עבור לתוכן

חששות לגבי Seagate Barracuda ST2000DM001 2TB

Featured Replies

פורסם

עקבתי לאחרונה אחרי המלצות בפורום וגם המלצות באחת החנויות המוכרות בפורום לפיהן הכונן שהכי משתלם מבחינת עלות/תועלת הוא ה- Seagate Barracuda ST2000DM001 2TB. הבחור בחנות אמר שהכוננים ש"הכי חוזרים אליו" עקב בעיות הם של WD (אני כמעט בטוח שלא מדובר על CAVIAR BLACK)....

אז חשבתי ללכת ולקנות כונן כזה. הבעיה, שהדירוג שלו באתרים שלהלן מאוד מדאיג...

ההתפלגות בין אלו שנתנו לו 5 לבין אלו שנתנו לו 1 גורמת לי לרדת מהכונן הזה ולבדוק אלטרנטיבות כמו CAVIAR BLACK וללכת על בטוח במחיר גבוה....

כמו כן גם האחריות על הסיגייט היא שנה לעומת 5 של הקאויאר בלק.

אני לא מעוניין בכונן ירוק אלא בכונן עם ביצועים אך במחיר הכי משתלם.

אשמח לשמוע קצת עצות....

http://www.amazon.com/Seagate-ST2000DM001-Barracuda-3-5-Inch-Internal/product-reviews/B005T3GRN2/ref=cm_cr_pr_top_recent?ie=UTF8&showViewpoints=0&sortBy=bySubmissionDateDescending

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822148834

תודה רבה!

פורסם

כל מה שאני יודע, זה שעל הנייר הכונן נראה מעולה.

פורסם
  • מחבר

כל מה שאני יודע, זה שעל הנייר הכונן נראה מעולה.

הכונן אמור לשמש לגיימינג + אחסון ומערכת הפעלה. מה שמעניין אותי זה אמינות וביצועים ואני מעדיף לא לקחת סיכון. האם יש אלטרנטיבות נוספות לכונן 2TB?

האם לטעמך יש טעם לקחת CAVIAR BLACK? (הוא באמת מאוד רועש כמו שאומרים?)

תודה :xyxthumbs:

פורסם

אם הייתי צריך לקנות הייתי קונה את זאב המים הימי של שער הים.

ביצי הדגים השחורים של המערב הדיגיטלי עולה סופר יקר, ולא מציג ביצועים עדיפים של ממש(אם בכלל).

פורסם
  • מחבר

אם הייתי צריך לקנות הייתי קונה את זאב המים הימי של שער הים.

ביצי הדגים השחורים של המערב הדיגיטלי עולה סופר יקר, ולא מציג ביצועים עדיפים של ממש(אם בכלל).

חחח אהבתי את התגובה הפיוטית :hat:

אני מסכים איתך מבחינת ביצועים.

מבבחינת אמינות, ההבדל באמת כל כך משמעותי? בכל זאת אחריות של 5 שנים לא נותנים סתם...

עניין אחר:

הבנתי שהביצועים תלויים במשהו שקשור לשכבות בדיסק אבל לא הצלחתי להבין מה העניין...

יש כתבה שמדברת על זה: http://www.behardware.com/articles/797-1/report-eight-2-tb-hard-drives-roundup.html

פורסם

בדרך כלל אמינות היא לא בעיה.

לסיגייט היתה סדרה בדור 11 שעשתה בעיות וגרמה למבוכה בינלאומית.

מאז הם נזהרים מאוד לא לחזור על הטעות.

ה5 שנים אחריות על ההרדיסק(2 יותר מכוננים אחרים) לא מצדיקים את המחיר שלו.

המציאות היא שהרדיסק שעבד טוב לאורך זמן, האמינות שלו כיחידה דווקא עולה(קצת כמו נהג חדש).

תקופת האחריות המורחבת לא בהכרח אומרת שום דבר לגבי אמינות, הרי אתה משלם עליה פרמיום מראש.

במחיר של 2TB BLACK CAVIAR אתה כמעט יכול לקנות שני כונני 2TB של סיגייט או 2TB + 1TB.

הרבה יותר מקום, ופי 2 שרידות מידע (עם גיבוי לדברים החשובים על הכונן השני).

איך אפשר להצדיק את קניית ביצי הדגים השחורים ?

פורסם

כי יש לזה את היחס הכי משתלם בין גודל למחיר.

1TB לא עולים הרבה פחות, ו3TB עולים הרבה יותר, חוץ מאולי 3TB GREEN שלא ממש משתלמים במחיר, וכמובן לא מתחרים בביצועים מול 7200RPM.

פורסם
  • מחבר

איך אני יכול לדעת שנפלתי על יחידה דפוקה?

אני רוצה להמנע ממצב שדיסק יעבוד מעולה שנה ראשונה ואז ישמיד את עצמו... :kopfpatsch:

כמו"כ אני מעוניין לקנות עוד אחד ולהשתמש בו כדיסק חיצוני לגיבוי, אבל עם המחירים הגבוהים של היום, אני מנסה לחשוב על אלטרנטיבות יותר כלכליות.

בכל אופן, אני מתלבט בין דיסק קשיח חיצוני "קומפלט" לבין הרכבה של אחד בעצמי דיסק + מארז. ואז יש לי יותר שליטה על איכות החומרים...

מה כדאי לעשות לדעתכם?

פורסם

אי אפשר להמנע ממצב כזה, זה עניין של מזל(נאחס).

פשוט צריך להיות איתו עדין ולקוות לטוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים