עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

בקשה| מפרט לגיימינג עד 6000 עם קירור מאסיבי

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני לא מעוניין באוברקלוק בכל מקרה, יש לי נסיון ממש רע עם זה.

בנוגע למעבד, באמת שאלתי את עצמי למה i5.

בנוגע למארז, המארז הנוכחי הזוועתי שלי הוא של NZXT.. זה באמת שווה את המחיר?

• תגובות 46
  • צפיות 6.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

המארז מצוין, לי באופן כללי אין ניסיון איתו אך הביקורות טובות (חפש בגוגל).

ה-OC בדור הנוכחי מצריך את העלאת המכפלה והמתח (ונעילת ה-PCIe). זו לא בעיה להגיע איתו ל-4.5GHz בלי בעיה (העלאת מתח קטנה).

I7 לא יראה שיפור במשחקים על פני I5 בגלל שמשחקים לא יודעים לנצל HT. אחרי הכל ההבדל בין I5 ל-I7 הוא HT (ליבות לוגיות).

פורסם

אופן ביצוע האוברקלוק בדור הנוכחי של המעבדים השתנה לחלוטין והוא פשוט הרבה יותר.

זה טיפשי לשים מעבד שלא תומך שכך אתה תחסוך כמה עשרות שקלים בודדים, חבל מאוד לבטל אופציה זו כשהמערכת שלך ממילא מוכנה לזה.

למה i5? כי ההבדל העיקרי בינו לבין i7 זאת טכנולוגיית HT, אשר מחלקת בצורה לוגית כל ליבה, ל-2 ליבות לוגיות (כלומר סה"כ 8 ליבות לוגיות) ומשחקים לא ממש תומכים בזה לכן תוספת המחיר היא סביב ה-400 שקלים ותוספת הביצועים היא אפסית.

בנוגע למארז, NZXT משנים את כל הליין שלהם וכעת מייצרים מארזים איכותיים יותר.

תן לי לנחש, היה לך את ה-NZXT LEXA? בכל מקרה, כל התגובות על המארז הזה מצויינות. חפש ברשת, תבדוק ותחקור ותראה אם הוא מתאים לך.

יש לך מגוון מארזים מצויין מחברות טובות כמו אנטק, קולרמסטר, ליין-לי וחברת הבת שלה לאן-קול ועוד.

חפש מארז שלדעתך מתאים לך (או אפילו כמה), רשום אותו פה ונראה האם הוא מתאים ומשתלם.

עריכה- OR2OOO הקדים אותי.

פורסם
  • מחבר

קראתי קצת על המארז המדובר ועל מארזים אחרים.

הוא לא נופל ממארזים אחרים ברוב הדברים ואם הוא נופל, זה לא בהרבה.

יש לו בעיה עם הקירור מכיוון שאין מאוורר שמכוון מהצד של המארז אל לוח האם, דבר שצריך להיפתר בקלות אם נוסיף שם מאוורר.

מצ"ב המסקנה של הבחור שסיקר את המארז (בנוגע לקירור לפחות):

Overall, the temperatures exhibited by the NZXT Phantom are a little bit on the high side for the chipset and GPU temperatures, but in the middle, for the most part, in the other categories. The higher chipset and GPU temperatures are surely due to the lack of a fan blowing inwards from the side panel over the motherboard components. Adding a 200mm or 230mm fan on the sidepanel would be a very powerful addition to the Phantom. The hard drive temperature was a littler higher than the average of the other cases, but that may be due to the fact that the hard drive was installed on the top bay where there would be less airflow over the top of the hard drive. On the next page, I will wrap up my thoughts and this review in my conclusion.

במידה ויש צורך, הנה הסיקור המלא:

http://www.overclockersclub.com/reviews/nzxt_phantom/

אז כן, אני מסכים אתכם שזה לא צריך להיות בעייתי. כל עוד מפגיזים במאווררים איפה שצריך הוא יעשה את העבודה.

אגב, בנוגע למארז הנוכחי שלי, זה NZXT hush.. הוא בהחלט היה שקט בהתחלה... עד שנאלצתי לפתוח אותו ולתקוע לו מאוורר ביתי מהצד.. אחת הטעויות המרות ביותר שלי המארז הזה... כיום הבנתי כבר שלא מעניין אותי ממש השקט, אלא יותר הקירור.

בנוגע לOC, אני מבין שהרבה דברים השתנו מאז שקניתי את הגרוטאה שמתנשפת לידי פה.. אבל אין לי מושג איך לעשות OC.. ואני מפחד להרוס משהו.. אז מבחינתי זה לא אופציה (לצערי אין לי זמן להתחיל לקרוא וללמוד איך להתעסק עם זה כי יש לי תואר בהנדסה על הראש ומספיק ללמוד גם ככה :( )

בנוגע למעבד, אשמח לדעת למה ה HT כן טוב אם לא למשחקים. בהרבה מחשבים ניידים לגיימינג שמו אותו ואם הוא לא באמת שימושי לגיימינג, אני שואל את עצמי למה... אגב, בעתיד, במידה ואני ארצה להחליף מעבד לIvy Bridge (במידה והוא אכן יהיה טוב לי), זה יהיה בעייתי? אם כן, אולי כדאי שאני אמתין לו כי הוא צריך לצאת עד סוף החודש.

יש עוד חלקים ספציפיים שאולי יהיה לי שווה להמתין עבורם? או ששווה לי להמתין עבור הורדת המחירים שתבוא בעקבותיהם? אני רוצה בעיקרון את המחשב לפני שדיאבלו 3 יוצא- 15 במאי (לא שהוא אמור להוות אתגר מבחינה גרפית למחשב הנוכחי שלי.. אבל ברגע שאני אפעיל אותו, המחשב פשוט יקרוס : \).

סורי על החפירה :|

פורסם

* מארז- hush הוא מארז מצויין, אך ידוע בהיותו חם וצפוף.

אתה מאוד מגזים עם הקירור, גם מארז מאוורר עם 2 מאווררים עם דחיפת אויר טובה, יספיקו למערכת כשזו (לדוגמא, אנטק 300).

מעבר לעובדה שהפאנטום כבר כולל לא מעט מאווררים, הוספה של אחד בצד לא רק תגרום ליותר רעש מאשר קירור, אלא גם למערבולות אויר שישאירו את האויר החם לזמן ארוך יותר במארז. אני בכללי לא הייתי ממליץ להוסיף לשום מערכת מאוורר צידי, הוא הורס את כל הסירקולציה.

* אוברקלוק- אז בעתיד תבצע. אני לא סתם דוחף לך חלקים. אם הייתי אומר לך שאתה יכול לקבל יותר מ-25% תוספת ביצועי עיבוד בכמה עשרות שקלים- לא הייתי מוסיף? בעתיד, כאשר המעבד שלך יתחיל להוות צוואר-בקבוק, זה מאוד יעזור למערכת.

* מעבד- אל תשווה בין סדרת המעבדים הניידים לנייחים. המעבדים הניידים מכילים מספר שונה של ליבות עם מאפיינים אחרים (לדוגמא, בעוד ש-i5 למחשב שולחני הינו מרובע ליבה, ה-i5 לניידים הינו דו-ליבתי עם HT) וזה לצורך חיסכון בחשמל ועקב הגבלת הקירור שיש בניידים. מעבדי i7 בניידים הם מרובעי-ליבה, לכן מומלצים לגיימינג (לא שבכללי ניידים מומלצים לגיימינג). ה-HT טוב לתוכנות אשר תומכות בנימים לוגיים כמו מספר תוכנות תלת-מימד ומכונות וירטואליות. אם אתה קונה עכשיו מחשב, אתה לא תחליף ל-Ivy. גם בגלל שאז תצטרך להחליף את לוח האם שלך, וגם כי ממילא המעבד שלך יהיה חזק מאוד ולא יגביל אותך לשימושיך בכלל. אם אתה רוצה לחכות...תחכה. כמה תצטרך לחכות והאם זה ישתלם לך- איני יודע.

- מה זאת אומרת המחשב הנוכחי שלך יקרוס? אם הוא מספק מבחינת החומרה ואמור להריץ את המשחק- למה שהוא לא יעשה זאת? בדוק את התקינות שלו ואולי תחסוך בכלל את קניית המחשב (אם זאת הסיבה כמובן).

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז בכל מקרה טוב להתאים את המפרט לOC בעתיד.

השאלה היא איפה אני יכול לעשות OC מקצועי וכמה זה יעלה לי ?

אגב, יש קירור שהוא מעבר למאווררים? (לא הידראולי או חנקן) נראה לי שפעם שמעתי על משהו שנקרא צלעות קירור שמחברים לרכיבים ספציפים. - בנוגע להגזמה עם הקירור, אני רוצה כל תוספת (קונבנציונאלית) אפשרית שתוכל לעזור כי החדר שלי חם לאללה בקיץ.. ואני לא נמצא כל היום בחדר ומפעיל את המזגן.. לעומת זאת המחשב מתוכנן לפעול 24/7.

במפרט ראיתי שלמעבד הוספת את הדבר הבא: Cooler Master Hyper 212 Evo, זה מאוורר נוסף למעבד? יש תוספות מיוחדות של קירור שאפשר לשים לכרטיסי המסך ?

בנוגע לi5, אני מבין שאני מבקש ממך קצת לנבא את העתיד ::) אבל לכמה זמן אתה מעריך שהוא יחזיק ? (ז"א, מתי הוא כבר לא יוכל לספק את הצרכים שלי מבחינת גיימינג) הרי כמו שאמרת, אני הולך להיתקע איתו לכל אורך הדרך...

שוב תודה על הסבלנות :)

אגב, בדיוק קראתי כתבה מעמיקה על הספק כח שרשמת לי, מטורף לגמרי :) ממש מהללים אותו מבחינת אפקטיביות ביחס למחיר, גם בדקו עד איזה הספקים הוא יכול להגיע והוא בהחלט הראה נתונים מרשימים.

פורסם
השאלה היא איפה אני יכול לעשות OC מקצועי וכמה זה יעלה לי ?

נסה לשאול האם בחנות יכולים לעשות לך (או ליצור לך פרופיל מוכן לעתיד), או שתעשה אתה בעתיד- מדובר על תהליך מסובך הרבה פחות מן הדורות הקודמים.

אגב, יש קירור שהוא מעבר למאווררים? (לא הידראולי או חנקן) נראה לי שפעם שמעתי על משהו שנקרא צלעות קירור שמחברים לרכיבים ספציפים. - בנוגע להגזמה עם הקירור, אני רוצה כל תוספת (קונבנציונאלית) אפשרית שתוכל לעזור כי החדר שלי חם לאללה בקיץ.. ואני לא נמצא כל היום בחדר ומפעיל את המזגן.. לעומת זאת המחשב מתוכנן לפעול 24/7.

צלעות קירור זאת שיטת קירור, כאשר לרוב עליהן יש לך מאוורר לפיזור החום. המחשב שלך כבר כולל חומרה עם קירור מסוג זה ביחד עם צינורות קירור לקירור אפקטיבי יותר (על המעבד וכרטיס המסך לדוגמא). אין שום סיבה להוסיף עוד קירור בנוסף למה ששמתי לך, זה רק יזיק.

במפרט ראיתי שלמעבד הוספת את הדבר הבא: Cooler Master Hyper 212 Evo, זה מאוורר נוסף למעבד? יש תוספות מיוחדות של קירור שאפשר לשים לכרטיסי המסך ?

מעבד מגיע ב-2 גרסאות- Tray ו-BOX.

ה-BOX מגיע כאשר יש קירור סטנדרטי של אינטל ביחד עם המעבד, ספרון הדרכה וקופסא מקורית.

ה-Tray כולל אך ורק את המעבד, ויש צורך בקניה של קירור בנפרד, וזה מה ששמתי לך פה. כלול כאן קירור משופר המתאים לאוברקלוק בינוני.

בנוגע לi5, אני מבין שאני מבקש ממך קצת לנבא את העתיד rolleyes.gif אבל לכמה זמן אתה מעריך שהוא יחזיק ? (ז"א, מתי הוא כבר לא יוכל לספק את הצרכים שלי מבחינת גיימינג) הרי כמו שאמרת, אני הולך להיתקע איתו לכל אורך הדרך...

צר לי, איני יכול לענות על זה- איני רוצה לשקר לך.

אתה גם רוצה שאגיד לך כמה זמן המחשב יחזיק, וגם מבקש לדעת כמה זמן הוא יספק את הצרכים שלך (שרק אותם אתה יודע).

אוכל להגיד לך בכלליות שהמחשב כיום מריץ כל משחק על גרפיקה גבוהה ברזולוציה גבוהה. עוד שנתיים ככל הנראה תצטרך להוריד הגדרות גרפיות ולא תהיה תמיכה טכנולוגית מלאה (כמו דירקט-איקס) לכן ממילא לא תוכל להריץ משחקים על כל האפשרויות הגרפיות, אבל זה טבעי ולא ניתן למנוע את זה. לכן חשוב שתחסוך עכשיו כדי שבעתיד תוכל לשדרג ללא הרגשת חרטא

פורסם
  • מחבר

בנוגע ל Tray מול Box, איזה קירור Intel מספקת ב Box? אני מתאר לעצמי שהקירור ששמת לי יותר טוב ממה שהם שמים בBox ובגלל זה לא לקחנו Box, נכון?

בנוגע למארז, שמתי את העין על מארז נוסף שקראתי עליו ביקורת מעמיקה.. הוא יקר מאוד יחסית.. אבל בהחלט מרשים.. מה דעתך על ה Cooler Master Haf X ?

פורסם
בנוגע ל Tray מול Box, איזה קירור Intel מספקת ב Box? אני מתאר לעצמי שהקירור ששמת לי יותר טוב ממה שהם שמים בBox ובגלל זה לא לקחנו Box, נכון?

הקירור אשר מסופק ב-BOX בסיסי יחסית. שמתי קירור עדיף כמובן. המעבד והקירור הנ"ל במבצע לכן חסכת עוד כמה שקלים.

בנוגע למארז, שמתי את העין על מארז נוסף שקראתי עליו ביקורת מעמיקה.. הוא יקר מאוד יחסית.. אבל בהחלט מרשים.. מה דעתך על ה Cooler Master Haf X ?

המארז מצויין ואיכותי מאוד, אבל הוא כמו שואב אבק ענק, מעבר לעובדה שהוא מאוד יקר (כמעט 1000 שקלים).

בדוק בנוסף אולי את אנטק 1200 (שאותו במקרה יש לי) למרות שבמחירים כאלה זה לא חכם לרכוש מארז, עקב המבחר שיש לך במחירים נמוכים בהרבה.

פורסם
  • מחבר

קראתי עליו (Antec 1200), אבל לא ממש לעומק.

ממה שהבנתי הוא מטורף ביחס למחיר שלו.. שזה קצת מוזר לי, כי הוא לא זול כ"כ.. חסרון בולט שציינו זה הצורך להשתמש במברגים ואין כל מיני שיטות חדישות ונחמדות להרכבה. ויתרון שנראה לי ממש מגניב זה האופציה לשטוף את מסנני האבק שלו במים. לך יש אותו אז אתה יודע הכי טוב, מה אתה חושב? שווה תוספת של 350 ש"ח ? המארז מבחינתי כן שווה השקעה כי זה מחשב שאני הולך להיתקע איתו דיי הרבה זמן ולהחליף לו חלקים..

פורסם

לדעתי לאנטק 1200 יש 2 בעיות עיקריות:

- הוא יותר מארז גבוה מאשר ארוך, כלומר, במידה ויצאו כרטיסים ארוכים מאוד בעתיד- תצטרך לאלטר משהו, כי ככל הנראה הם לא יכנסו.

- אומנם מסנני האבק מעולים, אבל זה מציק להוציא אותם. כדי לעשות זאת, אתה צריך לפתוח את כל הברגים הרלוונטיים במארז (מ-2 הצדדים), להוציא את הקופסאות (שכל קופסא מכילה את שלושת המפרצים) ורק אז אתה יכול להוציא את המסננים. אתה פשוט יכול לא להבריג מראש, אבל זה עדיין מציק.

אני בכל מקרה הייתי מייעץ לך לחפש מארז של עד 600 שקלים גג.

הנה עוד מספר אופציות לאחלה מארזים עבורך:

- אנטק 900 גרסא שניה.

- פרקטל דיזיין דגם ארק.

- קוגר אבולושן.

-NZXT טמפסט (210) החדש+ מאוורר נוסף

פורסם
  • מחבר

עשיתי סוג של loop עם כל הבדיקה הזאת של המארזים..

הגעתי למסקנה שהNZXT phantom בהחלט המשתלם ביותר ביחס למחיר, מכיוון שהוא tower ומכיוון שהוא לא יורד מבחינת יכולת קירור מהמארזים האחרים בקטגוריה (לא בהרבה).

לפעמים עדיף לסתום ולהקשיב לאנשים שמבינים הרבה יותר ממני כנראה... ::)

אז המפרט בעיקרון מושלם חוץ מהבעיה הקטנה האחרונה שמציקה לי- עניין מעבד ה Ivy Bridge. הוא יוצא בסוף החודש.. הסיבה שאני מחכה את הכמה שבועות האלו היא שמדובר בפריט שלא יהיה ניתן להחליף (סביר להניח). אז אם הוא באמת יתאים לי, טוב שחיכיתי. במידה והוא לא יתאים לי, בכל מקרה תהיה ירידה במחירי המעבדים הנוכחיים. מעבר ל Ivy Bridge אני לא מתכוון לחכות כמובן כי זה לא יגמר לעולם.

עוד שאלה, שווה לי להזמין את החלקים ולהרכיב את המחשב בעצמי? אמנם במעבדה הם מרכיבים ומפרקים עשרות מחשבים ביום (אני מעריך), אבל מי יודע אם הם מחפפים או לא. אם יש משהו שלמדתי מכל הקריאה הזאת סביב המארזים זה החשיבות הגדולה של סידור הכבלים לזרימת האוויר.. אולי לאותו אדם שירכיב עבורי את המחשב לא יהיה ממש אכפת והוא יחפף? כמה זה מורכב לעשות את זה בעצמי? שווה לי אולי לשלם למישהו מקצועי מחוץ לחנות שיעשה בשבילי את העבודה ? אם כן, כמה זה צריך לעלות?

פורסם

אני לא נתקלתי באנשים כאלו שמחפפים, תאמין לי שהחנות לא רוצה שם רע. להרכיב לבד זה אחד הדברים הקלים.

פורסם

אין שום בעייה להרכיב לבד. למי שלא מנוסה ולא עשה זאת בעבר, ייקח קצת יותר זמן ומאמץ ויתכן כי סידור הכבלים לא יהיה הכי טוב.

מה אכפת לך אם ירכיבו לך את המחשב בחנות? ראשית הם בודקים שהמחשב עובד וכך אם יש חלק תקול הם מחליפים אותו במקום.

זה חשוב מאוד וחוסך הרבה כאב ראש וזמן המתנה.

שנית, יכול להיות שתהיה מרוצה מאוד. ראיתי כמה מחשבים בזמן האחרון שהורכבו בצורה טובה מאוד ובאופן מסודר ביותר. מקסימום אפשר

להרכיב מחדש.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, אז בכל מקרה אני אתן להם להרכיב ובסופו של דבר אעלה צילומים של המחשב ותגידו לי מה דעתכם ואם שווה להרכיב מחדש- אם יהיה צורך להרכיב מחדש, אני כבר אטפל בזה בעצמי.

כל שנותר עכשיו הוא לחכות. ברגע שיצא המעבד החדש אחזור לייעוץ אחרון לפני הקניה.

תודה רבה לכולכם!!! בייחוד ל YairZ שסבל אותי לכל אורך הדרך :) אני עובד בתור מורה פרטי הרבה שנים ואני בהחלט יכול להעיד שלבנאדם יש סבלנות !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.