עבור לתוכן

כרטיס מסך ישן על מחשב חדש

Featured Replies

פורסם

שלום,

קניתי מחשב חדש עם כרטיס מסך מובנה בלוח אם. דגם הלוח אם: H61MA-E35 B3 HDMI USB3 SATA3 1GLAN MSI.

ויש לי בבית מחשב ישן שכבר לא בשימוש, אבל יש לו כרטיס מסך טוב: geforce 6600GT 512mg.

השאלות שלי הן:

1. האם כדאי להתקין את הכרטיס הישן על המחשב החדש? (לא אני אתקין, אני אתן את זה למעבדה בחנות)

2. לכרטיס הישן אין חיבור HDMI וללוח אם יש. האם הלוח אם יודע להשתמש בכרטיס מסך, גם כשמחברים את הכבל ל-HDMI, ולא לכרטיס? (מקווה שהבנתם את השאלה..)

תודה מראש!

פורסם

קודם כל תתחדש :xyxthumbs:

הכרטיס מסך לא מובנה בלוח האם. הוא נמצא בתוך המעבד. איזה מעבד קנית?

לדעתי מיותר להתקין את הכרטיס הספציפי הזה. הוא לא יתן לך משהו מעבר למה שהמאיץ הגרפי במעבד מספק.

אם תחבר את הכבל ל-hdmi, המחשב ישתמש במאיץ הגרפי שבמעבד ולא בכרטיס.

פורסם

הכרטיס הזה חלש ופחות או יותר כמו הכרטיס שמובנה במעבד אפלו לשמיש ככרטיס רק לפיזיקה הוא חלש ואין לו DX11 כך שהפיזיקה לא תיתמוח ביכלות של המישחק כמו שאמרתי DX11 ופיזיקה ועוד טכנולגיות חדשות גם המחשב משחקים ותכניות ההיו מוגבלים לכרטיס החלש יותר ולא הייה אפשרות לעבוד עם הכרטיס החזק יותר סתם ביזבוז

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המהירה.

מעבד אינטל 3.0GHz 6MB CORE i5 1155 QUAD 2320

האם הכרטיס המובנה יותר טוב מהכרטיס הישן שלי? האם הוא יכול להריץ משחקים חדשים?

פורסם

איזה משחקים מדובר? שני הכרטיסים לא מיועדים למשחקים רציניים. בשביל זה תצטרך כרטיס מסך חזק.

פורסם

הכרטיס הזה חלש ופחות או יותר כמו הכרטיס שמובנה במעבד אפלו לשמיש ככרטיס רק לפיזיקה הוא חלש ואין לו DX11 כך שהפיזיקה לא תיתמוח ביכלות של המישחק כמו שאמרתי DX11 ופיזיקה ועוד טכנולגיות חדשות גם המחשב משחקים ותכניות ההיו מוגבלים לכרטיס החלש יותר ולא הייה אפשרות לעבוד עם הכרטיס החזק יותר סתם ביזבוז

NVIDIA PhysX היא טכנולוגיה אשר נתמכת בכרטיסי מסך מסדרת Geforce 8 ומעלה, לידעתך.

לגבי המובנה במעבד (אני מזכיר, הוא מובנה במעבד, לא בלוח האם) התשובה היא שהוא כנראה יהיה עדיף, להריץ משחקים חדשים הוא יכול אבל בהגדרות תצוגה מאוד נמוכות ובקצב פריימים ביינוני.

פורסם

DJ ELECTRIC לא אמרתי שהכרטיס לא עובד אם פיזיקה פשוט הוא חלש להריץ פיזיקה וגם היום יש שיפורים בתמיחה בפיזיקה גם בכרסים וגם בדרייבר מה שאין בכרטיס במיוחד שהוא יותר ישן כמו שאין תמיכה ב DX חדשים יותר וביגלל שהגירסה של shader נמוך יותר הרבה משחקים של הזמן האחרון לא יעבדו שהייה יום טוב וחג עצמאות שמייח

פורסם

לא הבנתי מה שרשמת אבל ניסיתי, אין דבר כזה "להריץ פיזיקה". הטכנולוגיה היחידה שאפשר לעשות לה סימולציה היא PhysX. אנשים פשוט אוהבים לקחת את המותג הזה, לקרוא לו "פיזיקה" ולתת לו משמעות שונה לחלוטין. התשובה היא לא. אין דבר כזה "להריץ פיזיקה" ואלא רק להפעיל PhysX וגם זה דרך פאצ' ורק באמצעות כרטיסי מסך מסדרת Geforce 8 ומעלה (מה שהופך את ה6600GT למיותר לחלוטין, לא קצת לא בערך אלא לחלוטין). סוף סיפור.

פורסם

אז לפי מה שאני מבין הPHYSX כמו שאתה אומר זה רק תוכנה סמולציה שתומך רק בגירסה 8 ויותר ולא טכנולגיה מנוע שמובנה בכרטיס עצמו כמו אצל AMD שיש מנועה פיזיקה שמובנה בכרטיס עצמו +תוכנה שניקראת GAMEPLAY שמפעילה את התמיחה במנוע הפיזיקה תקן אתי אם לא הבנתי נכון

פורסם
  • מחבר

איזה משחקים?

למשל starcraft 2, שדרישות המינימום שלו לכרטיס מסך זה בדיוק מה שיש לי - 6600GT. וכבר שיחקתי starcraft 2 עם הכרטיס הזה.

או C&C4 שהדרישות שלו זה 6800, שזה לא הרבה מעל ה-6600GT.

אתם חושבים שהכרטיס של המעבד יריץ אותם?

פורסם

אז לפי מה שאני מבין הPHYSX כמו שאתה אומר זה רק תוכנה סמולציה שתומך רק בגירסה 8 ויותר ולא טכנולגיה מנוע שמובנה בכרטיס עצמו כמו אצל AMD שיש מנועה פיזיקה שמובנה בכרטיס עצמו +תוכנה שניקראת GAMEPLAY שמפעילה את התמיחה במנוע הפיזיקה תקן אתי אם לא הבנתי נכון

אין לי מושג איפה שמעת על השטות הזאת אז אחדד דברים, המנוע הפיזיקאלי ש-AMD מקדמת הוא Bullet וזה מנוע שעובד ע"ג תקן OpenCL שהוא תקן פתוח שגם ל-NVIDIA תמיכה מלאה בו (ואפילו שם NVIDIA ביתרון כשהמנוע תומך גם בשפת CUDA)

לגבי המשחקים הללו, כמו שאמרתי יריץ כן אבל אל תצפה להגדרות תצוגה גבוהות או אפילו בינוניות.

אם באמת אכפת לך, עדיף כבר לרכוש כרטיס מסך ייעודי וזהו.

פורסם

כמו שאמרו לך המובנה יריץ אותם.

דרך אגב באיזו רזולוציה המסך שלך?

ואם אפשר לשאול באופן כללי, למה לקחת את המחשב למעבדה כדי להתקין כרטיס מסך? בגלל אחריות או שאתה פשוט לא רוצה להתעסק עם זה?

פורסם
  • מחבר

המחשב הוא מחשב מדיה סנטר לסלון, שיחובר למסך פלזמה סמסונג 42" 1024X768. מסך קצת ישן, אבל טוב. כנראה שאני אשדרג מתישהו למסך fullHD.

לכתחילה לא תכננתי שהוא יהיה למשחקים, אלא רק לסרטים, מוזיקה ותמונות. במסגרת התקציב ויתרתי על כרטיס מסך, והעדפתי להשקיע בלוח אם איכותי, בהנחה שיותר קל להוסיף כרטיס מסך בעתיד, מאשר להחליף לוח אם.

אני לא צריך כרטיס מסך חזק כי כמעט ולא יוצא לי לשחק, ואם כבר יוצא אני מוכן להתפשר על הגדרות נמוכות. רק אכפת לי שזה יעבוד. וגם זה לא מאוד אכפת לי.

הכרטיס מסך לא נמצא בשימוש כבר כמעט שנתיים, ורציתי שיבדקו אותו קודם לפני שמחברים למחשב חדש. בגלל זה מעבדה. זה כרטיס במחשב שיושב בפינה ולא מחובר לכלום, לפני זריקה לפח ורציתי לדעת אם אני יכול לנצל משהו ממה שנשאר בו.

תודה רבה לכל העוזרים!

הבנתי שאין עניין לחבר את הכרטיס מסך הישן.

מבחינתי הנושא סגור.

פורסם

לזרוק לפח את המחשב הישן?

חבל, תנסה למכור או שתתן למישהו בחינם...

בכל ממקרה תתחדש ותעשה חיים :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים