עבור לתוכן

מחפש טלויזיה 50"+ עד 10K₪ למטרות SD

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אנחנו מחפשים טלויזיה חדשה לסלון במקום הסוני CRT המצוינת ששירתה אותנו שנים רבות.

המרחק צפייה המקסימלי יהיה 4-5 מטר ולכן אני מעריך שצריך לפחות 50" - תקנו אותי אם אני טועה.

הרוב המוחלט של הצפייה תהיה דרך ממיר הוט והתוכן יהיה SD בעיקרו.

אין צורך בשום פונקציות מתוחכמות כגון צפייה בקבצי וידאו או חיבור ל USB וכו'.

לגבי התקציב, אני לא יודע בדיוק מה המחירים שמתאימים לדרישות שלי. אני רואה הרבה טלויזיות במחירים של עד 5,000 ש"ח וגם דגמים של 15,000 ש"ח. אני מאמין שעד 10,000 ש"ח צריך להספיק, אבל מכיוון שחשוב לנו מוצר אמין עם גב שמסוגל לתת שירות אני אשמח לשמוע גם המלצות במחיר גבוה יותר.

בתודה מראש,

נעם

פורסם

לשימושים שלך פלזמה תהיה מושלמת ותיתן יותר איכות צפייה.

יש לך את הדגם המוצלח הזה של סמסונג:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=796612

בשידורי SD אתה תראה הרבה יותר חד ויפה מכל LCD שהוא וזאת בגלל סריקה בתדר 600HZ...זה נתון ייחודי לפלזמות שבא מאודד לידי ביטוי בשידורי SD. זה שהיא תומכת ב- 3D, תראה את את כבונוס משובח ולא כמשהוא שאתה משלם עליו עוד כסף (וזה אכן כך). קיצור אתה חוסך בתקציב ומקבל בול התאמה לדרישות.

תחדש :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המהירה!

ואו, אם ב5000 ש"ח יש כבר את המומלצות אז כנראה שבאמת התפרעתי עם התקציב ;)

דבר אחד שמדאיג אותי לגבי הדגם הזה הוא שבחוות דעת גולשים בזאפ מצויין שהחסרון שלה הוא ש"כמעט אי אפשר לראות טלויזיה בחדר מואר" בגלל השתקפויות. לא חשבתי שזה פרמטר אבל למעשה הסלון שלנו יחסית מואר מאוד, עם דלת זכוכית רחבה לחצר בזווית של כ130° מהטלויזיה - כך שבשעות מסוימות יש אור ישיר על המסך וברוב שעות היום יש אור טבעי בסלון.

פורסם

וואלה...לא ידעתי על זה. יצא לי לשמוע שבחים על הדגם הזה דווקא. בכל מקרה לפי מה שאתה מתאר זה באמת יכול להיות חסרון גדול אצלך בסלון.

שמע הכלל המנחה שלך צריך להיות אך ורק פלזמה עם לפחות 200HZ ועדיף יותר! זו בחירה מושלמת לצרכים שלך. מעבר לזה דברים כמו השתקפויות ומשטח מבריק זה רק ללכת לראות דגמים בעין או לקרוא חוות דעת של צרכנים. מבחינת איכות ניתן להמליץ לך על דברים טובים כמו זו אבל לא יודע מה משתקף ומה לא :( . גם לא ודע אם בסוף באמת תרגיש את זה או לא...

לך לרשתות החשמל הגדולות כמו עולם הקולנוע, אל"מ, מחסני חשמל וכ"ו..בקש לראות פלזמות ודגמים, עשה חיפוש בזאפ ובקש מחיר. בדר"כ כל חברה נצמדת לדפוס קבוע בעניין הזה. זותומרת אם ראיתה פלזמה של LG למשל שהיא עם משטח מבריק שמחזיר אור..אז כנראה שבתווך מחיר הזה כל הפלזמות שלה כאלו...אבל לא מחייב תמיד.

פורסם

אפשר לשאול מה הפנאטיות על קצב הריענון? ממילא רוב השידורים נעשים ב24\25 פריימים לשניה ושימוש תלת מימד ספק אם יהיה.

אבל אני חייב לחזק את ההמלצה על פלסמה, בבית יש לנו 42 אינץ' ואי אפשר להשוות עם ה32LCD שיש לי בדירה השכורה(שניהם מאותו סדר גודל של מחיר) בשידורים רגילים וגם בHD הפלסמה ממש לא נופלת והשחורים שלה עמוקים יותר.

לנו אישית יש פנסוניק כי עליה המליצו הרבה והיא באמת מצוינת.

פורסם

יש פלאזמות שההשתקפות לא כזאת בעייתית

אם יש לך את התקציב, היתי מסתכל על הפנסוניק VT30 או הST30, שתיהן מלזמות "מן השורה הראשונה", יש להן פילטרים נגד השתקפויות מה שיעזור בנושא האור. אבל אור ישיר על הTV זה אכן לא רעיון טוב

גם הVT20 הקודמת כוללת ציפוי נגד השתקפות

פורסם

אפשר לשאול מה הפנאטיות על קצב הריענון? ממילא רוב השידורים נעשים ב24\25 פריימים לשניה ושימוש תלת מימד ספק אם יהיה.

שמע אל תבלבל אנשים בדברים שאתה לא בטוח שאתה מבין בהם (ואם בטוח...אז תטועה). אין קשר בין מסגרות פרמיים לשנייה בקבצי ווידאו משודרים לקצב רענון. מה שקורה זה שבמסכים עם קצבי רענון של יותר מ- 24HZ יש תהליך שנקרא subfield motion שזה אומר שאם נניח משודר ווידאו בתדר של 24FPS כמו סרטי BR באיכות FHD אז מומלץ לקנות מסך של 120HZ כי מה שיעשה המסך זה הוא ירענן כל פריים מה-24 שבשנייה 5 פעמים במסך וזה ייתן תמונה חלקה ביותר, מי שצופה בסרטי BR בעיקר והוא ייקנה מסך של 50HZ נניח, אז החלוקה לא תהיה שלמה בין קצב הרענון לפריימים של סרטי ה- BR...צריך להיות "זהיר" איזה מסך קונים לאיזו מטרה! תכני SD הם בתדרים של 30ו-60HZ בעיקר לכן מי שקונה טלוויזית LCD של נניח 50HZ קונה מסך לא מתאים בעליל לתכנים שלו (30 ו-60 לא מתחלק בשלמות ב- 50)! לעומת זאת פלזמה של 600HZ תרענן כל פריים 20 פעמים עם מדובר על תוכן SD של 30HZ או 10 פעמים עם זה 60HZ. מה שייתקבל זו תמונה חלקה בצורה יוצאת דופן (נכון גם לגבי BR). אז תאמין לי שממש יש הבדל בין פלזמה של 100HZ ל-600HZ בתכני SD.

לפותח התרד..יש כאן ביקורת על הדגם שהמלצי לך עליו...נסה למצוא התייחסות לעניין של האור שמש:

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ps51d550-201109221412.htm

פורסם

האמת שאני מבין בזה הרבה יותר ממספיק, ולדעתי אין שום סיבה להיות פנאטי, בדברים האלו נדיר שאנשים רגילים בכלל ישימו לב וזה בדיוק כמו Vsync במשחקי מחשב שרוב האנשים מבטלים, ה"קריעת" תמונה היא דבר זניח כמו שכל מי שמכבה את זה שהוא משחק יכול להגיד לך.

בכל מקרה בצפיה בתכני SD הסיכוי שגם אדם מומחה ישים לב לזה בשידורים רגילים הוא אפסי(השינויים בין פריימים בדר"כ לא דרסטיים ולכן גם אם חצי פריים שייך לפריים הבא\קודם לא תשים לב) ככה שלשים את זה כל כך גבוה בסולם העדיפויות נראה לי תמוהה.

לי אישית הרבה יותר חשובה איכות התמונה ודיוק הצבעים(בעיקר שחור שיהיה שחור).

פורסם

אני לא מדבר איתך קריעות במסך..זה לא מחשב שבו ה- FPS משתנה בכל רגע במשחקים, אלא על איכות תמונה נטו! לא שמתה לב אף פעם למה בטלוויזית CRT שידור SD נראה חד וברור הרבה יותר מרוב ה- LCD שיש! אז זו בדיוק הסיבה (ב- CRT ופלזמה קל יחסית להגיע לתדרי רענון גבוהים).

אבל שמע אין לי כוח להתווכח...מה שתגיד :s07: ההמלצה שלי לפותח התרד היא אם תכני SD הם השימושים שלו כפי שרשם, אז רק פלזמה ולא בגלל שפלזמות טובות יותר...אלא ספציפית לשימושים שלו הם מתאימות יותר! ואל תחפש דברים כמו זמן תגובה FHD וכאלו כי לשימושים שלך קצב רענון הוא הקובע איך תראה במסך!

פורסם

אם נראה לך שCRT נראה יותר טוב מLCD מהסיבה הזאת שיבושם לך, אבל אתה טועה.

הסיבה המרכזית היא שLCD מגיע ברזולוציה מאד גבוהה ואות SD מגיע ברזולוציה מאד נמוכה וצריך למלות את החסר וחלק מהאלגורתימים שעושים את זה פשוט לא טובים מספיק.

פורסם
  • מחבר

יש פלאזמות שההשתקפות לא כזאת בעייתית

אם יש לך את התקציב, היתי מסתכל על הפנסוניק VT30 או הST30, שתיהן מלזמות "מן השורה הראשונה", יש להן פילטרים נגד השתקפויות מה שיעזור בנושא האור. אבל אור ישיר על הTV זה אכן לא רעיון טוב

גם הVT20 הקודמת כוללת ציפוי נגד השתקפות

תודה!

אני רואה את ה THP50ST30M ב9600 ש"ח ואת הTHP50VT20 ב₪9,090, מה ההבדלים בין הסדרות VT ו ST ? בהבדל מחירים כזה קטן נראה שעדיף את הדגם החדש יותר?

לפותח התרד..יש כאן ביקורת על הדגם שהמלצי לך עליו...נסה למצוא התייחסות לעניין של האור שמש:

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ps51d550-201109221412.htm

תודה על הקישור, הרבה מאוד מידע :)

הדבר היחיד שמצאתי שם לגבי השתקפויות הוא השוואה לקראת הסוף עם ה Panasonic TX-P50ST30 ורק כתוב שם שThe ST30 also has a superior light rejecting screen coating, allowing it to produce a richer picture even when ambient light is present in the room.

האם יש עוד דגמים ששווה להסתכל עליהם? הבדל של פי-2 במחיר נראה לי קצת קיצוני. אם נתעלם מהבעיה של החדר המואר האם ה ST30M שווה פי-2 מהPS51D550 או שזה עניין של ביקוש ומלאים ?

פורסם

הפנסוניק עדיפה על הסמסונג בכל פרמטר.

http://www.digitalversus.com/tv-television/panasonic-viera-tx-p42st30-p11054/test.html

http://www.digitalversus.com/tv-television/samsung-ps51d550-p12386/test.html

לפי דיווחי משתמשים אפשר להשיג אותה בחנויות מתמחות בכ 8500 ש"ח (המחירים זה זאפ לא רלוונטיים).

ההפרש הגדול במחיר נובע גם ממדיניות היבואנים. בחו"ל ההפרש קטן יותר למיטב ידיעתי.

אם שווה לשלם את ההפרש? לך תראה.

בכל מקרה, אם סביבת הצפיה מאוד מוארת פלזמה תהיה בעייתית, לא משנה איזה מנגנון יש לא רק בגלל ההשתקפויות, אלא גם בגלל שעוצמת התאורה של פלזמות נמוכה יחסית.

פורסם

אני לא כזה מכיר את הדגמים ויודע את ההבדלים

אני יודע שהVT זאת הסדרה בחירה יותר, וש30 זה יותר חדש מ20 (ולכן הגיוני שהמחיר דומה)

תחפש בhometheater

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים