עבור לתוכן

גלישה איטית מאוד ופינג גבוה כתוצאה מבעיה בכרטיס רשת?

Featured Replies

פורסם

אני מחובר לספק נטוויז'ן 5 מגה + חבילת תיעדוף (גיימרים) על תשתית בזק מחובר ישירות למודם בכבל ללא ראוטר.

לפני שבוע החלו אצלי בעיות שהאינטרנט היה מגיע למהירויות של 0.3 מגה והפינג לתוך הארץ ל400/500 התקשרתי שנטוויז'ן הם בדקו ,והבדיקה

הראתה שהם מספקים את ה5 מגה אחר כך ישבתי שעה על הקו עם בזק שבדקו את זה גילו שיש באמת בעיה במהירות ויש איבוד נתונים .

הגיעה התכנאי שבדק וטען שזו הבעיה בכרטיס רשת המובנה שיש לי במחשב הנייח ושאני צריך להחליף אותו.

השאלה האם יתכן כזה מצב שבו יש לי כרטיס רשת פגום שבשעות הלילה והבוקר (מאחד בלילה עד תשע בבוקר) מעביר את מלוא המהירות (5 מגה) ובשעות העומס ישנה ירדיה משמעותית עם איבוד נתונים? האם הבעיה היא באמת בכרטיס רשת בייחוד שאני מחובר למודם ללא ראוטר ?

אם כן יש המלצה לכרטיס רשת מובנה ללוח האם (אגב כרטיס הרשת הנוכחי הוא של מובנה של לוח אם gigabyte ,realtek rtl8168/8111)?

פורסם

זה לא נשמע הגיוני. בשביל לבדוק את זה תצתרך לחבר אותו למחשב אחר ואז לעשות בדיקת הורדה של קובץ מאחד לשני.

לי היתה גם בעיה כמו שאתה מתאר בבזק והיא היתה בכל השכונה בעיקר בשעות עומס (יש לי קרובים שגרים בשכנות וגם להם היתה את זה ) הצקתי לבזק עד שתיקנו את זה. אם היתה בעיה במהירות של בזק יש סיכוי שהמודם לא היה מסתנכרן בכלל.

פינג תקין בADSL צריך להיות כ 20 מילי לכל אתר בארץ (אפשר להגיד שעד 30 זה בסדר) בVDSL הפינג לרוב 8-10 לכל אתר. היו לי פעם גם בעיות של רעשים אבל זה גרם לכך שהמודם לא הסתנכרן וזה נפתר מזמן כשטכנאי חידש את קופסת חיבורים של הבינין.

פורסם

אם בשעות מסויימות המהירות תקינה, זה שולל בעיה בכרטיס הרשת כמעט לחלוטין.

פורסם

איזה מודם יש לך ?

בזק ניסו מודם אחר ?

פורסם
  • מחבר

המודם שיש לי הוא מודם של בזק BaudTec 1 port ETH.

כשהטכנאי הגיע אלי בסביבות שמונה בבוקר הוא חיבר את המודם למחשב הנייד שלו והתחבר והריץ בדיקה של בזק שיצאה תקינה (מהירות 5 מגה)

ואז חיבר בחזרה למחשב והריץ את הבדיקה שגם יצאה 5 מגה ,הוא טען שזו בעיה בכרטיס הרשת שהתקלקל ולכן אני לא תמיד מקבל את מלוא המהירות.

אני שאלתי אותו אם יש מצב שיש בעיה בשעות העומס באזור מכוון שבלילה (בסביבות אחד בדקתי המהירות תקינה) וגם בבוקר המיהרות תקינה ובזמן שעות העומס שזה בצוהריים ובערב המהירות מאוד נמוכה ופינג מאוד גבוה ויש איבוד נתונים אז הוא אמר לי שתשתית של בזק זה לא תשתית של HOT ושלא יכול להיות מצב שבגלל של עומס שבו נפגעת לי איכות הגלישה בניגוד לתשתית של HOT ששם בעיה של עומס כן יכולה לפגוע באיכות ומהירות הגלישה.

אז מה אני אמור לעשות אכשיו?

פורסם

תתקשר אליהם כשיש בעיה. ותציק להם.

הטכנאי הזה לא מעודכן כי לי היתה בעיה כזאת אבל היה היתה בכל האיזור כמו שציינתי. קיבלתי חצי מהירות ופינג 200-500 לקפיצה השניה (התלוצתי שאולי חיברו את השכונה דרך לוויין). זה אומר בעית תשתית של בזק. זה לא קורה הרבה . רצוי לבדוק עם השכנים אם גם יש להם בעיות. אם אין ברירה עוברים להוט. אולי אם תתקשר אליהם ותשאל אותם איך הולך תהליך הניתוק הם גם יורידו לך את המחיר וגם ישלחו לך טכנאי שיפתור את הבעיה.

הבדיקה שהטכנאי עשה לא אומרת כלום. אם זה עובד אותו הדבר במחשב שלך זה אומר שאין באותו רגע תקלה ושני המחשבים תקינים. לי התקינו נקודת תקשורת חדשה ואז.... עדיין היתה בעית רעשים ואז הטכנאי בדק אם הבעיה היא בחוץ וגילה שכן. אתה יכול לקנות כרטיס רשת חדש ואז יהיה לך כרטיס רשת חדש ואותה בעיה. אם בזק לא מסוגלים לספק את הסחורה תזכיר להם שיש מישהו שיכול.

פורסם
  • מחבר

התחילו אצלי שוב הבעיות בהמהירות ירדה ל1.5 מגה לפי בדיקת בזק ובspeed test אני מקבל תוצאה זהה עם פינג 300.

רציתי לשלול את האפשרות שמדובר בכרטיס רשת פגום אז חיברתי את המודם ישירות למחשב הישן שנמצא בחדר אחר והרצתי את הבדיקה ויצא תוצאה של מגה באתר של בזק .

כנראה שהבעיה היא לא בכרטיס הרשת כמו שהטכנאי טוען אלא אם במקרה שני הכרטיסים במקרה נפגמו בו זמנית :nono: .

אז אפשר להניח שזו בעיה של עומס ? כי זה קורה בשעות הערב והצהריים העמוסות בניגוד לשעות הלילה והבוקר שבהן האינטרנט חוזר להיות תקין.

כנראה בערב אני שוב אתחיל להציק להם ואם לא תהיה ברירה אצתרך לעבור לHOT.

ותודה על כל העזרה

פורסם

כמו שאמרתי הייתה לי אותה בעיה בדיוק . לקח שבוע של הצקות לבזק עד שזה נעלם. זה בטח בעיה מערכתית . אולי הם עושים התקנת תשתית וזה גרם לסמטוכה ברשת שלהם. כשזה קרה כל השכונה אכלה חצץ אבל רק חלק קטן שם לב . ספרתי לכל השכנים שיש בעיה ואולי כשהרבה הציקו להם הם עשו משהו בנידון.

אם הים לא פותרים את זה בזמן סביר תעבור אבל גם להתקין הוא לוקח זמן תשאל אותם אם להזמין התקנה בהוט עכשיו . לא צריך לאיים אין לך הרבה אופציות

פורסם

בקש מבזק שיפתחו מעקב ל 24 שעות על המודם שלך.

בשביל זה לא צריך טכנאי בבית שלך.

(יש מודמים שאם יש ניתוק בקו לוקח להם 10 שניות עד שמנורה של DSL נכבית ככה שאי אפשר לראות

במודם אם יש נפילות קצרות בקו.)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים