עבור לתוכן

תוכנה חלופית ל-Chkdsk של Windows

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לדעת שמות של תוכנות מומלצות ל-Chkdsk של Windows. לפי מה שטכנאי המחשבים שלי אמר, קיימות בשוק תוכנות טובות יותר לבדיקת הדיסק מאשר ה-Chkdsk של Windows.

פורסם

מה? אתה בכלל יודע מה התוכנה הזאת עושה? ::)

פורסם
  • מחבר

משמשת בעיקר לחיפוש סקטורים פגומים בדיסק הקשיח. סקטורים פגומים בדיסק הקשיח הם בדר"כ סימן מוקדם לכך שהדיסק הקשיח עומד לקרוס, דבר שמאפשר לי לקחת את המחשב שלי למעבדה בשביל להחליף דיסק קשיח וכן להעביר לפני כן את כל הנתונים מהדיסק הישן לדיסק החדש, לפני שהדיסק הישן יקרוס, וע"י כך להציל את הנתונים שלי.

לפי מה ששמעתי מטכנאי המחשבים שלי (מדובר בטכנאי מחשבים פרטי, שאני איתו בקשר עשרות שנים), Chkdsk לא תמיד מזהה את כל הסקטורים הפגומים שקיימים בדיסק, ולכן הוא שאל אותי למה שלא אשתמש בתוכנה טובה יותר.

פורסם

תוריד את תוכנת הבדיקה של יצרן הדיסק שלך. היא יכולה להריץ בדיקות יותר מתקדמות מצ'קדיסק.

פורסם

chkdsk לא מיועדת לבדוק חומרה. התפקיד שלה זה בדיקת file system integrity קודם כל.

אם אתה רוצה לאחן דיסק קשיח תדגום את נתוני ה S.M.A.R.T. שלו ותשתמש בכלים שמספק לך יצרן החומרה לבדיקות אד-הוק.

פורסם
  • מחבר

המחשב שלי כבר בדרך למעבדה של אותו הטכנאי, בקשר לבעייה שדנתי בה בדיון קודם. כאשר אני אתקשר אליו, אני אשאל אותו איזה תוכנה הוא ממליץ לבדוק סקטורים פגומים.

בדיקות רציניות ומעמיקות בשביל איחון הדיסק הקשיח כמו אד-הוק, הנן מסובכות לי מדי, ויכולות לגרום לנזק אם לא יודעים מה עושים בהן או מבינים את מה שרשום עליהן (וגם אם הן נקטעות ע"י הפסקת חשמל או ריסט).

פורסם
  • מחבר

עדכון: שאלתי את הטכנאי מחשבים שלי באיזה תוכנה הוא משתמש לבדיקת הדיסק הקשיח, והוא אמר שהוא משתמש ב-MHDD שמיועדת לצריבה על דיסק. הוא אמר שהתוכנה עושה בדיקות נוספות ש-Chkdsk לא עושה.

פורסם

מדובר על שתי תכונות שעושות דברים שונים לגמרי.

פורסם
  • מחבר

לא ידעתי ש-MHDD היא תוכנת בדיקת דיסק מסוג שונה מ-Chkdsk. חשבתי ש-MHDD היא גם כן תוכנה בסגנון סורק דיסק, אך שמבצעת בדיקות נוספות ש-Chkdsk לא מבצעת או שמחפשת בצורה יותר טובה סקטורים פגומים, משום שטכנאי המחשבים שלי משתמש בה בין השאר במקום Chkdsk, בין השאר לחיפוש סקטורים פגומים בדיסק.

לא ידעתי שהיא מבצעת גם בדיקות מכניות וטכניות של תקינות הכונן עצמו.

כל כמה זמן מומלץ להפעיל בדיקה של MHDD?

האם הבדיקות עלולות להיות מסוכנות?

פורסם

אני באמת צריך לחזור על עצמי?

chkdsk לא מיועדת לבדוק חומרה. התפקיד שלה זה בדיקת file system integrity קודם כל.

אם אתה רוצה כל כך לדעת המ התוכנות עושות אז תקרא קצת white papers שלהן. שום דבר לא נשמר בסוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים