עבור לתוכן

מסלול "אופק" בחייל המודיעין

Featured Replies

פורסם

היי, אני בשלבי מיון סופיים למסלול הנ"ל.

(יש לי סיווג ביטחוני שבוע הבא)

רצי לדעת ם יש פה מישהו שאולי נמצר\עבר את המסלול או מכיר מישהו כזה

ויכול לתת עליו קצת מידע. (כאן או בפרטי) כמובן במסגרת בטחון מידע.

כמובן שאני יודע שהמסלול הוא טר"צשל לימוד ערבית וא"ח האזנות.

אבל איך זה בתכלס? מעניין? שווה? מרגישים שאשכרה עושים משהו?

איך התנאים?

תודב לעוזרים :)

פורסם

תנאים טובים בבסיסים, מבחינת סיפוק זה מאוד תלוי לאיזה תפקיד תגיע (אלחוטן, דסקאי או מתרגם).

מתרגמים מאוד נהנים ויש להם אתגרים רציניים בתפקיד, לעומת זאת אלחוטנים נטחנים ובד"כ נהיים שבוזים באיזשהו שלב.(וגם מהעובדה שרק אחד מ60 יכול לעבור תפקיד וזה לקצונה עם 3 שנים קבע)

דסקאי(בחור שמתעסק בטקסט) הוא מקום טוב באמצע עם הרבה מקום לתפקידים שניים/קצונה, ובכלליות נחשב לשירות טוב יותר. (רק שאני לא סגור שמגיעים לזה מהקורס הזה)

דסקאים ואלחוטנים אלו תפקידים שוחקים, במיוחד אם זו לא שפת אם, הסיפוק לא מגיע מהתפקיד אלא מהתוצאות והחומר שמתעסקים איתו- רק שרוב החומר הוא אסטרטגי ככה שיש סיכוי שאת התוצאות בכלל לא תראה במהלך השירות שלך/יהיו בגדר מעט מידי מאוחר מידי.(מאוד תלוי בך תאמת, אלא אם תתעסק בזירה מאוד ספציפית)

למרות זאת אם אתה בן אדם בלי רקע טכנולוגי מאוד רציני, זה שירות מאוד מומלץ רק בגלל קפיצת המדרגה שהיחידה תתן לך בתחום.

מעבר לזה האנשים נהדרים, האוירה בבסיסים טובה וכנראה שמבחינה חברתית יהיה לך אחלה שירות.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

תנאים טובים בבסיסים, מבחינת סיפוק זה מאוד תלוי לאיזה תפקיד תגיע (אלחוטן, דסקאי או מתרגם).

מתרגמים מאוד נהנים ויש להם אתגרים רציניים בתפקיד, לעומת זאת אלחוטנים נטחנים ובד"כ נהיים שבוזים באיזשהו שלב.(וגם מהעובדה שרק אחד מ60 יכול לעבור תפקיד וזה לקצונה עם 3 שנים קבע)

דסקאי(בחור שמתעסק בטקסט) הוא מקום טוב באמצע עם הרבה מקום לתפקידים שניים/קצונה, ובכלליות נחשב לשירות טוב יותר. (רק שאני לא סגור שמגיעים לזה מהקורס הזה)

דסקאים ואלחוטנים אלו תפקידים שוחקים, במיוחד אם זו לא שפת אם, הסיפוק לא מגיע מהתפקיד אלא מהתוצאות והחומר שמתעסקים איתו- רק שרוב החומר הוא אסטרטגי ככה שיש סיכוי שאת התוצאות בכלל לא תראה במהלך השירות שלך/יהיו בגדר מעט מידי מאוחר מידי.(מאוד תלוי בך תאמת, אלא אם תתעסק בזירה מאוד ספציפית)

למרות זאת אם אתה בן אדם בלי רקע טכנולוגי מאוד רציני, זה שירות מאוד מומלץ רק בגלל קפיצת המדרגה שהיחידה תתן לך בתחום.

מעבר לזה האנשים נהדרים, האוירה בבסיסים טובה וכנראה שמבחינה חברתית יהיה לך אחלה שירות.

ההכללות שלך לא במקום וגם לא מדויקות... אבל זהו לא דיון לפורום.

לפותח הנושא - זה מאוד תלוי לאן תלך במסלול אופק, דבר איתי בפרטי אם אתה רוצה עוד מידע.

פורסם

לגבי קצונה, מאוד מומלץ שלא אם אתה בן אדם עם יכולות גבוהות ורוצה להתקדם בצורה יפה בחיים.

פורסם
  • מחבר

לגבי קצונה, מאוד מומלץ שלא אם אתה בן אדם עם יכולות גבוהות ורוצה להתקדם בצורה יפה בחיים.

אפשר הסבר למה?

פורסם

כן בטח,

כאיש קבע אתה:

-תקבל משכורת נמוכה משמעותית מבשוק הפתוח

-פוליטיקה בשביל להתקדם(כמו בכל מקום עבודה ,אבל בצבא זה חוצה את הגבולות של הטעם הטוב)

-במקרה ואתה מוציא תואר(וזה חובה מעל דרגת רס"ן כדי להתקדם בצבא, הנסיון "שתרכוש" בצבא סמסגרת התפקיד לא תמיד יהיה רלוונטי ויחשב באזרחות).

- ע"פתשים+תורנויות(גם אנשי קבע עושים שמירות על ישובים ותורנויות שונות -גם בתפקיד עורפי)

-שעות עבודה רבות יותר(אתה יכול להיות "מוקפץ" לעבודה בשעות לא רגילות לעיתים תכופות)

-אתה חייב להסתובב עם מדים ולהיות מדוגם

-הוצאות רכב ודלק מאוד נמוכות

-במקרה ותעשה טעות אתה יכול להגיע לכלא צבאי(במקום עבודה רגיל ,במקרה הכי גרוע יפטרו אותך)

-עבודה מול בני נוער

-סיכון(גם בתפקיד עורפי, לא פעם חייל\חיילת הותקפו בגלל לבישת מדים בערים מרכזיות ,אפילו לא באזור השטחים)

פורסם

כל זה נכון עבור כל חייל גם בסדיר וגם בקבע.

במיוחד הטיעון של הסיכון, לבישת מדים - dude, wtf?!

פורסם

אנשים שמרגישים שהצבא דפק אותם/שבוזים מהמערכת... מספיק לנסות לדרדר אחרים.

הטובים שבטובים יוצאים לקצונה, והתנאים מעולים.

לכו לאזרחות ותגידו שהייתם קצינים ב8200 - תראו מה התגובות.

פורסם

כל זה נכון עבור כל חייל גם בסדיר וגם בקבע.

במיוחד הטיעון של הסיכון, לבישת מדים - dude, wtf?!

הוא רשם למה לא כדאי להמשיך לקצונה אחי..

סדיר זה חובה, קצונה זה בחירה...

הטיעונים שהוא רשם נכונים אבל אנחנו חיים בישראל ולא בשוויץ ואני אישית מאוד מעריך אנשים שהסכימו לתת עוד זמן מהחיים שלהם בצה"ל.

פורסם

כשאתם אומרים סדיר אתם (כנראה) מתכוונים חובה.

מה שבא 'מול' סדיר זה מילואים.

סדיר זה חובה+קבע.

לעניינו - יש הבדל בין להשאר בצבא עד הפנסיה לבין קבע של שנתיים שלוש כקצין ביחידות איכותיות. האופציה הראשונה אולי בעייתית ופחות טובה ממקבילה אזרחית (וגם זה לא בהכרח נכון). אבל האופציה השניה - מעולה לקו"ח ויכולה מאד לקדם אותך בחיים אם אתה ממנף את זה נכון.

ובכל מקרה המלצה גורפת נגד קצונה ו/או קבע היא מטופשת וחסרת כל בסיס. יש מספיק מקרים בהם זה מאד מאד כדאי, ויש מקרים שלא. כל מקרה לגופו, כמו כל דבר בחיים...

פורסם

אני הייתי ממליצה על קצונה, לפחות ברבים מהמקרים.

גם מלמד אותך יכולות ניהוליות -הן ברמת התאוריה אבל גם ברמת השטח והנסיון (תכלס פיקדת=ניהלת אנשים). גם מעניק נסיון נוסף, וכן זו גם שורה שווה יותר בקורות החיים - כמעט תמיד קצין יהיה עדיף על חייל מאותו תחום תפקידים.

מה שכן מבאס זה (שלפחות במקרה של בנות), חלק מהתפקידים היותר מעניינים בעצם מתבטלים ברגע שחוזרים מקצונה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים