עבור לתוכן

אוכל ללא קירור

Featured Replies

פורסם

האם ניתן להחזיק קטשופ פתוח ללא קירור? (עם הפקק סגור כמובן)

מה לגבי חמוצים במלח?

פורסם

לרוב זה מצוין על האריזות של המוצרים.

מצאת מוצר מסוים שזה לא רשום עליו?

פורסם

קטשופ כן.לפחות חודש (מניסיון צבאי).

פורסם

אין כמו המומחה

פורסם

לרוב זה מצוין על האריזות של המוצרים.

מצאת מוצר מסוים שזה לא רשום עליו?

על דברים כמו קופסאות שימורים זה לא מצוין, כי בעיקרון לא ממש אמורים לשמור אותם אחרי הפתיחה.

גם על דברים שכן מצוין שיש לשמור בקירור לאחר הפתיחה, זה לא בהכרח חובה... (לדוגמה רוטב סויה בד"כ אפשר לשמור ללא קירור, למרות מה שכתוב)

פורסם

האם ניתן להחזיק קטשופ פתוח ללא קירור? (עם הפקק סגור כמובן)

מה לגבי חמוצים במלח?

זה יותר תלוי בקיבע שלך :lol:

ולא מעט גם בגיאוגרפיה -

בקוטב הצפוני - תרגיש חופשי,

באפריקה - לא כ"כ מומלץ .

מה זה השאלות האלה ?

פורסם

סביר להניח שדווקא באפריקה הרבה מחזיקים מוצרים ללא קירור מהסיבה שאין להם בכלל מקררים.

פורסם

לגבי שימורים בפחית-

חמוצים אני חושב שאפשר לשמור לא בקירור, אבל לא בפחית. יש להעביר לכלי אחר ואת הפחית לזרוק. זה כלל אצבע לגבי כל פחית שימורים

פורסם

חמוצים ותירס למשל רצוי לשמור מושרים במיים.

פורסם
  • מחבר

אוקי לגבי הצנצנת. מה זה השאלות האלה? צבא.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם, יש עכשיו קטשופ וחמוצים בצנצנת שמחזיקים יפה כבר שבוע בלי קירור :)

פורסם

קטשופ: בעקרון בקטשופ יש חומרים משמרים. לכן המוצר נשמר בסופר ללא קירור.

כל עוד אתה מקפיד לשמור את הקטשופ באריזה המקורית ומקפיד שלא יחדור לתוכו זיהום - הוא אמור להשמר. עם זאת, צריך לזכור שנכנסים חיידקים גם דרך האוויר. כך שאני מניח שתקופות ארוכות (יותר מחודש-חודשיים) לא הייתי שומר אותו.

חמוצים:

צריך לזכור שמדובר במוצר שהוא מלכתחילה "מקולקל". החמוצרים הופכים לחמוצים בגלל תהליכים שונים שגורמים החיידקים במשך החודשים בהם המוצר נמצא במים. גם כאן - אם שומרים בתנאים נקיים זה אמור להיות בסדר לזמן סביר. אם אתה מכניס את הידיים שלך לתוך המים - הם לא ישמרו.

בכך המקרים אתה צריך להרחיק את המוצר משמש ולשמור אותו במה שנקרא "איזור קריר" - כדי שאם לא להאט את תהליכי הקלקול (רקבון) של המוצר, לפחות לא לזרז אותם

פורסם
  • מחבר

שמתי את החמוצים במים וזה דילל להם את הטעם. היה די טפשי ללכת לפי הצעה של מישהו פה, הרי כל המאזן (pH מלחים וכו) משתנה ואז הם משתמרים פחות זמן וגם הטעם שלהם נהרס.

הרעיון הוא אוכל שניתן לשימוש ללא קירור אחרי שכבר נפתח...קטשופ נשמר אטום בסופר, אחרי שפותחים אותו הוא כבר לא אטום.

בכל מקרה הוספתי אליו חצי כוס של חומץ בכדי שישתמר יותר טוב והטעם לא השתנה (המרקם רק נהיה פחות צמיגי). כשאחזור הביתה אקנה את השימורי סלטים האלה (טונה בעגבניות וכו), זו נראית לי אופציה עדיפה על להחזיק מוצרים שספק לגבי טריותם.

פורסם

שמתי את החמוצים במים וזה דילל להם את הטעם. היה די טפשי ללכת לפי הצעה של מישהו פה, הרי כל המאזן (pH מלחים וכו) משתנה ואז הם משתמרים פחות זמן וגם הטעם שלהם נהרס.

לא הסברתי את עצמי טוב. (התכוונתי להשאר עם הנוזלים המקוריים שהגיעו עם קופסת השימורים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים