עבור לתוכן

נטוויז'ן - הסיבה לאיטיות: חוסר תיאום בין מהירות הספק למהירות התשתית. האם צודקים?

Featured Replies

פורסם

היי לכולם.

אני בתהליכים להעלאת מהירות הגלישה שלי.

כרגע אני משלמת לבזק על תשתית במהירות 15 מגה (בתכנון לעבור כנראה ל- 30).

כאשר לפני ניתוק פניתי לנטוויז'ן, הם הציעו לי עסקת ספקית במהירות של 100 מגה.

בעת העדכון, אמר נציג השימור שאם בכוונתי לשדרג בבזק ל-30, אני יכולה להתחבר בנטוויזן לכל מהירות מ-30 ומעלה. בפועל, אוגבל ע"י מהירות התשתית (בזק) בלבד ולכן אגלוש במהירות של 30 מגה. הדבר נשמע לי הגיוני, במיוחד בהתחשב בעובדה שכך הבנתי גם מהפורום.

בהתחשב בדברים אלה, היות וכעת אני מחוברת על מהירות תשתית 15 וספק 100, ציפיתי לקבל מהירות גלישה של 15 מגה (ואם לא באתרים בחו"ל, לפחות בארץ בבדיקות מהירות)

בפועל, כשבדקתי את המהירות, התברר לי הן מבדיקה ב- Speedtest.net, והן מבדיקה ב- speed.013.net

שמהירות ההורדה אינה גדולה בהרבה מ-5 מגה (כמובן שהאתר של נטוויזן נותון מהירות גדולה מעט יותר מהשני).

בשיחה עם נציגת התמיכה בנטוויז'ן היא טענה שהסיבה למהירות הנמוכה הינה חוסר הסינכרון בין מהירות הספק ומהירות התשתית

לכן, לא רק שאיני מנצלת את מלא מהירות הספק, אלא שאני אף מקבלת מהירות הנמוכה משמעותית ממהירות התשתית.

האם ייתכן שיש צדק בדבריה?

היה וכן, מדוע קראתי בדיונים רבים דברים הפוכים.

תודה לעונים

פורסם

תבדקי שאין תקלות בתשתית בזק, תתקשרי ל 166 ותבקשי שיעשו איתך את הבדיקה של התשתית ( 1@1) , אם המהירות תקינה כנראה שהבעיה ב 013.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה הזריזה, טל

מייד אתקשר אליהם ואבדוק.

אגב, ממדידה עצמאית באתר של בזק הגעתי לאותה מהירות בערך (5 מגה וקצת)

(אני מבינה מדברייך שהסיכוי שהנציגה בנטוויז'ן צודקת אינו גבוה במיוחד)

עדכון, שוחחתי עם התמיכה הטכנית בבזק בזק

1. מתברר שאף אחד לא טרח ליידע אותי שהמודם שיש אצלי כעת תומך בעד 5 מגה, מה שמסביר כמובן את המהירות שנמדדה.

2. לשאלתי, נציג התמיכה הטכנית בבזק טען שהפרש בין מהירות הספק למהירות התשתית אינו מומלץ. הוא אמר שככל שההפרש רב יותר (במקרה שלי מסתבר שבין 100 אצל הספק, ל-5 שהמודם מאפשר) חווים יותר בעיות בגלישה וניתוקים - דבר שאגב בהחלט הינו מנת חלק בימים האחרונים.

בקיצור, יש להחליף מודם ורצוי שלשום.

פורסם

עשית את הבדיקה עם התחברות ל-1@1 ?

פורסם

תודה על התשובה הזריזה, טל

מייד אתקשר אליהם ואבדוק.

אגב, ממדידה עצמאית באתר של בזק הגעתי לאותה מהירות בערך (5 מגה וקצת)

(אני מבינה מדברייך שהסיכוי שהנציגה בנטוויז'ן צודקת אינו גבוה במיוחד)

הנציגה בנטויז'ין לא צודקת.

אם יש פער בין מהירות התשתית לספק- את תגלשי על המהירות הנמוכה מבין השניים-

אבל את עדיין אמורה לקבל את המהירות הנמוכה יותר-

ככל הנראה המהירות שלך נמוכה יותר מ15M עקב תקלה כלשהיא- יכול לקרות בגלל תקלה בתשתית (1@1 בדיקה כפי שציינו בפנייך..)- לעיתים נדירות גם ביוזר של הספק או וירוסים רוגלות כאלה ואחרות או אבטחה על הראוטר (גניבת רוחב פס). זה הסיבות העיקריות.

אבל בשום אופן חוסר תיאום בין חבילות לא יגרום לך לגלוש על מהירות נמוכה יותר מהמהירות הנמוכה מבין השתיים (זה כן לעיתים נדירות יכול לגרום לתקלות של ניתוקים או אי יציבות בגלישה- אבל זה לא משהו שמתבטא בבדיקות מהירות תחת גלישה יציבה)

פורסם
  • מחבר

עשית את הבדיקה עם התחברות ל-1@1 ?

תודה על התגובה, Jabberwock

בהתחשב בכך שמתברר שהמודם שלי אינו תומך במהירות הגבוהה מ- 5 מגה, נראה שנמצא הפתרון ולא נראה היה שיש צורך בבדיקה זו.

הנציגה בנטויז'ין לא צודקת.

אם יש פער בין מהירות התשתית לספק- את תגלשי על המהירות הנמוכה מבין השניים-

אבל את עדיין אמורה לקבל את המהירות הנמוכה יותר-

ככל הנראה המהירות שלך נמוכה יותר מ15M עקב תקלה כלשהיא- יכול לקרות בגלל תקלה בתשתית (1@1 בדיקה כפי שציינו בפנייך..)- לעיתים נדירות גם ביוזר של הספק או וירוסים רוגלות כאלה ואחרות או אבטחה על הראוטר (גניבת רוחב פס). זה הסיבות העיקריות.

אבל בשום אופן חוסר תיאום בין חבילות לא יגרום לך לגלוש על מהירות נמוכה יותר מהמהירות הנמוכה מבין השתיים (זה כן לעיתים נדירות יכול לגרום לתקלות של ניתוקים או אי יציבות בגלישה- אבל זה לא משהו שמתבטא בבדיקות מהירות תחת גלישה יציבה)

תודה על התגובה, ColorPencils

כאמור מתברר שבכל(!?) אשם הנתב (והגאונים שלא טרחו לידע אותי שאינו תומך ב- 15 מגה כשהעלתי מהירות).

באשר לפערים, נציג התמיכה של בזק פחות או יותר אמר את דברייך - שהפרש במהירויות עלול לגרום לניתוקים (אותם כאמור אני חווה לאחרונה).

בנוסף, אפשר לשאול אותך מה משמעות "אי יציבות בגלישה"?

פורסם

תודה על התגובה, Jabberwock

בהתחשב בכך שמתברר שהמודם שלי אינו תומך במהירות הגבוהה מ- 5 מגה, נראה שנמצא הפתרון ולא נראה היה שיש צורך בבדיקה זו.

תודה על התגובה, ColorPencils

כאמור מתברר שבכל(!?) אשם הנתב (והגאונים שלא טרחו לידע אותי שאינו תומך ב- 15 מגה כשהעלתי מהירות).

באשר לפערים, נציג התמיכה של בזק פחות או יותר אמר את דברייך - שהפרש במהירויות עלול לגרום לניתוקים (אותם כאמור אני חווה לאחרונה).

בנוסף, אפשר לשאול אותך מה משמעות "אי יציבות בגלישה"?

הם יוכלו לפחות לספק לך נתב שכן תומך במהירויות גבוהות-VDSL, במיוחד אם תשדרגי מהירות ל30M? הם בד"כ מבצעים את ההחלפה ברגע השדרוג אבל מתברר שזה לא בוצע.

תראי- כשאני אומרת "אי יציבות" זה בגדול מילה אחרת לניתוקים. זה לא צריך לגרום לבעיה בהעלאת אתרים- אבל זה כן יכול לגרום לניתוקים מהרשת בצורות כאלה ואחרות (התנתקויות פתאומיות קצרות של הנתב והיוזר או התנתקויות ממושכות יותר- תלוי בנתונים שלך. בד"כ זה פשוט מתבטא בניתוקים פתאומיים מהרשת ויחסית קצרים בגלל אי יציבות בניתוב בין חבילות הגלישה שלך בין החברות.)

פורסם
  • מחבר

הם יוכלו לפחות לספק לך נתב שכן תומך במהירויות גבוהות-VDSL, במיוחד אם תשדרגי מהירות ל30M? הם בד"כ מבצעים את ההחלפה ברגע השדרוג אבל מתברר שזה לא בוצע.

תראי- כשאני אומרת "אי יציבות" זה בגדול מילה אחרת לניתוקים. זה לא צריך לגרום לבעיה בהעלאת אתרים- אבל זה כן יכול לגרום לניתוקים מהרשת בצורות כאלה ואחרות (התנתקויות פתאומיות קצרות של הנתב והיוזר או התנתקויות ממושכות יותר- תלוי בנתונים שלך. בד"כ זה פשוט מתבטא בניתוקים פתאומיים מהרשת ויחסית קצרים בגלל אי יציבות בניתוב בין חבילות הגלישה שלך בין החברות.)

אני בהחלט זקוקה לנתב נורמאלי וזה יעשה ובהקדם.

ותודה על ההסבר ל"אי יציבות", הנה למדתי דבר נוסף :)

פורסם

לפני כחודשיים במסגרת המבצעים שידרגתי את הספק למהירות 30 מגה באותו המחיר כאשר התשתית נשארה 12.

מייד עם השידרוג המהירות המקסימלית שהייתי מקבל בבדיקות ירדה מ 12 ל 10.

לאחר דיונים והירהורים ביקשתי שיורידו לי את מהירות הספק בחזרה ל 12 והבעיה נפתרה. גם אז כמה אנשים עם ניסיון פה בפורום טענו שבאופן תיאורתי לא אמורה להיות אצלי בעיה.

כנראה שיש קשר כולשהו בסינכרון פאקטים או משהו בסגנון בין המשתמש והספק. יש סיכוי טוב שאם תשווי בין הספק לתשתית הבעיה תיפתר.

פורסם

שלום ssib,

ראינו את פנייתך וחשוב לנו לבחון אותה במהירות. נודה באם תעבירי פרטים לזיהוי ואפשרות ליצירת קשר בדחיפות לכתובת: Tlunot@netvision.net.il

תודה,

פניות הציבור

013 נטוויז'ן

פורסם

מוזר ביותר. אולי הם שכחו 0 בהגבלת מהירות :nixweiss: . אם ב1@1 את מקבלת 15 ובנטוזיון 5 והם לא יודעים לתקן את זה.... יש עוד ספקיות אינטרנט בארץ.

בדרך כלל לא צריכה להיות שום בעיה אם המהירות והחבילה לא מסונכרנים.

פורסם

ואוו השרשור הזה בא לי בזמן...

גם אני שוקל להגדיל את מהירות הספק שלי ל- 100 אצל בזק בינ"ל בעוד התשתית היא על 12 אצל הוט.

לא הבנתי כל כך לגבי חוסר היציבות כשאין תיאום בין התשתית לספק. האם זה משהו שסביר שיקרה לי?

פורסם

לכאורה לא צריכה להיות בעיה כאשר יש פער בין המהירות של ספק האינטרנט לבין ספק התשתית, עובדתית התופעה שיש בעיות מכך היא מוכרת למי שעוסק בתחום, לא יודע למה אבל זה קיים לעיתים.

ציינת שהנתב לא תומך במהירות שלך מה שאומר שמדובר בנתב עתיק יומין לחלוטין, ישנם נתבים שעדכון קושחה יפתור את הבעיה אבל רכישת נתב בכ 120 ש"ח גם יפתור את הבעיה.

שימי לב שעד 15 מגה את יכולה לקבל מודם בהשאלה ללא התחיבות ומעבר לכך את מתחייבת לשנתיים למודם ראוטר שתומך במהירויות יותר גבוהות.

לסיכום, אם את נשארת ב 15 מגה, אז עדיף לרכוש נתב חדש ופשוט ולא להתחייב ל24 חודשים בבזק.

אם בכל מקרה את מעלה מהירות ל30 מגה אז בכל מקרה את צריכה לרכוש בחיוב זיכוי מודם ראוטר מבזק ואז אין צורך לרכוש נתב פרטי.

פורסם

מה שנאמר על ידי הנציגה לא נכון...

אגב תגידי לי בפרטי את השם של הנציגה חחחחחח אני יביא לה את הלינק לפה xD

אני גם עובד במוקד הטכני שם

פורסם

כנראה לא ממש קשור למצב פה, אבל אצלי לפחות 2 שרתים ב-speedtest בארץ לא עוברים את ה-5-10 מגהביט, בעוד משרתים בחו"ל אני מקבל מהירות מקסימלית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים