עבור לתוכן

תוכנה מומלצת ליצירת Ramdisk, ומהם הסיכונים באיחסון קבצים זמניים ב-Ramdisk

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לדעת שמות של תוכנות ליצירת Ramdisk, מאחר וידוע לי שאיחסון קבצים זמניים של מערכת ההפעלה והתוכנות השונות (שבדרך כלל משתמשות לצורך זה בתיקיות ה-TEMP שבתיקיית מערכת ההפעלה ובתיקיית המשתמשים) בזיכרון במקום בדיסק הקשיח, יזרז את פעולת המחשב, מערכת ההפעלה והתוכנות.

אולם מכיוון שה-Ramdisk (בגלל היותו בזיכרון המחשב) נעלם עם כיבוי המחשב, אני גם רוצה לדעת מהם הסיכונים שכרוכים בניתוב הקבצים הזמניים של מערכת ההפעלה של התוכנות השונות (ע"י המשתנים TMP ו-TEMP בהגדרות המערכת) ל-Ramdisk במקרה של קריסת המחשב/מערכת ההפעלה, כיבוי לא מסודר של המחשב, נפילת מתח והפסקת חשמל וכ'ו, מאחר וישנם קבצים זמניים שנמצאים בשימוש רב יותר מאחרים (למשל תוכנות המסנג'ר השונות), כאלה שנמצאים בשימוש למשך תקופה ארוכה, וגם כאלו שאסור למחוק.

אשמח לקבל תשובה. תודה.

פורסם
  • מחבר

למה אף אחד לא עונה לי?

פורסם

כמה זיכרון פנימי (RAM) יש לך? אם אין לך כמות מספיק גדולה של זיכרון, תפסיד יותר מאשר תרוויח מלהשתמש בRAMDisk.

פורסם
  • מחבר

יש לי 2 ג'יגה זיכרון.

פורסם

אז לא כדאי לך!אם תגדיל זיכרון אז אני ממליץ על RamDisk Plus.

פורסם

מומלץ 8G ומינימום 4G לשימושים של ממש.

מומלצת בחום מניסיון רב בעבודה - IMDISK

חינמית וללא כל מגבלת גודל ו/או מספר כוננים וירטואליים.

היתרון הגדול שלה היא שתוכן ה-RAM מגובה בזמן אמת ברקע לקובץ ISO שאתה מגדיר מראש על הדיסק הקשיח - לא נדרשת כל התערבות.

כך, גם אם כבה לך המחשב באמצע עבודה אמנם ה-RAM נמחק אבל הכל קיים ב- הנ"לISO... נותר רק לעשות RE-MOUNT וזהו.

פורסם

למיטב ידיעתי mount של ISO, לפחות כשהוא מבוצע ידנית, ממש לא טוען את הISO לזכרון.

פורסם

זה לא MOUNT "רגיל" אלא דרך התוכנה.

מניסיון אישי וממושך - זה עובד ועובד מצויין.

אתה מקבל כונן RAMDISK בגודל של ה-ISO עם כל התוכן שלו שבפועל "יושב" על ה-RAM.

פורסם

נראה מעניין. מה השיפור בפועל שהתוכנה הזו נותנת בעבודה שוטפת?

פורסם

השיפור ניכר מאוד באפליקציות בהן צוואר הבקבוק הוא הגישה לדיסק, בעיקר כשמדובר בגישה להרבה קבצים קטנים (זמן גישה) אבל גם בגישה לקבצים גדולים בזמן אמת (קצב כתיבה/קריאה). היתרון של RAM על פני דיסק קשיח ואפילו על SSD הוא משמעותי מאוד, במיוחד במקרה הראשון.

רק לדוגמה, מי שמקמפל עשרות או מאות פעמים ביום פרוייקטים של הרבה קבצי קוד יכול להרוויח זמן קומפילציה קצר פי 5 או 6 בהשוואה ל-SSD מהיר.

כמובן שלגיימינג ואפליקציות יומיומיות רגילות זה חסר משמעות כמעט לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

אז לא כדאי לך!אם תגדיל זיכרון אז אני ממליץ על RamDisk Plus.

טוב אז לא כדאי לי ללכת על Ramdisk, עם כמות הזיכרון שיש לי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים