עבור לתוכן

הגבלה על עוצמת זרם

Featured Replies

פורסם

(אני לא מבין הרבה בחשמל, אבל אם הבנתי נכון, אמפר זה עוצמת הזרם)

אז, יש לי בטרייה ואני רוצה לחבר אליה 2 חוטי חשמל ולהגביל את עוצמת הזרם למילי אמפרים בודדים

איך קוראים לרכיב שעושה דבר כזה? (אם באמת יש רכיב בודד שמסוגל לעשות את זה)

עוד משהו - לפני כמה שנים היה ברשותי נגד שאפשר לכוון - היה איזה משהו שעם מברג קטן ניתן היה לסובב כדי לווסת את ההתנגדות שלו (בטווח מסויים, מן הסתם) - האם דבר כזה אפשרי גם ברכיב שמגביל עוצמת זרם?

פורסם

תכיר: חוק אוהם. על מנת להגביל את עוצמת הזרם אתה צריך לחבר למעגל שלך נגדים. התנגדות גבוהה => זרם חלש.

פורסם
  • מחבר

אוקי, אז V/I=R, כאשר I יכול להימדד באמפר. V קטן = I קטן, יש לי בטרייה 1 וחצי V, אני רוצה מילי אמפר אחד...

1/1000a = 1.5V/R

*1000Ra

R=1,500Va

כלומר, כל מה שאני צריך זה למצוא את הילד שמצייר על הנגדים, להבין את המשמעות של הציורים שלו ולקחת לעצמי נגד מתאים!

like stealing a resistor from a baby

(כתבתי את זה בתקווה שמישהו יאשר שהחישובים שלי נכונים)

אה, כן, ומכיוון שייתכן שאין נגד עם ההתנגדות המדוייקת שאני רוצה, יש מצב שאני אצטרך לחבר כמה נגדים יחד, חוץ מזה, לא בעייה

פורסם

או פשוט ללכת לחנות אלקטרוניקה ולבקש נגד של 1500 אוהם (או כמה נגדים). בכל מקרה, הייתי ממליץ ללמוד קצת יותר על הנושא לפני שאתה מתחיל להלחים...

פורסם
  • מחבר

או פשוט ללכת לחנות אלקטרוניקה ולבקש נגד של 1500 אוהם (או כמה נגדים). בכל מקרה, הייתי ממליץ ללמוד קצת יותר על הנושא לפני שאתה מתחיל להלחים...

תודה. אל תדאג, אני לא מתכנן להלחים משהו מסובך. אני רק מקווה שהמלחם העתיק שלי עדיין עובד ושנשאר לי בדיל...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים