עבור לתוכן

צמחונות, טבעונות ואוכל בריא

Featured Replies

פורסם

+1 אנחנו בבית כבר לא מטגנים שניצלים מכינים אותם בתנור וזה יוצא לא פחות טעים משניצל מטוגן. ואין את כל הבלאגן והלכלוך של הטיגון.

אני חולק עליך

בחיים בישול בתנור לא טעים כמו טיגון, אולי אתה משכנע את עצמך.

• תגובות 35
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רצית עובדות:הסרט forks and knives ממחיש את הזבל שאנו אוכלים

תקרא את הספר מחקר סין, זה כמו הסרט הנ"ל, רק מפורט יותר

הסרט supercharge me, מספר את סיפורה של טבעונית

הסרט earthlings, מראה את הניצול המחריד של בע"ח להשגת מזון בשרי

הסרט fresh, מקשר בין התזונה והתחלואה הרבה בארה"ב

ההרצאה שרצה בפייסבוק של גארי יורובסקי

ההרצאה לצאת מהמטריקס - 101 סיבות לבחור בגלולה האדומה

יש עוד, אבל זה מספיק לבינתיים.

אני כמעט שלושה חודשים צמחוני ובדרך לטבעונות. הצריכה המוגברת של פירות וירקות מכל הסוגים עם שילוב של דגנים מלאים וקטניות רק עשה לי טוב. את מתאמן קבוע קרוב לשנה וחצי ולאחר השינוי התזונתי אני מרגיש הרבה יותר טוב בזמן פעילות ספורטיבית, וההתאוששות מהירה יותר. כמו כן הפסקתי עם כל התוספים התזונתיים והאבקות חלבון למיניהם שדחפו לי אז, ואין לי חוסר כלל. הספר מחקר סין (כרגע רק באמצע) מפריך את תאוריית החלבון שצריך בן אדם, בין אם הוא מתאמן או לא. צריכת חלב פרה שגורם למחלות שונות וביניהם סרטן ואוסטפורוסיס.

פורסם

תודה על רשימת הסרטים.

לגבי עובדות - כל סרט כזה שיוצא אני יודע לקחת בערבון מוגבל ולא כתורה מסיני.

עכשיו, אתה אפילו לא לוקח ויטמינים כדוגמת B12?

שאלה קצת אישית - עשית בדיקות דם? ערכי הבדיקות תקינים לאחר המעבר לתפריט החדש?

פעם חשבתי על צמצום צריכה של בשר. אבל ירדתי מזה בגלל שהייתי צריך כמות כפולה מהרגיל בשביל לשבוע.

פורסם

אני חולק עליך

בחיים בישול בתנור לא טעים כמו טיגון, אולי אתה משכנע את עצמך.

בדיוק :yelclap:

זה פסיכולוגי לגמרי ולכן אפשר להנות גם מדברים יותר בריאים אם מחליטים שהם טעימים ומתרגלים אליהם. יש לי לא מעט דוגמאות למאכלים שבעבר סירבתי להכניס לפה בכל מחיר, והיום אני מת עליהם.

תודה על רשימת הסרטים.

לגבי עובדות - כל סרט כזה שיוצא אני יודע לקחת בערבון מוגבל ולא כתורה מסיני.

עכשיו, אתה אפילו לא לוקח ויטמינים כדוגמת B12?

שאלה קצת אישית - עשית בדיקות דם? ערכי הבדיקות תקינים לאחר המעבר לתפריט החדש?

פעם חשבתי על צמצום צריכה של בשר. אבל ירדתי מזה בגלל שהייתי צריך כמות כפולה מהרגיל בשביל לשבוע.

על מה יותר בריא אפשר להתווכח, אבל אף אחד לא יכול להכחיש את הטענות לגבי ניצול והתעללות בבע"ח בתעשיות החי.

אני טבעוני מעל שנתיים, לוקח B12 ועושה בדיקת דם כל חצי שנה. הדבר היחיד שהיה נמוך אצלי בפעם האחרונה היה ויטמין D, אבל זה כבר קשור לחשיפה לשמש ולא לתזונה (אמנם יש במוצרים מסוימים מהחי ויטמין D, אבל בכמויות זניחות ולא מספיקות).

מה זאת אומרת "הייתי צריך"? מה בדיוק היה חסר לך? אם אכלת כמות כפולה של בשר, אולי הכפלת את כמות החלבון והברזל שאתה אוכל, אבל גם הכפלת את כמות השומן הרווי, ההורמונים ושאר הזבל שיש בבשר (בין אם באופן טבעי ובין אם בגלל התעשייה).

אופס, פספסתי את המילה לשבוע. זה עניין של הרגל. אפשר להוריד כמויות בהדרגה או פשוט למצוא מאכלים יותר משביעים.

פורסם

בקשר לזה. צריכת בשר משנה את תחושת השובע של האדם. בגלל זה הוא יכול לאכול 500 גרם או קילו בשר עד שהוא "מפוצץ". לעומת זאת, ארוחה כדוגמת מג'אדרה (אורז ועדשים המהווים חלבון מלא יחדיו) ממלא את הבטן בלי "צריכת יתר", הגורמת להשמנה. הסרט forks over knives מסביר זאת יותר טוב ממני..

פורסם

אם אתם רוצים לסבוע מהר יותר, תאכלו כ-20 דקות עד חצי שעה לפני הארוחה פרי כמו תפוח\תפוז\בננה.

בנוסף כדאי לאכול לאט, לגוף לוקח כרבע שעה "להודיע" שהוא שבע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים