עבור לתוכן

בניית מערך גיבויים ברשת הביתית עם גישה מרחוק

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לעשות מערך גיבויים מרוחק לשני מחשבים בצורה הזולה ביותר. הציוד שיש לי כיום הוא שני המחשבים + מודם (מתוך שני המחשבים רק אחד מחובר לאינטרנט).

לאחר שיטוט קצר באינטרנט נראלי ששימוש בראוטר עם חיבור usb ייתן לי את הפתרון הכי זול,

(משהו כמו זה http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WR1043ND או כמו הראוטר שמקבלים בבזק)

1. מה המהירות גישה לכונן קשיח בפועל שאני אוכל להשיג איתו (אם אפשר להתייחס גם לחיבור חוטי וגם לחיבור אלחוטי, 2 המחשבים במרחק של 3 מטר בערך אם זה משנה)

2. , אני רוצה לבנות את הרשת ככה שהמחשב שכיום ללא גישה לאינטרנט יוכל להתחבר לרשת הביתית אבל לא לאינטרנט, אני פשוט לא מחבר את הראוטר למודם והכל יעבוד לי? (לא יודע למה זה נראה לי מוזר)

3. יש כיום אפשרות מאובטחת מאוד לגישה מרחוק (= דרך האינטרנט מכל מקום אחר) לקבצים? אני יכול לעשות את זה בלי לחבר את הראוטר לאינטרנט (עי' סעיף 2)?

אני מתנצל מראש על זה שאין לי שום ניסיון ברשתות אז סליחה על השאלות (בייחוד על סעיף 2 :silly: )

פורסם

1. מהירות הגישה דרך ממשק ה-USB אינה גבוהה ולא מתאימה לגיבוי מסיבי של קבצים. יש פרטים בסקירה של הנתב כאן - http://www.netcheif.com/Reviews/TL-WR1043ND/TL-WR1043ND.htm

2. כעקרון כן. אתה רק צריך להגדיר בנתב את האפשרות שלא תהיה למחשב הזה גישה לאינטרנט.

3. מה אתה חושב? אם הנתב אינו מחובר לאינטרנט איך תיגש אליו מרחוק?

פורסם
  • מחבר

למה המהירות כ"כ נמוכה? כל ההתקנים והחיבורים תומכים במהירויות הרבה יותר גבוהות! :jump:

הדבר היחיד שנראה לי הגיוני שיש צוואר בקבוק במהירות עיבוד נתונים של הראוטר, אני צודק?

זה אומר שראוטר אחר ייתן ביצועים טובים יותר? כונן קשיח עם חיבור רשת ייתן ביצועים טובים יותר? מחשב עם FreeNAS ייתן ביצועים טובים יותר?

פורסם

1. אתה צודק - היכולת של הראוטר להגיע לביצועים טובים יותר ב-USB מוגבלת בגלל המעבד החלש וכמות הזכרון הקטנה שלו - בסופו של דבר זה לא מחשב...

2. יש ראוטרים עם ביצועים טובים קצת יותר אבל בכולם זה לא מיועד להעברות מסיביות. אם אתה רוצה להעביר כמויות גדולות של מידע - לך על NAS כלשהו. FREENAS היא בחירה מצויינת שאני משתמש בה כבר שנים רבות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים