עבור לתוכן

מחשב לגיימינג 4-6K ללא ציוד הקפי

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

לא יודע... ההסבר שלי נשמע יותר אמין, מילים כמו עיבוד מקבילי עושות לי כאב ראש :xyxthumbs:

בכל אופן, התקשרו אלי עכשיו מהחנות. אזל להם הספק XFX P1-650S-NLB9 - ProSeries 650Watt PSU 80Plus Bronze 53A 135mm

והם רצו לדעת אם אני מעדיף לחכות עד שתיגיע הזמנה של חדשים או להחליף אותו, דברתי קצת עם המוכר (היה מדהים דרך אגב ומאוד מקצועי, הרגשתי שהוא מנסה לצנן את ההתלהבות שלי מהקניה ולגרום לי לא לזרוק כסף לכל הכיוונים, למרות שזה לא פעל לו בסופו של דבר...) ובסוף יצא שאני קונה את הרדון 7950 (למרות שציינו פה שהוא יקר, What the hell... זה לא שאני קונה מחשב חדש כל חודשיים) ומאחר והוא צורך מעט פחות חשמל מ HIS Radeon 6870 Fan 1GB GDDR5 בודד הוא המליץ לי לקחת ספק VP550 Strictly Power 45A ANTEC שאומנם חלש יותר אבל מספיק למפרט הזה וגם זול יותר, מה שמקזז מעט את העלות של הכרטיס מסך.

בנוסף, מסתבר שהצורב הישן שלי מעפן ולא יתחבר ללוח אם, אז הוספתי צורב LG GH24N

בפעם האחרונה, תודה לכל המשתתפים בדיון :)

פורסם

שים לב שה-7950 לא משתלם - שני 6870 חזקים יותר וזולים משמעותית.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שהם זולים יותר, אבל אתה בטוח במאה אחוז בנוגע לחזקים יותר?

הייתי עם המוכר בטלפון כשהוא ערך להם בדיקה, לטענתו דווקא ה7950 חזק יותר.

אם זה משהו שבדקתם והמוכר אכן טעה אני אבקש מהם להחזיר את המפרט המקורי ואחכה עד שהוא יקבל את הספק.

איך בעצם עורכים את ההשווה?

פורסם
  • מחבר

אני אסביר את השיקולים שלי:

כעקרון היייתי מוכן נפשית להוצאה של למעלה מ5000 ואני שמח מאוד שהמחיר יצא פחות.

שני הכרטיסים והספק (שאותו אגב אין כרגע לRSM וגם לא יהיה בזמן הקרוב לפי דבריהם) עולים ביחד 2199 ואילו ה7950 והספק שלו עולים 2490. שזה בערך 300 ש"ח יותר.

ע"פ הלינקים שנתת, לא כולל Alien VS Predator Overclocked שבו לא בחנו את ה7950, הציון הכולל של ה6870 מול ה7950 הוא בדיוק 134 לשניהם.

אני כעקרון בונה על "שגר ושכח", המחשב שאני קונה אמור לדרוש ממני מינימום תיפעול לטווח הארוך בסיום כל ההתקנות הראשוניות.

לפי מה שהבנתי בחלק מהמשחקים אצטרך להגדיר למחשב לעבוד עם שני הכרטיסים וגם להתקין פאצ'ים, מה גם שהבנתי מחברים שהמבחנים האלו נערכו בתנאים אידאלים פחות או יותר ובמציאות יתכנו בעיות תקשורת בין הכרטיסים וקפיצות בסינכרון, ולא לשכוח שהכרטיסים האלה צורכים פי שניים יותר וואט ולכן אני מעריך שגם אצטרך לתחזק הרבה יותר את המארז ולדאוג שהוא מקבל קרור טוב (וגם מחיר החשמל).

בקיצור כנראה שהמערך של השני כרטיסים אכן מתאים יותר למשתמש המנוסה, ביצועים ברמה זהה פחות או יותר ומחיר נמוך יותר. אבל למשתמש המתחיל שמעדיף לשמור על ראש קטן ולא להסתבך נראה לי שיותר פשוט ללכת על האופציה הקלה יותר, גם אם היא יקרה.

כמו שאמרתי, זה לא שאני קונה מחשב חדש כול יומיים...

פורסם

הספק ש yz101 הציע אכן מעולה, וכמו גם כלל המפרט.

אין לך מה לדאוג לגבי מערך של 2 כרטיסים, אתה בתור משתמש 'פשוט' כפי שאתה קורא לזה, מתקין דרייברים ומשחק, ועל הדרך חוסך 300 שקל+-

פורסם

שמע שני רדון 6870 חזק יותר לא יודע בכמה אבל יותר חזק לעומת זאות רדון 7950 הוא כרטיס בודד ואין תבעיות כנו נפילות וירדות FPS

התחממום ומעלות יותר גבהות אבל כמו שאמר אחד לפני המפרט שלyz101 Male.gif מעולה והיתי הולך עליו עם תלא מעונין בשתי כרטיסים אז היתי דווקא מזמין את GTX570 שמתאים כיום למשחקים כבדים מאוד ועולה כ1350 שקל חיסון של 800 שקל אבל עם תמעונין לשחק ברוולציות ממש גבהות וע אולטרה אולי בא בחשבן רדון 7950 אבל שוב גם הרדונים מעולים ותחוסך ת700 שקל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים