עבור לתוכן

מחשב נייד לסטודנט-תקציב 5500 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

אז ככה-אני סטודנט כבר שנה וחצי, ועד היום הסתדרתי בלי, אבל הגיע הזמן שאקנה מחשב נייד משלי מאשר להשתמש במחשבים בספרייה.

* מטרות המחשב? בעיקר עבודה, זה אומר גלישה באינטרנט, קריאת מסמכים, הרצות של MATLAB בהמשך. יש לי מחשב יחסית חזק בבית, ככה שהרצות כבדות ממש (אם אני אצטרך) אני אשתמש בו. אבל עדיין הייתי מעדיף שהמחשב החדש לא יהיה עגלה.

* גודל המסך? 11-13 אינץ'.

* משקל רצוי? כמה שפחות. אני מתנייד מהבית לאוניברסיטה ואני לא מעוניין לסחוב משהו יותר מידי כבד. חוץ מזה, שכמו שאמרתי יש לי גישה למחשב נייח בבית כל יום, ככה שאני מאמין שאני אחזור הביתה בערבים אני אשתמש במחשב הנייח.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? בגלל שאני מתכוון להשתמש בו בספרייה בעיקר יש לי גישה לחשמל, אבל הייתי מעדיף בהחלט שהוא לא ייגמר אחרי כמה שעות.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא, אך אם יש אפשרות לחיבור HDMI לחיבור מסך/טלוויזיה זה יכול להיות נחמד אך לא קריטי.

* בלוטות? לא.

* גודל מינימלי של כונן קשיח?

לא מתכוון לאחסן יותר מידי דברים, מוכן להתפשר על SSD בשביל ביצועים מאשר הארד-דיסק גדול וביצועים נחותים.

* כונן CD/DVD? צורב? אין צורך.

* כונן Bluray? לא.

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא.

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? מעניין אותי הכיוון של מקבור אייר, הייתי שמח לשמוע איך הוא ביחס למתחרים בגזרת וינדוס.

אז ככה, אחרי שפירטתי את הדרישות, יש לי עדיין התלבטות. ובגלל זה אני עדיין לא סגור על תקציב. יכול להיות שבשביל גלישה באינטרנט וקריאת מסמכים אני יכול להסתפק בטאבלט. (אם אני עובד על ש"ב-אני לומד פיסיקה, אני לא מאמין שאני אכתוב יותר מידי במחשב, אלא רק יחפש מידע באינטרנט, חישובים וכדומה) אז אשמח לשמוע דעות גם בעניין הזה.

תודה מראש!

פורסם

בבקשה, תערוך את הכותרת כך שתכיל תקציב...

בלעדיו הדיון הזה לא ילך לשום מקום

פורסם
  • מחבר

ניסיתי להסביר בהודעה הראשונה שאני לא מצליח להיסגר על תקציב בגלל שלא החלטתי לכיוון של טאבלט או של אולטרה-בוק.

אבל אם אתה מתעקש, נשים את הרף של 5000 ש"ח לכל הסיפור.

(אבל יש מקום להעלות את הרף בשביל אופציה יותר שווה/מעניינת)

פורסם

אם אתה רוצה מחשב ללימודים, זה לא יכול להיות טאבלט. טאבלט זה מכשיר בידורי, בדיוק כמו נגן MP3 או טלויזיה. זה שהוא יכול גם לגלוש באינטרנט או לפתוח מסמכים לא עוזר והוא עדיין סתם צעצוע.

באשר למקבוק אייר, אני חושב שזה רעיון לא רע בכלל, אם יש לך נכונות ללמוד להשתמש במערכת הפעלה חדשה. אני תמיד הייתי נגד מק, אבל אחד החברים שלי קנה מקבוק אייר ואחרי שהוא הראה לי כמה הכל שם פשוט אני רוצה גם אחד.

עם זאת, ווינדוס 8 כבר ממש מאחורי הפינה ולך תדע, אולי הם פתאום יעשו משהו נוח לשימוש.

פורסם

האמת שגם אני במחשבה על המקבוק נגד אולטרבוק מבוסס וינדוס ובעיקר מטרידה אותי ההתמודדות עם יישומים שבד"כ אני יודע שצריכים ווינדוס - כגון קבצי אופיס למיניהם ודברים כאלה

איך מתמודדים עם זה?

פורסם
  • מחבר

הבנתי מחבר שהאופיס עושה קצת בעיות במק, וזה משהו די קריטי בשבילי. חוץ מזה, שבזמן הלימודים לא הייתי רוצה להתחיל להתעסק עם בעיות תמיכה למיניהם.

בכל מקרה, אקפוץ לראות מקרוב גם את האייר, וגם את ה-Zenbook של Asus שאני מקווה שיהיה בתצוגה בבאג.

בעיקרון אני עוד לא סגור על 11 אינץ' או 13, ואחליט על זה רק כשאראה אותם אחד מול השני.

כנראה שמנושא הטאבלט ירדתי, כך שאשמח לשמוע דעות נוספות בנושא של מחשב נייד מתאים.

תודה!

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

סליחה על ההקפצה, אך רק היום הגעתי להחלטה. (ירדתי כבר מעניין הטאבלט)

אני כנראה הולך על ה-UX31 של ASUS. (החלטתי להגדיל את התקציב ב-500 ש"ח נוספים).

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=14032

האם זה הדגם המומלץ בטווח המחירים הזה?

אני פשוט רוצה להיות שלם ובטוח בהחלטה לפני שאני מזמין.

פורסם

הלכת לראות אותו בבאג?

אני אישית לא אוהב את המקלדת שלו ולדעתי אין בו מספיק חיבורים.

אני העדפתי את ה hp folio 13 (שצריך להגיע מאמריקה בקרוב..) מבחינת המקלדת, ה touchpad, החיבורים (full hdmi + ethernet) וזמן הסוללה.

מצד השני לאסוס הביצועים הכי טובים מבין האולטרבוקים (במבחנים, בביצועי "עולם אמיתי" אני מאמין שההבדל זניח), הוא קל יותר מה HP, יש לו רזולציה גבוהה יותר ופאנל עדיף והוא חתיך יותר (אם בולמי עושה לך את זה).

תבדוק אותם בחנות ותחליט (באג/אופיס דיפו)..

בכל מקרה שתדע שאתה לא חייב להוציא 5K למחשב קל וחזק @ 13", אפשר גם בפחות (אתה מוזמן לחפש בפורום..), כמובן שאז לא תקבל "ULTRABOOK"..

פורסם
  • מחבר

אז ככה- הסתכלתי על הHP, הוא יקר יותר מה-ASUS שרציתי לקנות שגם ככה חורג מהתקציב הראשוני.

לא ראיתי משהו מיוחד בו ששווה את התוספת הכספית.

והאמת? מבחינת נוחות נטו, במיוחד מקלדת ו-touchpad המקבוק אייר לוקח את כולם. אבל הוא יקר מאוד בארץ, ואני לא מעוניין להתעסק בבעיות תמיכה של מערכת הפעלה שונה.

נכון שמחשב קל וחזק ב-13 אינץ' אפשר למצוא, אבל בארץ לא מצאתי מחשב נייד שהוא לא אולטרא-בוק במשקל פחות מ-1.5 קילו.

חוץ מזה, שגם הדקיקות חשובה, אני מעוניין לסחוב אותו איתי בתיק, ולא בתיק נוסף.

ככה למעשה הגעתי למשפחת האולטראבוקים (אם תקרא, בכלל חשבתי בהתחלה לקנות טאבלט, אבל הגעתי למסקנה שזה לא יעיל).

פורסם

אני מתחיל ללמוד באוקטובר ויכול מאוד להיות שמתאים לי מחשב נייד רגיל...

אבל יש משהו באולטראבוק (ויותר ספציפית - במקבוק אייר ובזן בוק) שפשוט מושך אותי.. לא סתם מושך אותי.. גורם לי לעשות גררררר כאילו אני מסתכל על אישה יפה.

אמנם אני חנון אבל בחיים לא הרגשתי ככה לגבי מכשיר חשמלי :nixweiss:

(אגב-למען הסר ספק, אני מאורס, ולא לאולטראבוק :lol: )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים