עבור לתוכן

הוט+בב"ל- שידרגתי מ-12MB ל-30MB ואין שינוי גדול!

Featured Replies

פורסם

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

עריכה:

בעיה בראוטר-

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=530867.msg4530367#msg4530367

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

חיבור הוט+בזק בינלאומי (גיימר), מחובר ראוטר 1043NB של TP-L.

היה 12MB ועבד תקין. שידרגתי בשבוע שעבר ל-30MB, קיבלתי מהוט את "הוטבוקס" (שמוגדר כמודם) ואחרכך עידכנתי את בזק בינלאומי בעניין.

המהירות עלתה, אבל רק באחוזים בודדים! דרך היוטורנט אני מוריד על 1.3Mb/sec, ממש כמו במהירות הקודמת!

בבדיקה דרך האתר speedtest, אני מקבל תוצאה של חיבור כללי במהירות 17MB ולא 30MB כמו שצריך להיות!

אפילו דרך בדיקת ההורדה של בזק בינלאומי לא חציתי את ה-2.12Mb/sec, כשבפועל אמור להיות 3.75Mb/sec על חיבור של 30 מגה...

אז בפועל, במקום שהמהירות תוכפל, היא מקסימום עלתה ב-10-20% פה ושם.

הוט אומרים שהנתונים תקינים, ולא רציתי לפנות לתמיכה של בב"ל לפני שאני מקבל הסבר כאן. מי כנראה הגורם ואיך בודקים את זה בצורה ברורה?

פורסם

אתה מחובר עם חייגן?

איך ה Hotbox מוגדר?

אם באתר בדיקת המהירות של HOT המהירות לא תקינה, משמע הבעיה היא בעית תשתית.

פורסם

אתה לא היחיד גם אני עליתי מ20 ל50 ולא ראיתי הרבה השפעה. יש לי שירשור בנושא אני גם מחפש איך לבדוק את זה. הutorrent זחל לי אבל פעם זה הגיע ל5 מגה שזה קרוב למקסימום. כרגע אני לא יכול להתחיל בבלגאן אשתי מדברת בskype שיחת וידאו ויש לי עוד כל מני דברים לעשות בבית :s07: .

פורסם
  • מחבר

חיבור דרך חייגן, הוטבוקס מוגדר כמודם (כי יש לי ראוטר פרטי).

דרך הוט לא עשיתי בדיקת מהירות, מה האתר שלהם?

פורסם

speed.hot.net.il

פורסם
  • מחבר

האתר לא עולה.

באתר של הוט רשום אגב שהמחשת המהירות מיועדת לאלה שמחוברים ישירות, בלי חייגן.

פורסם

נכון,תתחבר כ dynamic ip בראוטר ואז תכנס לקישור.

פורסם

לדעתי צריך קודם להתקשר לבזק ואז הם מבקשים מהוט כדי שהחיבור יעבוד ללא חייגן... לא נראה לי ששניהם יכולים לפעול בו-זמנית.

למרות שאני על 30 מגה עם חייגן... עובד ללא בעיות.

פורסם
  • מחבר

עדכון:

יצא שאני בכלל מחובר ישירות, ללא חייגן! לא טרחתי לבדוק את העניין, כי את השינוי לחיבור עם חייגן עשיתי כבר אחרי התקנת המודם ותוך וועידה של שתי החברות ביחד, אז לא מבין מה השתבש להם שם.

בכל אופן, כשאני מחבר את המודם ישירות, ללא ראוטר, הכל נראה תקין (מהירות טורנט משרת פרטי מקסימלית). ובכל זאת, יש לי גיימר ואני לא מוכן לוותר עליו- מחר אצור קשר עם בב"ל שיסדרו את העניין.

בנוגע לראוטר 1043ND של טפלינק, הקושחה המקורית בוודאות לא תומכת ב-L2TP/PPTP? לא בא לי להתעסק בשינוי גרסה לחינם, רק אם ממש לא תהיה ברירה...

פורסם

מה שקורה זה שהראוטר לא תומך במהירות 30מגה בחיבור L2TP/PPTP.

האופציות שיש לך כרגע הן לנסות קושחה אחרת(DDWRT) לראוטר שלך או לעבור לחיבור ללא חייגן (ולא לשכוח לבטל את הגיימר).

כל זה כמובן במידה והתשתית שלך אכן תקינה ושאתה מקבל בה 30מגה.

בהצלחה.

חרטא. ה-WR-941ND שלי תומך ב-30 מגה ללא בעיה (עם חייגן). כל הסדרה הזאת של הראוטרים תומכת עד 100 מגה.

