עבור לתוכן

בקשת עזרה דחופה עם אפשרויות שדרוג מחשב

Featured Replies

פורסם

שלום ותודה מראש על העזרה

יש לי מחשב שמשמש בעיקר לגיימינג ברזולוציות גבוהות:

* מעבד i5-750

* לוח אם Gigabyte Ga-P55-US3L

* זכרון Gskill 4Gb 1600

* כרטיס מסך HD5850

המחשב בן כמעט שלוש שנים (נקנה בעזרת המומחים מהפורום הזה) ואני מאד רוצה לשדרג השנה

חבר שמתעסק בעסקי המחשבי הציע תמורת אלף שקל להחליף לי את המעבד ולוח האם ל:

* מעבד i7 960

* לוח אם Gigabyte GA-X58 USB3

ומעניין אותי לדעת מה דעתכם, האם זה משתלם?

בדקתי וניתן לקנות באלף שקל מעבד 2500K ואז מוסיפים 300-500 שקל ללוח אם בינוני ויש מצב שהתוצאה תהיה די דומה והטכנולוגיה לא תהיה דור אחורנית

בשני המקרים אני צריך להוסיף כ300-400 שקל ל 6Gb זיכרון

ההצעה הזו משתלמת מאד אם אני אצליח למצא עוד כרטיס מסך 5850 כי הלוח אם המוצע טוב ל CF - כעקרון כרטיס מסך כזה לא צריך לעלות מעל 300 שקל , אבל זה קצת בעיה למצוא אחד. אם אני אמצא אז שני הכרטיסים ביחד יתנו ביצועים של משהו בן ה 7850 ל 7950 (לא ברור בדיוק) אבל אם לא המפרט החדש לא יהווה שום שיפור בגיימינג.

היתרון היחידי בהצעה שכך בפחות מ2000 שקל אני יכול לחסוך קניית מחשב חדש שלא יעלה לי פחות מ 4500 אבל כמובן יש את כל החסרונות שמניתי

האם יש למישהו מחשבות? האם זה כדאי?

מישהו יודע איפה ניתן להשיג 5850 במחיר טוב (ניסיתי ביד2 , כרגע יש שם שני פריטים ושניהם מתומחרים יותר גבוה מלקנות בחנות כרטיס חדש באותה רמה)

פורסם

אתה לא תמצא 5850 ב300 שקל לדעתי

השיפור שהוא מציע לך נשמע לי מיותר, השינוי במעבד לא משמעותי ואם לא תעשה CF (מה שכנראה לא) אז גם מה יוצא לך מזה.

לא הבנתי מה חסר לך מבחינת המפרט, משחקים חדשים לא רצים מספיק טוב? אני היתי מחכה עם השדרוג עוד כמה זמן

א. תעשה קצת OC למעבד אם בא לך והוא לא יפול בביצועים מה2500.

ב. תמכור את הכרטיס מסך שלך (כמו שאתה מבין אשפר לתמכר אותו ביותר מ300), תוסיף אלפיה ותקנה כרטיס חדש (אם חסר לך ביצועים במשחקים)

ג. לא הבנתי למה זכרון כזה יקר, יש לך 4 ג'יגה, עוד 4 ג'יגה עולים 100 שקל

פורסם

אתה יכול לעשות אוברקלוק בינוני למעבד שיגיע עד 3.6GHz, בלי הרבה העלאת מתחים. סביבות ה-1.2V. זה שיפור של 35%.

פורסם
  • מחבר

OC למעבד לא מאד מעניין אותי (הוא על 3.2) זה היה רק בונוס שולי.

זיכרון אני צריך לקנות מחדש כי אם אני עושה את ההחלפה הוא הולך עם לוח האם והמעבד למחשב אחר.

כן, רוב מה שמעניין אותי זה שמשחקים כבר לא רצים חלק ברזולוציות הגבוהות (total war החדש זה דוגמה טובה).

לגבי מחיר לקניית 5850 - 300 ש"ח זה המחיר המקסימלי שאפשר לדרוש עליו (אפשר יותר אבל הסיכוי למכירה יורד דרסטית) 6850 שזה דור מעל, חדש מחנות ,עם שלוש שנים אחריות עולה 600 ש"ח ולכן יד שניה, בחודשי האחריות האחרונים שלו לא יכול לקוות להשיג יותר מחצי מחיר.

ברור שאני יכול לקנות 7850 חדש ב1500 אבל שני 5850 יתנו יותר תמורה באותו כסף ואז אני מרוויח עוד כוח למעבד ואת זה שאני משדרג את המחשב השני שלי

מעניין אם אפשר לעשות CF עם שני כרטיסי מסך שונים ואז זה מרחיב לי את האפשרויות

עוד נקודה זה שיש לי ספק 650W של סיסוניק שאני לא לחלוטין בטוח שיחזיק שני כרטיסי מסך

פורסם

2 כרטיסי מסך שונים, האמת לדעתי עם ATI אפשר ,כדאי שתבדוק.

הספק יחזיק

ה5850 שלך יותר חזק מה6850

אם המעבד שלך על 3.2 אז אתה לא תראה ממש שיפור בביצועים עקב החלפת המעבד (מקסימום להוסיף לו ל3.5)

בקשר לזה שאתה משדרג את המחשב השני זה כבר שיקול שלך- האם יש לך צורך לשדרג אותו ומה המטרה שלו וכו'

ב1300 בערך יש לך את הGTX570, או את ה6950 שנפתח ל6970.

לדעתי (אם נעזוב שניה את להעביר למחשב השני), אני לא היתי מתחיל לשדרג את כל הסיבוך שאתה מציע (להחליף למעבד שלא תורם לך יותר מידי וכבר כמעט 2 דורות אחורה, וגם לוח אם ישן) ואז עוד לחפש כרטיס מסך שיתאים וה5850 לדעתי שווה יותר מ300 שקל ויהיה קשה לך למצוא עוד אחד ב300 וגם ביותר לדעתי.

אני היתי מחכה עוד קצת ומקסימום מוריד קצת הגדרות (זה לא שהמחשב שלך פדלעה), נותן לסדרה 7 של ATI וסדרה 6 של נווידיה להיכנס לשוק ושהמחיר ירד ואז קונה כרטיס חדש שיהיה חזק משמעותית מאלו שאנחנו מדברים כיום. (נגיד הGTX670, שאמור להיות חזק יותר מGTX580 ו7950)

ומקסימום מוסיף עוד 4 ג'יגה זכרון שעולים 150 שקל, ומוסיף עוד כמה מאות מגהרצים למעבד, והנה יש לך מחשב למשחקים לכמה שנים הבאות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים