פורסם 2012 במרץ 2313 שנים יש לי תמונה בפורמט BMP ששוקלת כ-400 מגה, ברזולוציה של 12 אלף פיקסלים על 12 אלף פיקסלים (144 מגה פיקסל)אני מעוניין להמיר אותה לפורמט JPEG לצורך דחיסת הקובץ.כל הכלים הבסיסיים שאני מכיר לא עובדים עקב טענות חוסר זיכרון, חוסר מקום בדיסק (לא חסר לי מקום) או בעיות טכניות אחרות.מישהו יכול להמליץ על כלי מתאים?
פורסם 2012 במרץ 2313 שנים 400MB פחחח WTF IS IT?בדקתי עכשיו המרה של קובץ PNG בגודל 56MB רזולוציה 7246x5462 ל JPG, התוכנה טחנה את הקובץ וביצעה את ההמרה בכמה שניות. אין לי קובץ תמונה ששוקל 400 מגה (פי 8 בגודל) אז תאלץ לבדוק בעצמך.זאת תוכנה קטנה ופשוטה מאוד קוראים לה quick photo resizer. מקווה שתעמוד במשימה.
פורסם 2012 במרץ 2313 שנים אממממ,ניסית לשנות את הסיומת לJPEG?מה?אתה יכול גם להכניס אותו ל RAR archive ולשמור שם מבלי איבוד מידע.
פורסם 2012 במרץ 2313 שנים שינוי סיומת לא ישנה את תוכן הקובץ - הוא עדיין BMP לכל דברהכנסת הקובץ ל RAR - אני חושב שעדיף כבר להמיר ל PNG, הוא אמור להיות קצת יותר optimized לתמונות והוא loseless
פורסם 2012 במרץ 2413 שנים אני חושב שעדיף כבר להמיר ל PNG, הוא אמור להיות קצת יותר optimized לתמונות והוא loseless +1 איזה תמונה זאת בדיוק ששוקלת 400 מגה?
פורסם 2012 במרץ 2413 שנים bitmap יכול בקלות להגיע לכזה גודל. אם אתה עדיין רוצה לראות את הקובץ ישירות אז תמיר אותו לPNG.
פורסם 2012 במרץ 2413 שנים איזה תמונה זאת בדיוק ששוקלת 400 מגה? 144 מיליון פיקסלים, כפול 3 בייט (24ביט) לפיקסל (עומק צבע סטנדרטי) והנה קיבלת 432 מגהבייט.
פורסם 2012 במרץ 2413 שנים אם אף תוכנה לא עובדת לך ואתה שולט באופן בסיסי בתוכנת MATLAB אתה יכול להמיר שם את הקובץ.תצטרך לכתוב קוד שקורא את התמונה בבלוקים וככה תחסוך זכרון. הרעיון הוא בעצם שדחיסת JPEG לא עובדת על כל התמונה במקביל אלא בבלוקים.בעקרון אתה יכול לעשות את זה עם כל שפת תכנות, אבל היתרון במטלב שאתה צריך שתי פקודות בלבד - imread ו-imwrite ואתה לא צריך לדעת כלום על תמונות ועל דחיסת JPEG בפרט.
פורסם 2012 במרץ 2413 שנים מחבר אני אוותר על ה"תענוג" ואשתמש בכלי מוכן.למה PNG ניתן להציג ו-JPEG לא?נ.ב. לכל המתעניינים מדובר במפה טופוגרפית.
פורסם 2012 במרץ 2413 שנים ההשוואה היתה בין PNG ל BMP בתוך RAR, ככיווץ loselessכיווץ JPEG מקטין את האיכות (ניתן לקבוע כמה)לתמונות מצולמות (צבעים לא אחידים, רעש מהמצלמה, כמעט כל אזור הוא gradient וכו) מומלץ JPEG אלא אם רוצים לשמור כל פיקסל בידיוק ואז PNG אבל הקובץ ייצא הרבה יותר גדוללתמונות מצויירות (משטחים של צבעים אחידים, טקסטים וכו) מומלץ PNG והוא מכווץ דיי טוב דברים כאלה
פורסם 2012 במרץ 2413 שנים מחבר הבנתי, אבל התוכנה שהצעת לא מצליחה להמיר לי.הוא פשוט לא מייצר פלט תקין - מוציא קבצים ריקים בלבד.עריכה:תיקון - זה עבד מצויין , ב-PNG באיכות 70 אחוז זה הוריד את גודל הקובץ לכ-90 מגה.באופן דומה JPEG של 80 אחוז שוקל כ-10 מגה בלבד.בגלל שאין לי ממש צורך באיכות צבע גבוה אני הולך על ה-JPEG.תודה על העזרה!
פורסם 2012 במרץ 2413 שנים בשימוש ב JPEG אתה מאבד חדות, עדיף לך לרדת ברמת צבע ל-256 צבעים ולשמור כ-PNG. רמת הדיוק בצבע לא כזאת חשובה במפה, אבל החדות כן.אתה יכול לנסות את irfanview היא די יעילה בשביל המרות ועריכה בסיסית.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.