תדעכן את התוכנה המקורית ותראה אם יש שינוי. הורדה מפה:

http://www.tp-link.com/en/support/download/?model=TL-WR1043ND

פורסם

לא לגמרי מדוייק מה שרשמת - זה נכון שכל הסדרה הזו של TP-LINK תומכת ב-L2TP במהירויות גבוהות אבל סביב 70Mbps זה המקסימום שלהם. בכל מקרה, כיוון שהחיבור במהירויות הללו הוא ללא חייגן זה ממש לא מטריד. בחיבור ל-ADSL אין שום בעיה עד 100Mbps. הנתבים הללו תומכים בחייגני L2TP כבר שנים רבות.

פורסם
  • מחבר

עדכנתי לגרסת קושחה אחרונה (מקורית).

החזרתי לחיבור עם חייגן דרך הספק.

הבעיה עדיין לא נפתרה, אבל היה שיפור (כנראה בגלל החזרה לחייגן או סתם היה עומס אתמול).

דרך 012 אני מוריד במהירות חיבור כללית 20MB

דרך תוכנת טורנט אני מוריד במהירות חיבור כללית 24MB

זה עדיין לא ה-30MB שאני משלם עליהם! עוד מעט אני אפנה לספק לבדוק את העניין, רק מנסה להבין למה כשאני מחבר את המודם ישירות למחשב אני מקבל שגיאה 800/619!

פורסם
  • מחבר

למקרה שקצת בילבלתי אתכם:

מנוי הוקפא לחודשיים-->הופשר ושידרגתי ל-30MB, ראוטר מוגדר על L2TP והוט החזירו את החיבור לעם חייגן-->גלישה עובדת (לא במקסימום).

אתמול אני מגלה דרך הוט במקרה, שאומנם אני מצליח לגלוש ומוגדר בראוטר על L2TP, בפועל אצל הוט מוגדר בכל זאת חיבור קבוע! לא יודע איך שני הנתונים האלה הסתדרו ביחד, אבל החזרתי עכשיו לחיבור עם חייגן.

כשהתחלתי את הנושא, בכל בדיקת מהירות שעשיתי הייתי מגיע למהירות חיבור של 12Mb. אבל משום מה אתמול זה השתנה והמהירות עלתה ל-20-24MB. כנראה בגלל שהחזרתי את החיבור לחייגן. אבל עדיין, זאת לא המהירות המקסימלית שאני משלם עליה כך שיש תקלה.

המחשת מהירות דרך האתר של הוט אגב עשיתי, תקינה ב-100%. כך שאפשר לפסול את התשתית...

השגיאה 800/619, ביקשתי על הדרך מנציג של בב"ל שנגדיר את החייגן. אני אגדיר מחדש לבד כשאמצא מדריך באינטרנט. אם המהירות עדיין לא תהיה תקינה, זאת אומרת שפסלתי גם את הראוטר כגורם ואני אפנה לספק שישברו את הראש.

אני אעדכן מאוחר יותר.

עריכה:

אין ספק, הבעיה היא עם הראוטר :-\ .

חיברתי את המודם ישירות למחשב, הגדרתי חייגן והרצתי בדיקות. המחשת המהירות דרך 012 ובב"ל עכשיו נורמלית ועומדת על 30MB. דרך היוטורנט אני לא יכול להסתמך, כי אולי יש טראפיק שיפטינג, אז מסתכל רק על הורדות HTTP.

מה הלאה? התחלתי לקרוא על קושחת DD-WRT, נשמע מבטיח אבל למה כל כך סיבכו את ההתקנה! יש כמה עשרות גרסאות, חלק ממליצים על הכי אחרונה וחלק בכלל ממליצים על הישנות יותר (14XXXX)...מה גם שיש כל כך הרבה אזהרות ומידע שצריך יום עבודה שלם רק בשביל לשבת ולקרוא!

אפשר בכל זאת להתקין אותה מבלי להסתבך שעות בקריאה? איזו גרסה להתקין לראוטר שיש לי? את האנטי ווירוס+פיירוול אני אבטל בזמן ההתקנה, וכל שאר המידע פשוט נראה לי מיותר...תתקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

נשמע ממש הזוי שהראוטר הוא מקור הבעיה. כנראה הקשוחה שלו לא מלוטשת עד הסוף.

בקשר ל-dd-wrt - קח בחשבון שזו קשוחה לא הכי יציבה וצפויה (pre beta בסופו של דבר). היא מבטלת את האחריות שיש לך על המכשיר ותמיד קיים הסיכוי שהראוטר יהרס לחלוטין בתהליך הצריבה. עד כמה שאני זוכר גם פורטי ה-usb לא ממש עובדים שם...

אין הרבה מה לקרוא. תוריד את מכאן . צרוב את הקובץ ההתחלתי, אח"כ צרוב את השני מתוך dd-wrt. כדי לחזור ל-stock צריך קובץ מיוחד מהאתר שלהם.

עריכה - לפי מה שכתוב באתר שלהם מומלץ להוריד את מה שמופיע באתר הבית ולא ישירות את הגרסה האחרונה מה-ftp.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים