עבור לתוכן

פטור מהצבא

Featured Replies

פורסם

היי. לא מזמן קיבלתי פטור מהצבא בשל מחלה תורשתית שנמצאת אצל כל הילדים במשפחה. עכשיו השאלה שלי היא לגבי הטופס שקיבלתי, שהוא מאוד לא ברור בעיניי. האם עליי להעביר אותו למקום כלשהו? מה עלי לעשות עם הספח הנתלש?

צירפתי תמונה, תודה על העזרה לכולם.

[attachment deleted by admin]

פורסם

"הינך מתבקש להחזיר ספח זה ללשכת הגיוס בהקדם."

אם אתה רוצה לוודא שהם באמת צריכים את זה, תתקשר ותשאל.

פורסם
  • מחבר

לא בא לי לחכות חצי שעה על הקו T_T, לכן הלכתי לפה לפני כן.

אחכה לעוד תשובות לפני שאפנה אליהם...

פורסם

לא בא לך לחכות חצי שעה על הקו, אבל לא אכפת לך לחכות שבוע עד שייכנס לפה נביא או קורא בקפה ויגיד לך מה אתה צריך לעשות. ניצוי טוב של הזמן. :)

פורסם
  • מחבר

כמובן שזאת לא הסיבה היחידה, אני עוד כמה דק' צריך לצאת ואין לי זמן לדבר איתם עד מחר...

פורסם

כדי שה"תיק" שלך ייסגר סופית הם צריכים את האישור הזה...

פשוט תפקסס להם את זה

פורסם

^ :lol:

פורסם
  • מחבר

הדבר היחידי שכיוונתי אליו בצבא היה עתודה, אבל בשל המצב הרפואי לקח המון זמן עד שקיבלתי פרופיל. עברו 8 חודשים מאז הצו הראשון שלי, ובזמן הזה פשוט הייתי מנוטרל. לא קיבלתי זימונים, לא יכולתי לעשות שום דבר. כל זימון שלהם הם נזכרו בעוד מסמכים רפואיים הזויים שהם רוצים ועוד בדיקות לא שיגרתיות שהם רוצים שאעשה... בכל אופן, הבנתי שאי אפשר להתקבל לעתודה כמתנדב - וזה הדבר שאני הכי רוצה לעשות. אני לא יודע בדיוק לאן אני רוצה ללכת בצבא במידה ואני כן אתנדב.

פורסם

נסה להתנדב למקום טכנולוגי.

בצבא יש המון מקומות עם המון ידע ואפשרויות ללמוד ולהתפתח.

בנוסף, אתה גם עובר הכשרה וגם מספר שנים של ניסיון, מה שהיום לא פחות חשוב מתואר.

פורסם

באופן כללי אתה צודק, בצבא יש המון מקומות עם המון ידע ואפשרויות ללמוד ולהתפתח.

האם זה יקרה..? שאלה טובה.

לא סתם מצדיקים את המשפט "במקום שבו ההיגיון נגמר, מתחיל הצבא".

בתור בוגר יח' ממר"ם אני מוכרח לציין שיש המון ידע והמון אפשרויות ללמוד אבל זה תלוי בצבא. יש מס' תקנים מוגבל, צורכי צבא, צורכי מפקד, צורכי חברים, קרבת לבית, ת"ש ועוד.

מעבר לזה, כל עוד הוא לא הולך להיות תוכניתן/נתמ"מניק/טמ"מניק (שלושתם מחייבים קבע), לרוב מה שעשה בצבא לא ייחשב כמספר שנים מטורף של ניסיון לאזרחות כי הניסיון הוא שונה.

פורסם

מסלול העתודה אינו פתוח למתנדבים . (כמו חלק מהמסלולים הנדרשים לקבע ארוך )

יש מקומות טובים בצבא לטכנולוגיה(חיל המודיעין - הרבה מתנדבים)ואם יש לך ידע בסיסי תוכל להתקדם.

אכן זו פעולה מתישה ומייאשת להתנדב ...אבל החלטה שלך :xyxthumbs:

פורסם

מתנדבים מקבלים תפקידים טובים

הם יודעים את התפקיד שלהם לפני שהם מתגייסים

טירונות של 5 ימים

שירות בלי שמירות, יומיות תלוי בתפקיד

קיצור

ת"ש עולם

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז לפי מה שהבנתי הצבא אמור להוסיף לי "ניסיון" לרזומה במידה ואני כן מתגייס. אני שומע מחברים ואנשים מהמשפחה שעברו את הגיוס שאומרים לי שהצבא הוא פשוט ערימת חרא שלא תעזור לי בכלום, אך מהצד השני אני שומע אנשים אחרים שאומרים לי שהוא חשוב לניסיון וכו' וכו'...

חשוב לי לשרת, אבל לא בא לי לזרוק 3 שנים לפח בלי שעשיתי כלום. אומרים שעדיף להיות בצבא לא משנה מה, אפילו להתנדב כדי לעשות שירות יעיל.

בכל אופן, אני נוטה לכיוון של להתגייס אך עדיין לא כל כך בטוח.. הייתי שמח לשמוע ניסיון של אנשים עם התנדבות ואיך זה עזר להם, אם בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים