עבור לתוכן

על מצה : נוטלה vs השחר

נוטלה vs השחר 212 הצבעות

1. 1. נוטלה vs השחר

• נוטלה עם מצה
    • השחר עם מצה

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

בעיקרון זה לא השוואה בין 'השחר' ל'נוטלה '-כי הנוטלה זה עם אגוזים -מי שכבר לא אוהב את טעם האגוזים פסל וכן ההפך . צריך השוואה של טעם שוקולד בלבד כמו "הפרה" "לשחר " - - כאן מעניין מה יוביל .

• תגובות 78
  • צפיות 8.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

הסיבה היחידה לשמה פתחתי את הדיון הזה היא סקרנות והוכחת פואנטה לאיזו ידידה.. זו בדיוק הסיבה ששום דבר אחר מלבד נוטלה והשחר לא נכללו..

ואת האמת? יש פה אנשים שמתנסחים ברמה גבוה, מדברים בצורה שלכאורה נראית אינטליגנטית אבל בשורה תחתונה, ילדים קטנים שמחפשים וויכוחי דת אפילו כשהשאלה היא כ"כ פשוטה : השחר VS נוטלה.. זה עלוב.

ולמען הויכוח, אני סוג של מסכים עם רוני בקטע של אין לי בעיה שמישהו יאכל חמץ (ויש לי חברים כאלו שעושים את זה איתי בשבת כשיוצאים לעשות על האש), אבל אין צורך להתלהם ולהתרברב בנושא. מצד שני זה לא באמת מפריע לי ואין שום סיבה שאקח את זה למקום של ויכוח. אם לבנאדם יש צורך לומר את הדברים הללו כהבעת דעה ולא כהתרסה או התפה על לא אוכלי החמץ, אני מעוניין להקשיב. פשוט דבילי להתווכח על זה.. ומדבר כאן בנאדם שכנראה צעיר מרובכם בכמה שנים טובות.. :facepalm:

פורסם

תחילה זה ביני לבינו- אני מודע להומור שלו (וזה לא כפירה אלא ליצנות שיודעה גם לו -אני מקווה )מצד שני (זה כל הרעיון שרציתי להעביר ) זאת לא גבורה להכריז אני אוכל באגט בפסח ( מיוחס בדרך כלל ל'יוצאים בשאלה'

)- -אני רץ כל לילה וצעוק את זה .... רגע תנו לקחת אוויר -אני גיבור .

כפירה משום שאתה חושב שאני עושה נגדך, בעוד שאני עושה מה שנכון בשבילי, מסיבות בלתי תלויות בעליל.

ליצנות מכיוון שאני עושה זאת עם חיוך, ואינך רוצה לשוות לדברים רצינות הנתפסת כישוב הדעת.

גבורה כי במחשבתך יש אלמנט של פחד שעליו אדם צריך להתגבר, פחד אותו אתה מקיים ומפיץ.

המציאות שלי לא יכלה להיות יותר פשוטה.

יש אפשרויות בהם יבחר מי שטוב לו.

פותח הדיון שאל שאלה ובתוכה הנחת הבסיס שבימי החג אוכלים מצה.

ואיתי באה תזכורת שמצה, בדיוק כמו קרקר בשאר ימות השנה, אינה הבחירה הטבעית למריחת שוקולד.

אם בענייני טעם עסקינן, מן הראוי לציין זאת.

נדיר שאבחר בממרח מתוק לשים על חמץ משובח(חמץ כבחירה הטבעית, ולא כאלטרנטיבה לאלטרנטיבה לחמץ).

נוטלה ממרח יותר איכותי על זה אין ספק.

עם זאת טעם האגוזים אינו תמיד בא טוב למבקש את טעם השוקולד.

פורסם

pAnAhI

אין פה בכלל ויכוח.לא סתם ציינתי שזה ביני לבנו -אני מודע להומור של הבחור. בכלל לא הייתי מגיב למשתמש אחר שהיה מציין את אותם הדברים.

Art

בבית הורך אין מצה עבודת יד (רכה )? אתה יודע זאת מצה אוריגינלס :silly: .

אז מה להשים לך "בלאפה" שווארמה? חומוס סלט חריף?

[attachment deleted by admin]

פורסם

בתור שונא אגוזים מושבע, לא יכול להרגיש תטעם לא יכול לסבול את המנשך(גם לי מותר לדבר גבוה) שלהם ועדיין אני מעדיף נוטלה.

הטעם של נוטלה פשוט יותר איכותי ויותר מתוק כזה, שוקולד השחר הוא טוב אך אין אפשרות להשוות אותו לנוטלה.

פורסם

אם זה היה באמת להיט זה היה נשאר במדפים גם היום ???

פורסם

תגידו, אני היחיד שמצה עושה לו קצת בלאגן בקיבה? :s05:

פורסם

זה לא סוד שלחלק מהאנשים המצה יכולה לגרום לעצירות.

פורסם

תגידו, אני היחיד שמצה עושה לו קצת בלאגן בקיבה? :s05:

ככתוב בהגדה, ויאכלו מרורים, והתהפכה קיבתם, ותימנע יציאתם, ותאמרו אמן כן יהי רצון.

פורסם

משום מה אצלי יש הרבה יציאות וקריעת ים סוף :o ...

פורסם

גם אצלי זה לא בדיוק עצירות, זה יותר בלאגן גדול בלי איזו חוקיות :-\

פורסם

מה יותר מתאים לחגוג את חג החירות, מיום של ארוחות חמץ, על שיצאנו ממצרים מעבדות לחירות.

כנגד ארבעה בנים דיברה התורה, חכם היודע מה עושה לו טוב, רשע שמתעקש על סבלם של אוכלי המצות, תם שאינו יודע שאפשר גם אחרת, ושאינו יודע לשאול איפה מוכרים חמץ בפסח.

מַעֲשֶׂה בְּרַבִּי אֱלִיעֶזֶר וְרַבִּי יְהוֹשֻעַ וְרַבִּי אֶלְעָזָר בֶּן עֲזַרְיָה וְרַבְּי עֲקִיבָא וְרַבִּי טַרְפוֹן שֶהָיוּ מְסֻבִּין בִּבְנֵי בְרַק, וְהָיוּ מְסַפְּרִים בִּיצִיאַת מִצְרַיִם כָּל אוֹתוֹ הַלַּיְלָה עַד

שֶׁבָּאוּ תַלְמִידֵיהֶם וְאָמְרוּ לָהֶם: רַבּוֹתֵינוּ, מספיק עם המצות האלו, תשאירו את העבר בעבר.

למה אתה צריך לחפור לכולם ולשתף את כולם בבעיות שלך?

אמרת בהודעה הראשונה שלך שאתה לא אוכל מצות, למה לחזור על זה?

פורסם

אני הכי אוהב את המצה עם קוטג'...

פורסם

למה אתה צריך לחפור לכולם ולשתף את כולם בבעיות שלך?

אמרת בהודעה הראשונה שלך שאתה לא אוכל מצות, למה לחזור על זה?

סליחה.

לא ידעתי שזה מכאיב לך לראות בעיניים.

חשבי לתומי ששעשועי לשון ברוח החג יתקבלו בברכה ולא בקללה.

אם הייתי יודע שביטוי החופש שלי כל כך מכאיב לך הייתי רץ לשים עלי אזיקים ולאכול מצות.

בליל הסדר שלוש שעות של זיוני מוח לא הפריעו לך, והודעה אחת קטנה באינטרנט העבירה אותך על דעתך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים