עבור לתוכן

אזהרה חמורה לכל מי ששקל לקנות Caching SSD - הזהרו מOCZ Synapse!

Featured Replies

פורסם

רכשתי את הכונן המדובר (נפח 64GB, למרות שהנפח האפקטיבי הוא כ30 בגלל הoverprovision). בזמן הקנייה הדיסק הקשיח העיקרי שלי היה במעבדה אחרי תקלה, וכשבוע השתמשתי בכונן כSSD רגיל, ללא תקלות כלשהן, אם כי הביצועים יחסית לSSD היו בינוניים יחסית (יש לזכור שבSSD הביצועים עולים עם הנפח, וכאן מדובר בכונן מאוד קטן מבחינה פרקטית). כשקיבלתי את הדיסק שלי בחזרה, התקנתי את הכוננים בקונפיגורציה הנדרשת לשימוש העיקרי בכוננים כאלו.

החדשות הטובות (בערך): אחרי התקנת התוכנה וההפעלה מחדש הנדרשת, הביצועים של הדיסק הקשיח הרגיל אכן עלו פלאים, לביצועים שמזכירים SSD. למה רק בערך? כי בהשוואה לדיסק SSD שCrucial באותה טכנולוגיה, לפי מבחנים ברשת, אפשר היה לצפות להרבה יותר מזה - וזאת למרות שהOCZ גדול יותר בנפח הכולל ויקר יותר משמעותית.

החדשות הרעות (מאוד): אחרי ההפעלה הראשונה מחדש בזמן פעולתו של בSSD כcaching, המחשב "איבד" את הקשיח הראשי! מיד אחרי הביוס היה עולה מסך שחור של תוכנת הניהול של הSSD, שאומרת שהדיסק הראשי לא נמצא, מציעה לנסות שחזור (שלא עשה כלום) ולאחר מכן לבטל את פונקציית הcaching ולהחזיר את הSSD להיות קשיח רגיל (עשה אולי משהו עם הSSD, אך לא עזר כלל לבעיה העיקרית). בכל שלב בדקתי בביוס - הדיסק הראשי נעלם לחלוטין מהBoot sequence. אפילו ניתוק הSSD לא עזר, כמו גם ניתוק והחזרה של הכונן הראשי. המחשב פשוט סירב לעלות, תוך הודעה שאין לו Bootable disk.

בלית ברירה, התקנתי את מערכת ההפעלה מחדש (ההתקנה כן זיהתה את הקשיח הראשי). עברתי על כל שלבי ההתקנה, ואז ניסיתי שוב להתקין את תוכנת הcaching. ההתקנה "הצליחה", שוב, והבפעם לשם בדיקה כיביתי את המחשב מיד והדלקתי מחדש תוך דקות. מה אני רואה? אותה הבעיה בדיוק, וכלום לא עזר.

למזלי, אחרי שהתעקשתי בחנות שלא לקבל דיסק חלופי (למקרה שכל הסדרה תקולה, או שהבעייה בתוכנת הניהול, או שיש בעיית תאימות כלשהי שOCZ לא עלו עליה בינתיים), ואחרי שהם בדקו את הדיסק וגילו את אותה הבעיה (אני מניח), הם ניאותו להשיב את כספי.

בשורה התחתונה, ראו הוזהרתם.

פורסם

אופה.. אם הם ימשיכו ככה יצטרכו להחליף שם לטיוטה.

תודה על המידע, יש על זה משהו ברשת? או פשוט נפלתה למקרה בעייתי.

פורסם
  • מחבר

אני רק חולק את המקרה שקרה לי, לא ידוע לי על תופעה רחבה שכזו.

פורסם

אצלי יש Crucial Adrenaline ולא היו שום בעיות, למרות שגם היה חשש מסויים שמשהו בסיגנון יקרה...

פורסם

כיאה ל OCZ :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים