנות לא היו קבועות בכל העולם. יממה הייתה יממה כי זו יחידת זמן טבעית. לפני שהיו כלי מדידה, היו צריכים למצוא אמת מידה שעל פיה ניתן יהיה למדוד. זריחה ושקיעה הן דוגמאות בסיסיות ומאז התקדמו למחזורי ירח, עונות השנה, גאות ושפל, שעוני שמש וכולי. עם התקדמות הציביליזציה ומעבר לאמצעי מדידה מדוייקים יותר, הם גם התפשטו בכל העולם... הספירה של שבעה ימים בשבוע זו אשמתינו כנראה שככה זה היה משחר ההסטוריה.
פורסם 2012 באפריל 2813 שנים בפעם האחרונה שבדקתי אנחנו לא קיימים משחר ההיסטוריה. איך זה הגיע לכל מיני שבטים בקצות העולם שמעולם לא ראו אדם לבן?
פורסם 2012 באפריל 2813 שנים "מעולם לא ראו"? א. מאיפה אתה יודע אם ראו או לא לפני 1000 שנה?ב. האם מקורם של בני האדם מהשבטים הללו לא משותף גם לנו?
פורסם 2012 באפריל 2813 שנים מי אמר שזה היה ככה אצל כל מיני שבטים? פשוט, או שהם הצטרפו לציוויליזציה ואימצו את לוחות השנה שלנו, או שהם נכחדו.סתם בחיפוש קצר, לשבט המאיה היו שני סוגי שבוע, אחד בן 13 יום ואחד בן 20 יום.
פורסם 2012 באפריל 2813 שנים הסרטון הזה מדגים את התרחיש. water soak test after concrete etch בדיוק כמו מים על גבי נייר, התפשטות הסיביליזציות על גבי המפות לאורך ההיסטוריה היתה חסרת מעצורים(בהתגברות הדרגתית על תנאי השטח והמרחק). בדיוק באותה מידה אפשר לשאול, איך אתה מסביר שבכל כך הרבה מקומות יש איסלם? התשובה שלי היא: מים ואש.
פורסם 2012 באפריל 2913 שנים למה ספאם, זאת תשובה מאוד יפה.הסיבה שכל כך הרבה תרבויות אימצו את המתכונת של מחזוריות שבועית היא כי תרבות מסוימת המציאה אותה בעבר, ולאט לאט במהלך ההיסטוריה תרבויות אחרות הושפעו מזה ונוצרו מזה, ואותם תרבויות היו קודם כל מרכזי אוכלוסיה, ואחר כך הסביבה הקרובה, ואחר כך הסביבה הרחוקה.ומלחמות, ומיסיונרים, וסתם אנשים שהגיעו למקומות נידחים ולימדו את לוח השנה.לא קשה לראות ויזואלית על מפת העולם ממבט הזמן, איך שרעיונות מתפשטים במרחב.עכשיו תקרא שוב את ההודעה שלי ואולי תחליט הפעם שזה ממש לא ספאם.רעיונות מתפשטים כמו אש וכמו מים.מים מציפים מחלחלים ונספגים.אש שורפת אוכלת ומשמידה מה שהיה קודם.הסרטון והתמונות הם לא יותר מאשר עזרים ויזואלים לרעיון ההתפשטות המרחבית ומוקדי ריכוז אוכלוסיה שקלטו והעבירו את התרבות הלאה.
פורסם 2012 באפריל 2913 שנים כל המידות האחרות התפתחו מוקדם יותר פשוט כי היה בהן צורך. מסחר בין בני אותו הכפר דרש יכולת לכמת את משקל הקמח בשק המוצע למכירה, את אורכו של החבל וכולי. כשהמסחר התנהל בין בני אזורים שונים, זה היה כבר בשלב מאוחר בהרבה, וגם אז בסה"כ נדרש שער המרה כלשהו - האנשים העדיפו זאת מאשר ללמוד שיטת ספירה חדשה גם לשימוש מקומי.מדידת הזמן היתה שונה מהבחינה הזו. פרט ליחידות הטבעיות (שנת שמש, חודש ירחי, יממה, חלקי היממה כמו שקיעה או צהריים), במשך זמן רב לא היה כל צורך ביחידות נוספות. עד שצורך זה נולד, ועד שבכלל נוצרו כלים זמינים לציבור הרחב למדידת זמן ברמת דיוק מתקבלת על הדעת, העולם (המתקדם לזמנו, לפחות) כבר היה "מקושר" יותר והיתה יותר נטייה לסטנדרטיזציה כלשהי.בנוסף, גם ליחידות הקטנות יותר יש הצדקה אסטרונומית או מתמטית: חלוקת היום ל24 חלקים הגיונית אם נזכור שהשיטות המוקדמות התבססו על צפיה בכוכבים (וממש במקרה הכוכבים הבולטים לעין נותנים חלוקה שכזו, אם כי בחלוקה אחרת מדובר כבר ב36 חלקים), ובנוסף 24 הוא מספר נוח: יש לו מחלקים רבים, כך שחלקי יממה שונים יכולים להמדד בשעות שלמות. למשל, הזמן בין חצות לזריחה הוא בקירוב גס (תלוי בעונה) 6 שעות, כמו גם הזמן בין הזריחה לצהרי היום. אם היממה היתה נגיד 10 "שעות", חלוקות רבות היו נותנות מספרים לא שלמים. לגבי דקות, הרי שהעניין חד עוד יותר: מחצית, שליש, רבע, חמישית שישית ועשירית השעה - כולם מספרים שלמים של דקות.
פורסם 2012 באפריל 3013 שנים אין לי כוח יותר מידי לחפור ואני גם לא הכי בקיא אבל אני יגיד לכם כמה דברים שאני יודע בבירור...שבעה ימים בשבוע משום שהקדוש ברוך הוא ברא את העולם בשישה ימים וביום השביעי שבת וינפש...וזה דבר שמקובל בכל העולם מאז היבראו וזה דבר שהיה פשוט לכולם ואפילו בכיתביהם כתוב ומוכר עוד משחר הימים...דבר שני לגבי יחידות הזמן זה דבר שרשום שבגמרא בצורה מפורשת {ועוד אין לכם קצה חוט עד כמה ועוד כמה דברים שמפורשים שם לפרטי פרטים} אלפי שנים אחורה...וזה דבר שהיה פשוט להם מאז ומעולם ולכן נשאר גם להיום...מה שהיה הוא שיהיה ואין חדש תחת השמש...אני יודע שיש כאלו שזה לא יספק אותם והם תמיד יחפשו חוכמות יתרות אבל זאת האמת הפשוטה והאמיתית ומי שיש לו בעיה שיאכל תלב או יעשה חיפוש בגוגל ויחפור קצת בגמרא ויראה הכל בעיניו...
פורסם 2012 באפריל 3013 שנים הנה הגיע הדתי התורן... לך ללמוד את הגמרא שלך ועזוב אותנו בשקט. האינטרנט הומצא ע"י כופרים ובכלל יש בו הרבה דברים לא כשרים.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.