עבור לתוכן

צל"ש-האתר החדש של אייבורי, איזה יופי! פשוט,מהיר וקלאסי!

Featured Replies

פורסם

אני מסכים עם האמור לגבי ספקים ומארזים, אבל לגבי שאר הדברים הרי שאין בכך טיפת הגיון: נניח ונכנס לחנות אדם עם תקציב מוגדר שממש אינו בשמיים, ומבקש מחשב למשחקים. נניח שבתקציב ניתן לתת לו מחשב I5 עם כרטיס מסך טוב, או מחשב I7 עם כרטיס מסך בינוני מינוס. בשני המקרים המפרטים יעלו אותו הדבר, ויש להניח שהרווח אותו רווח פחות או יותר... למה באייבורי עדיין יציעו תמיד את החלופה השניה? השד יודע, אבל ממה שאני רואה במפרטים כיום (וגם מבדיקה אישית שלי לפני כמה שנים, כשביקשתי הצעה למפרט למרות שלא היתה לי שום כוונה להשתמש בה), הרי שזה בדיוק המצב.

• תגובות 81
  • צפיות 17.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בורות של אנשים זה בעיה שלהם לא של הרשת. הרשת צריכה רק לדאוג שהיא מספקת מבחר הולם של חומרה ובמחירים תחרותיים - פה מבחינתי נגמר תפקידה.

פורסם

אה כן? וכשאתה בא לייעוץ ומבקש שירכיבו לך מפרט לפי דרישות?

פורסם

בורות של אנשים זה בעיה שלהם לא של הרשת. הרשת צריכה רק לדאוג שהיא מספקת מבחר הולם של חומרה ובמחירים תחרותיים - פה מבחינתי נגמר תפקידה.

ללא ספק אחת מהתגובות המיותרות שנראו בדיון הזה. אם העובדים בחנויות אייבורי אינם מסוגלים לייעץ ללקוח לגבי מפרט, שיציינו זאת תחת שיציעו לו מפרטים גרועים במסווה של ייעוץ מקצועי.

פורסם

^ אדם שמבקש יעוץ מחנות שהאינטרס שלה למכור הוא דביל. יש מספיק מקומות אחרים שאפשר לקבל בהם יעוץ לא משוחד ונקי מאינטרסנטים למינהם.

פורסם

כן אה? ואם אני בא לחנות ומבקש מפרט ב3000 שקל בערך, ומבהיר למוכר שאין בכוונתי לחרוג? איזה אינטרס יש לחנות למכור דווקא מפרט גרוע?

פורסם

1. יכול להיות שאחוזי הרווח על פריטים מסוימים הם גבוהים יותר מאחרים - סיבה טובה לדחוף מארזים + ספקים ג'נריים.

2. הסיבה שבנאדם שרוצה מחשב לגיימינג ב2500 ש"ח יקבל שם המלצה לקנות מערכת מבוסס I7 נעוצה במספר גורמים:

א. כמו שהוזכר, בורות צרכנית.

ב. נגזרת של א', סטיגמת - המחשב החזק ביותר והטוב ביותר הוא זה עם המעבד החזק ביותר.

ג. עוד נגזרת של א' - אפקט העדר.

3. למרות עדכון מבורך להיצע, למחירון ועוד יותר לעיצוב, אני עדיין לא רואה שם מערכת להרכבת מפרטים.

פורסם

כן אה? ואם אני בא לחנות ומבקש מפרט ב3000 שקל בערך, ומבהיר למוכר שאין בכוונתי לחרוג? איזה אינטרס יש לחנות למכור דווקא מפרט גרוע?

לא הבנתי מה ניסת לומר.

כמה כסף שיש לך זמין הם ישתדלו לגרום לך להשקיע אותו ואפילו קצת מעבר... ואני באמת לא מוצא בהתנהגות זו אשמה או כל פסול.

בלאו הכי, תמיד אפשר לתרץ זאת בצורה "לגיטימית".

היעוץ שלהם הוא לא יותר מבגדר המלצה בלבד - אף אחד לא מחזיק אקדח לראשך או כופה עליך שום דבר.

אנשים צריכים לקחת אחריות על עצמם ולהיות מודעים צרכנית (או לתת למישהו שיפעל מטעמם) אם הם לא רוצים שיתחמנו אותם.

מוכרים לא יוכלים להמליץ על חומרה כדאית ספציפית אחרת הם סתם יתקעו אם סטוקים של מלאי מבוזבז.

פורסם

תגיד משהו: כשאתה מזמין הביתה אינסטלטור, עקב נזילה, והוא אומר לך שיש להחליף אטמים - האם אתה מתחיל באותו רגע לעשות סקר שוק לאטמים, או מחפש ייעוץ מומחה נוסף? לא, אתה מניח שהיות ומדובר בבעל מקצוע (שאף אחראי לעבודתו) אתה לרוב תקבל את "דעתו המקצועית".

פורסם

זה לא משנה - העניין הוא שאם נבקש מפרט במחיר X עם דרישות Y בדיוק מחמישה חנויות מחשבים, ביניהם אייבורי וארבעה מהחנויות המומלצות

כאן בפורום, אני מבטיח לך שהמפרט מאייבורי יהיה הכי פחות מתאים והמפרטים משאר החנויות יהיו קרובות בהרבה לאופטימליות.

אני לא אומר שהם עוברים על החוק, אני אומר שהם פחות מקצועיים ודואגים לרווחים שלהם גרידא. לכן, לא אשלח לשם אנשים לקנות מחשב

אלא אם כן הם יודעים בדיוק אילו חלקים הם הולכים לקנות.

פורסם

זה לא משנה - העניין הוא שאם נבקש מפרט במחיר X עם דרישות Y בדיוק מחמישה חנויות מחשבים, ביניהם אייבורי וארבעה מהחנויות המומלצות כאן בפורום, אני מבטיח לך שהמפרט מאייבורי יהיה הכי פחות מתאים והמפרטים משאר החנויות יהיו קרובות בהרבה לאופטימליות.

שוב זמינות של מבחר מלאי ותמחור זאת כול הסוגיה. ההמלצות שוות שיט.

אני לא אומר שהם עוברים על החוק, אני אומר שהם פחות מקצועיים ודואגים לרווחים שלהם גרידא.

אל תהיה תמים.

לכן, לא אשלח לשם אנשים לקנות מחשב אלא אם כן הם יודעים בדיוק אילו חלקים הם הולכים לקנות.

כפי שאני רואה את זה יש להם הרבה יותר יתרונות מחסרונות.

פורסם

בקשר לקניית מחשבים שלמים אני לעולם לא התייעץ עם אייבורי לעולם! לפני מספר חודשים שבאתי לקנות מחשב ולהתייעץ מבחינת מחיר, באתי לאחד הסניפים שלהם. הבאתי להם מפרט עם ספק של Seasonic ואמרו לי שהו גנרי ולא יחזיק את הכרטיס מסך (נסו לדחוף לי ספק יקר יותר ב-200 ש"ח), ורצו לתת לי ספק הרבה יותר יקר (המרט המלא בצד). בסוף אחרי סקר שוק קטן מצאתי את החנות הזולה ביות, עם בקורת טובות וקניתי שם. מצד שני חלקים בודדים, משחקי מחשב ודיו למדפסת אני קונה משם (בעיקר).

פורסם

פעם ניסתי להביא להם מפרט פ צ צ ה ובמחיר מגוכך להחריד שהרכבתי מהחלקים הזולים והמשתלמים ביותר שמצאתי ממבחר חנויות ברשת. הבאתי להם דפים מודפסים של כול החלקים וביקשתי שישוו מחירים.

מיותר לציין שהם לא היו נלהבים מזה במיוחד. היו חסרים להם מלא חלקים.. הצע כול כך קטן לעומת המתחרות (הבאתי מספר אופציות), גם להזמין ולחכות אי אפשר היה, והשוואת מחיר למפרט שמורכב מעשרות חנויות הם גם לא הסכימו - הם התחייבו רק אם המפרט יורכב מחנות אחת.

בסוף הרכיבו מפרט חרא (כי לא היה להם כלום) וניסו ללחוץ עלי לבצע הזמנה תוך הבטחה שיבצעו בדיעבד השוואת מחיר להצעות אחרות יותר טובות באם אקבל. הקש ששבר את גב הגמל היה כשסירבו אפילו לתת לי הצעת מחיר מודפסת "כול המחירים נכונים להיום בלבד" - זה כבר עיצבן אותי מספיק שעזבתי את החנות ולא חזרתי.

מאז אני כבר יותר לא טורח לדבר עם אנשי המכירות שם או במקומות אחרים.

פורסם

טוב, אני מניח שנושא האתר עצמו כבר מוצא !

בקשר לחוויות כאלה ואחרות בחברה הנ"ל -

זה גם לא חדש לצערי.

כפי שכבר כתבתי - רק הזמן יוכיח אם יש

למה לצפות. ברור שאתר מצוחצח ומרשים

( נו גם באופן יחסי זה טוב ) עדיין לא מהווה

אינדיקציה לטיב השירות, אבל מצד שני כדאי

לעקוב אחרי השתלשלות העיניינים.

:xyxthumbs:

פורסם

מבולבלים? גם אנחנו.

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים