עבור לתוכן

וורלד ונצ'רס

Featured Replies

פורסם

01.27.2011_Oz_Koren_Hebrew_Pres.mov

http://wv-biz.com/matzeget

מישהו ניסה למשוך אותי להצטרף לחברה הזאת,

מה אתם אומרים על הדבר הזה? מחיפוש קצר בגוגל כבר מצאתי כל מני דברים שקוטלים לגמרי תחברה הזאת ובאמת נראה ונשמע כמו סקאם עצבני, יש לי כמה חברים קרובים שגדלתי איתם שהחליטו להשקיע בזה את מיטב כספם ואני דיי חושש בשבילהם

פורסם
  • מחבר

אם זה עבודה בעיניים, איך זה שכל כך הרבה שנים החברה הזאת מתקיימת ואנשים ממשיכים להיכנס לתוכה גם היום?

פורסם

פירמידה.

פורסם

מדובר בהונאת פונזי עם מוצר שקר כלשהו ככיסוי.

לא רק שתפסיד כסף, אתה תקח איתך גם חברים ומשפחה.

פורסם

לא שזה אומר שאף אחד לא מרוויח מהדבר הזה העניין הוא שהדרך היחידה שלך להרוויח זה לקחת כסף של אנשים תחתיך ובסופו של דבר נגמרים הפראיירים

ממליץ לראות את התוכניות Penn & Teller Bullshit לגבי פירמידות

פורסם

בפשטות, ותוך ניסיון שלא לחזור על עצמי ולא להיות טרחני - שיווק רשתי זו פשוט שיטת שיווק. בדיוק כמו מכירה דרך האינטרנט, הטלפון או בחנויות.

מתי אנחנו כן נתקלים בבעיה? מתי הנושא הוא כן "פירמידה"? כאשר המוצר הוא משני בלבד לנושא של גיוס אנשים נוספים לחברה.

מה זאת אומרת?

נניח ואתה רוכש את מוצרי "ואללה זה אחלה מוצר" ואתה חושב שתוכל למכור אותו בעצמך למספיק אנשים. אם תיכנס לחברת שיווק הרשתי "שיווק אחלה מוצרים בע"מ" הרי שזה בגלל שאתה מאמין במוצר, מאמין בכך שתוכל למכור את המוצר ומאמין שהמוצר יהיה מקור הרווחים העיקרי שלך. אין בכך בעצם שום שוני מניסיון להיות קמעונאי ולהתקשר עם חברות כאלה ואחרות בחוזה סיטונאי-קמעונאי.

אם לעומת זאת, הדרך העיקרית (ולעיתים רבות, היחידה) לקבל רווחים היא בעצם דרך גיוס אנשים נוספים שיעבדו "תחתייך", הרי שמדובר פה בתרמית פירמידה לכל דבר ועניין. השיווק הרשתי אינו משנה, כיוון שהמוצר אינו משנה.

זה לא משנה אם זה טיולים לחו"ל, מעבדים דו-ליבתיים או דאורדרנט לגבר בניחוחות נשיים - כמעט ואף אחד לא קונה את המוצר.

למה הדבר דומה? הדבר דומה לכך שבכל פעם שתבוא להזמין המבורגר במקדונלדס יציעו לך לפתוח סניף מקדונלדס משלך, ובסניף המקדונלדס שלך בעצם לא תציע המבורגרים, אלא "פתיחת סניפי מקדולנדס נוספים!" תוך האמתלה ש"המון אנשים אוהבים המבורגרים!" למרות שזה לא באמת המוצר שלך.

מניסיון של חברים ודברים שראיתי בקשר לוולרד וונצ'רס - מדובר ב"שיווק רשתי" מהסוג השני. המוצר שהחברה מציעה הוא מוצר גרוע שאף אחד לא קונה. הדרך היחידה לעשות רווחים בוורלד וונצ'רס היא לגייס אנשים שיגייסו אנשים שיגייסו אנשים - והמוצר עצמו... למי אכפת?!

כמו כן, קח בחשבון שהרבה יותר קל לדבר על "לגייס" מאשר לגייס באמת. חבר שלי ניסה במשך חצי שנה של עבודה מאומצת לגייס שישה אנשים(שזה כלום. בכנסים אומרים לך הרי "תחשבו כמה חברים יש לכם! אם תגייסו את כולם תוכלו לעשות XXXX דולרים בחודש!!") והצליח לגייס... אחד.

מקווה שהבהרתי את עצמי ולא בילבלתי את השכל יותר מדי.

פורסם

כמו כן, קח בחשבון שהרבה יותר קל לדבר על "לגייס" מאשר לגייס באמת. חבר שלי ניסה במשך חצי שנה של עבודה מאומצת לגייס שישה אנשים(שזה כלום. בכנסים אומרים לך הרי "תחשבו כמה חברים יש לכם! אם תגייסו את כולם תוכלו לעשות XXXX דולרים בחודש!!") והצליח לגייס... אחד.

אני חושב שחלק גדול מזה נובע מדמי הכניסה הבעייתים:

כ- 350 דולר חד-פעמי + 60 דולר לחודש עד שאתה מצליח לצרף תחתיך מס' מסוים של אנשים. את זה החבר שלך בטח לא טרח לך ספר לך.

כל זה היה מרתיע אותי בלי קשר לזה עם השיטה הזו עובדת או לא עובדת, מוסרית או לא מוסרית.

פורסם

טרח לספר הכל... מה הקשר בכלל?

ברור שאם "דמי הכניסה" הם חצי שקל או 20 שקל או 3000 שקל יש לכך השפעה על כמות האנשים שניתן לגייס - דמי הכניסה שאתה אמרת הם דמי הכניסה הרווחים, כאשר בארגונים רבים זה אפילו גבוה יותר - אבל שוב אני שואל - מה הקשר למה שכתבתי?

פורסם

זה נקרא 'מלכודת פראיירים'

פורסם

מה הקשר למה שכתבתי?

אתה דיברת על כך שלא קל בכלל לגייס ל-mlm. אני מניתי סיבה אחת מיני רבות למה אני חושב כך.

אני דווקא רואה קשר ישיר בין הדברים.

פורסם

אם היית כותב "בנוסף למה שאמרת, גם דמי הכניסה הגבוהים מונעים גיוס אנשים מאסיבי בניגוד לפרסומים של החברות על כמה זה קל וכיפי" אז מילא. אבל כתבת את מה שכתבת כאילו זו סתירה למה שאני כתבתי, כאשר החבר המסויים שלי כאילו "הסתיר" ממני מידע מסויים לגבי הקושי בגיוס ולכן מה שכתבתי אינו נכון.

אלו שני דברים מאוד שונים.

פורסם
  • מחבר

בישביל שתבינו את הדביליות של החברה הזאת:

כל שבוע הם עושים שני כנסים, אחד בקריות ואחד בת"א

דמי כניסה לכל כנס זה 30 שקל... לאנשים החדשים שמגיעים נותנים מדבקות על החולצה בשביל שה"וותיקים" ינסו לשכנע אותם לשפוך עוד כסף\להצטרף לחברה\להביא עוד אנשים

(זה הבנתי ממישהו שהיה אתמול בכנס שלהם בת"א והזדעזע)

פורסם

לפי מה אתה אומר שזה דבילי? זה כנראה חכם מאוד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים