עבור לתוכן

שאלות בנוגע לרזולוציה של סרטי HD

Featured Replies

פורסם

על פניו סרט של HD ברזולוצית 1920X 1080. ללא הקווים השחורים יהיה 1920X800

יש לי כמה סרטים, בהם שמתי לב שהתוכנה חתכה קצת יותר בסרט אחד זה: 1920X796 (במקרה כזה השוותי לאותו סרט ברזולוצית 1920X800 ולא ראיתי הבדל בחיתוך האנכי של התמונה). במקרה אחר השוותי סרט של 1900X798 (גם במקרה הזה השוותי לסרט של 1920X800) וגם הפעם לא ראיתי תמונה חתוכה באופקי.

איך זה אפשרי? החיתוך לא היה אמור לפלוש אל תוך הסרט?

פורסם

לא הבנתי מה ניסית לשאול שם, אבל אני אניח שאם שבהגדרות היחס תצוגה שבנגן שלך תשנה ל Source אז תוכל לראות הבדלים ביחס אורך/רוחב.

פורסם

כמה כבר הבדל אתה מצפה לראות מ4 פיקסלים?

פורסם
  • מחבר

ברור לי שב:2-4 פיקסל זה זניח (שווה ערך למילימטר אחד, אם אינני טועה). אך במקרה אחר של 20 פיקסלים שנחתכו (1900X798)

מדובר כבר בהבדל שאמור להיות בולט לעין אבל גם במקרה הזה, לא ראיתי בהבדלים של התמונה עצמה.

יכול להיות שהתמונה עצמה היא לא בדיוק 1920X800 אלא מתחילה עם עוד כמה פיקסלים מושחרים? אחרת אני באמת שלא מבין איך זה אפשרי שאני לא רואה הבדל.

אגב העיבוד לסרטים נעשה דרך ripbot ו-crop על אוטומטי

פורסם

אני מניח שהשווית את אותו הפריים בדיוק ובדקת בצורה מדוקדקת ולא רק "בעין"?

פורסם
  • מחבר

כן אותו הפריים בדיוק, השוותי שתי תמונות צילום מסך ולא ראיתי הבדל. הבדיקה נעשתה דרך media info שהראה רזולוציה שונה בשני הקטעים.

מצד אחד השתמתי ב-ripbot והוא די אמין בשיטת הגזירה שלו, לבטח בסרטים שלא מתחילים עם חושך מצד שני הוא עשה את הפאדיחה של להוריד 20 פיקסלים בסרט.

פורסם

תבדוק האם יש במקרה עיוותים קטנים בaspect - אולי תמונה אחת מעט מתוחה מהשנייה.

פורסם
  • מחבר

אכן כן! תמונה אחת בטיפה יותר מתוחה.מעולם לא הייתי שם לב לזה אם לא הייתי מחפש את זה

אני רק מתקשה להבין את ההגיון שמאחורי זה, מה הקשר בין הורדת קווים שחורים לשינוי באספקט?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים