עבור לתוכן

מתאם רשת על גבי חשמל - האם אפקטיבי עבורי?

Featured Replies

פורסם

אהלן!

• יש לי 3 מחשבים (נייח + 2 ניידים) ורציתי לעשות תשתית לרשת קווית ביתית אך כרגע אין פנאי לכך ואני לא מעוניין כרגע להתחיל שיפוץ וקידוח בקירות. כמו כן, אפשרות של אינטנרט אלחוטי לא באה בחשבון כי אחד המחשבים בממ"ד ואני גם ככה לא חובב חיבורים אלחוטיים.
  • לכן חשבתי שהפתרון הכי מתאים כרגע הוא מתאם אינטרנט על גבי רשת החשמל.
  • חשוב לי לציין שאני גולש על 12 מגה ומעוניין להקצות ע"י ראוטר כזה חלק ספציפי מרוחב הפס הכולל לכל מחשב, כך שלנייח שמשמש להורדות וצורך יותר רוחב פס, תישאר מהירות גבוהה. (צריך איזה סוויצ' או משהו כדי לקבל את זה?)
  • במפרט של המתאמים שמתי לב שהוא "תומך בהעברת נתונים במהירות גבוהה של עד 200Mbps". זה אומר שאם אני אחליט להקצות לו רוחב פס של 100 מגה במידה ויהיה לי כזה בעתיד, הדבר אפשרי? (אני פשוט זוכר ששמעתי שכדי לקבל רוחב פס מלא ב-100 מגה, צריך ראוטר שתומך ברשת של 1G. אשמח לקבל הסבר כי אני לא ממש מבין את זה)
  • מבחינה טכנית המתאם הולך להתחבר למפצל גדול של 8 שקעי חשמל. האם זה יהווה בעיה?
  • אם יש פתרונות נוספים או דגמים מומלצים אחרים אשמח לשמוע!

תודה רבה!

פורסם

מעקב

פורסם

אהלן!

• יש לי 3 מחשבים (נייח + 2 ניידים) ורציתי לעשות תשתית לרשת קווית ביתית אך כרגע אין פנאי לכך ואני לא מעוניין כרגע להתחיל שיפוץ וקידוח בקירות. כמו כן, אפשרות של אינטנרט אלחוטי לא באה בחשבון כי אחד המחשבים בממ"ד ואני גם ככה לא חובב חיבורים אלחוטיים.
  • לכן חשבתי שהפתרון הכי מתאים כרגע הוא מתאם אינטרנט על גבי רשת החשמל.
  • חשוב לי לציין שאני גולש על 12 מגה ומעוניין להקצות ע"י ראוטר כזה חלק ספציפי מרוחב הפס הכולל לכל מחשב, כך שלנייח שמשמש להורדות וצורך יותר רוחב פס, תישאר מהירות גבוהה. (צריך איזה סוויצ' או משהו כדי לקבל את זה?)
  • במפרט של המתאמים שמתי לב שהוא "תומך בהעברת נתונים במהירות גבוהה של עד 200Mbps". זה אומר שאם אני אחליט להקצות לו רוחב פס של 100 מגה במידה ויהיה לי כזה בעתיד, הדבר אפשרי? (אני פשוט זוכר ששמעתי שכדי לקבל רוחב פס מלא ב-100 מגה, צריך ראוטר שתומך ברשת של 1G. אשמח לקבל הסבר כי אני לא ממש מבין את זה)
  • מבחינה טכנית המתאם הולך להתחבר למפצל גדול של 8 שקעי חשמל. האם זה יהווה בעיה?
  • אם יש פתרונות נוספים או דגמים מומלצים אחרים אשמח לשמוע!

תודה רבה!

המתאם הזה תומך בפועל ב-40Mbps עד 50Mbps לכל היותר - מהירות ה-200Mbps היא תאורטית לחלוטין.

פורסם

כפי שנכתב, המהירות רחוקה משמצויין בSpec, בדומה לWiFi.

ברשותי מתאם דומה, שרכשתי מבזק לפני כשנתיים, בדירה עם פאזה בודדת, ללא מפצלים בשקעים.

הנקודות בין שני חדרים צמודים (כמעט, כולה שני חדרים בדירה...), שאחד מהם ממ"ד.

הרשת יציבה במהירות של 40Mbs.

בחיבור למפצל עם צרכנים נוספים קיימת ירידה במהירות בהתאם לצרכנים, עשיתי מספר נסיונות ולפעמים ההבדלים משמעותיים עד כדי איבוד קישור.

בנוסף, בבדיקה שביצעתי אצל ההורים על 3 פאזות, כאשר כל מתאם על פאזה שונה, המהירות אפסית (סטרימינג נופל).

לכן השאלה היא, כמה פאזות בבית. במידה ויותר מאחת, האם נקודות על אותה הפאזה ?

בנוגע לשאלת הראוטר, הוא לא שיקול. גם בגלל שהמהירויות לא מתקרבות לנתונים שהוא נותן וגם בגלל שניתן לרכוש Switch שיחליף אותו בתפקיד החלוקה ברשת.

בנוגע לחלוקת המשאבים לכל מחשב, זה תלוי ראוטר בלבד.

פורסם
  • מחבר

החיבור בבית הוא תלת פאזי.

בכל מקרה מתאם אחד אמור להתחבר למפצל של 8 שקעים. השני למפצל אחר.

יש טעם ללכת לכיוון של מתאמים על רשת חשמל במצב כזה?

פורסם

לא.

המתאמים האלה בעייתיים גם ללא כל ההפרעות בדמות תלת פאזי ומפצל 8 שקעים.

פורסם
  • מחבר

לא.

המתאמים האלה בעייתיים גם ללא כל ההפרעות בדמות תלת פאזי ומפצל 8 שקעים.

אפילו אלו שתומכים על הנייר במהירות של 500 מגה?

יש אלטרנטיבות אחרות שהן לא WIFI לאינטרנט בחדר מרוחק בלי להעביר כבלים בקירות?

פורסם

אין לי נסיון עם מתאמי חשמל, מה שכן תלת פאזי ומפצלים למינהם מורידים לגמרי את האפקטיביות שלהם.

יש את מתאמי ה HPNA שמעבירים תקשורת אינטרנט ע"ג קווי הטלפון של בזק.

פורסם
  • מחבר

אין לי נסיון עם מתאמי חשמל, מה שכן תלת פאזי ומפצלים למינהם מורידים לגמרי את האפקטיביות שלהם.

יש את מתאמי ה HPNA שמעבירים תקשורת אינטרנט ע"ג קווי הטלפון של בזק.

בקיצור, נראה לי שאני צריך להתחיל לחשוב על שיפוץ.... :'(

תודה רבה! :xyxthumbs:

פורסם

זה לא נורא כמו שזה נשמע, אתה לא חייב לחצוב בקירות, אתה יכול להעביר את הכבל בצינור של קו הטלפון של בזק במידה ויש מספיק מקום.

פורסם
  • מחבר

זה לא נורא כמו שזה נשמע, אתה לא חייב לחצוב בקירות, אתה יכול להעביר את הכבל בצינור של קו הטלפון של בזק במידה ויש מספיק מקום.

כרגע מדובר בשני מחשבים בלבד כך שהפתרון נשמע מעולה. אני מעוניין ב-CAT6 והבנתי שהם יותר עבים. האם זה בעייתי?

יש מצב שאפילו שני כבלים יעברו בתעלה של בזק?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים