עבור לתוכן

פוסט ראשון שכתבתי בנושא SQL

Featured Replies

פורסם

אהלן לכולם,

כתבתי פוסט ראשון בנושא SQL SERVER INTERNALS, שמסביר על דברים בסיסיים בנושא שבו

הרבה מאוד DBA'ים של SQL SERVER אינם מתמצאים יותר מידיי.

קישור לפוסט -> היכן הרשומות שלי ?!

אשמח לקבל תגובות/ביקורות על הפוסט.

חיים פישנר.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

טוב אני רואה שאנשים נכנסים לצפות...

קצת מבאס שאין תגובות האמת אבל בכל זאת

אם מישהו אהב את הפוסט הראשון יש גם פוסט שני שצריך לעניין ממש אנשים שמתעסקים

באופן שותף עם הSQL SERVER.

אלו דברים בסיסיים שכל DBA לדעתי כדאי שידע אז תהנו smiley.gif !

http://www.madeira.co.il\physical location of row in table

פורסם

פוסט מעניין, אני לא DBA ואין לי ניסיון עם SQL SERVER אבל אני מניח שהקונספט מתקיים גם בבסיסי נתונים אחרים.

הערות קטנות, בחלק מהתמונות הטקסט לא ברור, גם כשלוחצים עליהם לקבל תמונה מוגדלת.

היה חסר לי נושא של אופטימיזציה, האם אפשר לשלוט על גודל עמוד כדי לאפשר ניצול מירבי של מקום? אם כן האם ניתן לקנפג את זה פר טבלה, פר בסיס נתונים, פר שרת ?

אם אני משנה גודל של עמוד בכונן הקשיח האם השרת מגיב לזה ומשנה גודל עמוד אצלו?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה. הקונספט בהחלט מתקיים גם בבסיסי נתונים רלציונים אחרים (ORACLE וMYSQL) זה בטוח.

תודה על הערה אני אדאג לשנות את זה...

לגבי האופטימיזציות צודק לא התייחסתי אליהן בצורה ישירה אבל ניתן להסיק את הדברים מהפוסט.

זה יותר בכיוון של לבחור טיפוסי נתונים נכון, אבל צריך לשים לב שכאשר מדברים על ביצועיים מדברים ברמה הזאת

על נפחים יחסית גדולים או/ו מספר משתמשים רחב.

אז מגיעים לדבר על המספרים, משום שכאשר הגדלים קטנים או שאין הרבה משתמשים אז אין צורך יותר מידיי בביצועים.

במידה והגעת למצב שצריך לשים דגש על ביצועים, אז ההערות שיש לי לתת זה פשוט לבחור את הטיפוסי נתונים הנכונים.

לנרמל נכון את הDB שלך, ובנוסף הפוסט נותן ראייה לכיצד לאפיין נכון סטור'ג במידה ורוצים להקים מערכת חדשה

אז עכשיו מבינים שתכל גודל של PAGE הוא כבר לא נטו 8KB אלא בעצם גודל ברוטו, ועכשיו ניתן לחשב בצורה מדוייקת ככל הניתן

את הסטורג' והגדלים הניצפים...

לגבי שאלתך האחרונה בנוגע לקינפוג אז בSQL לא ניתן לקנפג את גודל הPAGE אך לעומת זאת אני מכיר שבאורקל זהו

נתון שהוא כן קונפיגורבילי אבל יצא לשמוע מהרבה מאוד שמשתמשים בדיפולטי אז לא יודע אבל בדוק שיש לזה יתרונות.

שוב לגבי הרמה אז בSQL זה לא קיים, ולגבי אורקל אם זה מעניין אותך אני אוכל להשיג לך את התשובה לכך.

שמחתי לשמוע :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים