עבור לתוכן

האם זה תקין למעבד core i7-2630QM 2ghz של מחשב נייד להגיע ל94 מעלות במאמץ?

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב נייד dell inspiron N5110 עם המעבד שבנושא,האם זה תקין שבמאמץ (הרצת gta4 למשל על גרפיקה גבוהה) הוא יגיע ל94 מעלות?,זה יכול לגרום נזק? אם כן מה אפשר לעשות?

(הוא מגיע ישר איך שאני מתחיל לשחק ל81 מעלות ובהמשך הוא הגיע בנתיים ל94 אחרי כרבע שעה של משחק)

תודה

פורסם

הטמפרטורה לא תקינה,אם למחשב יש אחריות עדיף לממש אותה.

פורסם
  • מחבר

האם ייתכן שהדגם הזה הוא פשוט בעייתי מבחינת טמפ'? אני אשמח לדעת כי אני כעת ממש צריך את המחשב ואין לי מחשב חלופי...יש לציין שהטמפ' הגבוהה היא בעקבות הרצה של משחק עם גרפיקה כבדה

פורסם

המקסימום שאתה יכול לעשות זה לנסות עם שואב אבק/ספריי אוויר/ נשיפה לנקות את הפתחים מבחוץ.

אם יש לך אחריות - גש לממש אותה לפני שרכיבים יקרים יהרסו.

עריכה- עכשיו שמתי לב שמדובר בכרטיס המסך :\

מחיפוש מהיר בגוגל עולה כי המקסימום הוא אומנם 100 מעלות אך בד"כ חשים האטה כבר ב-95... תתקשר לדל ותשאל אותם אם זה תקין או לא.

פורסם
  • מחבר

לא,הטמפ' היא של המעבד...של הכרטיס מסך אי לא יודע כי לא מצאתי סנסור שלו,מה יכול להיות השם שלו? אין gpu sensor או משהו בסגנון...ערכתי את ההודעה כי היא מטעה,התכוונתי לציין בלי קשר את סוג הכרטיס מסך,אך הטמפ' המודברת היא של המעבד

אני קראתי בכל מיני מקומות שהדגם הזה הוא יחסית זול למפרט הטוב שלו (4000 שקל ל8 ג'גה זכרון,core i7 וgf 525m) ובגלל זה יש לו בעיות של קירור והוא כנראה לא מיועד למשחקים...השאלה היא האם באמת יכול להגרם נזק אם אשחק במשחקים כשהטמפ מגיעה לערכים כאלו?

יש מצב ש"פד קירור" יעזור מספיק?

פורסם

קודם כל תבדוק באמת האם יש הצטברות אבק {כמה זמן יש לך אותו} יכול מאד להיות שניקיון אבק יעזור בהרבה {לי הייתה בעיה דומה ואכן היה הרבה אבק והניקיון שלו הועיל}

דבר שני איך אתה עובד עם המחשב? - משטח קירור טוב ללא ספק גם יעזור לך {ואני יכול להעיד על עצמי שזה עזר לי הרבה}

פורסם
  • מחבר

הוא יחסית חדש,משהו כמו קצת פחות מחצי שנה,והבעייה הזאת הייתה קיימת גם כשהוא היה חדש....

על איזה משטח קירור היית ממליץ?.אם אשחק בינתיים ככה במשחקים זה עלול לגרום לנזק בלתי הפיך?

פורסם

אני לא יודע להגיד במדוייק... יכול להיות שבשימוש ממושך יגרם נזק אבל זה לא דבר הכרחי ויכול גם מאד להיות שלא... הכרטיסים במחשבים ניידים נוטים להתחמם הרבה {אם זה לא מחשב מיועד לגיימרים} משום שאין להם קירור טוב והם גם לא בנויים בשביל זה למרות שלא אמורה להיות בעיה בכל אופן ואני גם בזמנו שיחקתי הרבה עם הנייד ולא היו בעיות מיוחדות...

מה שכן משטח קירור יוכל לעזור לך ובוודאי שלא להזיק... יכול להיות שאתה גם עובד עם המחשב בצורה שעוזרת לו להתחמם... בכל אופן אני מאמין שמשטח קירור יועיל לך בהרבה ובפרט אם אתה משחק הרבה.. אני לא יודע מה התקציב שלך אבל אני אישית קניתי בזמנו את Zalman ZM-NC2000 ויש לי אותו עד היום... המחיר שלו אומנם יקר אבל לדעתי הוא שווה כל שקל ובאמת עשה עבודה טובה {ורוב הזמן אפילו בלי המאוורים דולקים. רק אם היה ממש יום חם והמחשב היה מתחמם הייתי מפעיל אותם והוא באמת קירר לי הרבה את המחשב... אני חושב שזאת ממש תיהיה לך קניה משתלמת. זה דבר שלא קונים כל יום והוא ממש מוצר טוב שאומנם שוכב כרגע בארון אבל עשה ואולי עוד יעשה כי הוא כמו חדש עוד הרבה עבודה. לגבי שאר קירורים אין לי יותר מידי ניסיון חוץ מביקורות שראיתי בזמן שחיפשתי גם משטח קירור ובגעתי למסקנה שהרוב הם ממש בזבוז הרוב הרוב מיוצרים מפלסטיקים וכל מיני חארטות שממש לא עושים כלום. המשטח הזה עשוי מאלומיניום ואתה מרגיש שהוא קר שאתה נוגע בו בקיצור באמת משטח ממומלץ מכל הלב {למרות שלדעתי עדיין אין הצדקה למחיר כזה גבוהה. שילמתי עליו 300 ומשהו שקל} בקיצור תעשה את השיקולים שלך אבל המלצה אישית שלי תתחזק בדבר הזה ולא תתחרט זה באמת משטח איכותי. ויש לך עוד 2 יציאות USB שבאות איתו...

ובכל אופן נסה לנקות אבק. תסתכל איפה שהמעבד והמאוור שלו ותנשוף שם חזק. אם אתה עובד הרבה עם המחשב ובסביבה שיש בה אבק וכו יתכן שהצטבר לך גם הרבה אבק ותתפלא כמה יהיה לך מזה שם...דבר שאצלי היה בכל אופן גם לאחר תקופה לא ארוכה במיוחד.

בהצלחה

פורסם

אתה יכול להעזר בדיון הזה הרבה... וכמו שאתה רואה המחשב לא מיועד למשחקים כמו רוב הניידים אלא אם כן הם יעודיים כמו שאמרתי...ויש לך כמה עצות שם...

בהצלחה...

בכל אופן משטח קירור יועיל לך וכמו שגם שם אמרו צריך שיהיה מרווח בין המחשב למה שהוא יושב עליו {שאני בספק אם זה אצלך} ויש הרבה הצטברות אבק כמו שאמרתי במעבד ובקירור שלו

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

אניי מתכוון לקנות את המשטח קירור כמה שיותר מהר.המחשב יושב על שולחן ויש מרווח של לפחות 20 סמ בין פתח האוורור למשהו שעלול להוריד מרמת היעילות של הקירור.זה לא מוזר שמחשב עם מפרט כזה לא מתאים למשחקים? זה כמו מכונית מירוץ עם מנוע מעולה וכו׳ שמוגבלת ל50 קמש :-/

נ.ב. שאלה חשובה ששכחתי לשאול,האם צריך משטח קירור ספציפי לגודל של המחשב או שזה גודל קבוע לכולם? ועוד משהו חשוב מאוד,האם כששמים את המשטח קירור האופן בו הוא יושב יחסום כניסות כגון hdmi,כניסה לרמקולים וכו׳ או יחסום את הdvd rom למשל?

פורסם

טמפ מקסימום של מעבד שלך זה 100 מעלות.

(זה אומר שגם ב 100 מעלות לא יהיה נזק ומעבד יעבוד בסדר.)

פורסם
  • מחבר

אבל הבנתי שזה הtj זה לא אומר שב100 מעלות או קצת יותר עלול להגרם נזק או שהמחשב יכבה את עצמו או משהו?

פורסם

טמפרטורות גבוהות כן יכולות לעשות נזק למחשב,ממליץ לך לפנות ל DELL

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים