עבור לתוכן

בקשה לייצוגית: נטוויז'ן לא מספקת את מהירות הגלישה המובטחת

Featured Replies

פורסם

בקשה לייצוגית: נטוויז'ן לא מספקת את מהירות הגלישה המובטחת

משה לוין, לקוח של החברה, תובע 170 מיליון שקל טוען: הגלישה לאתרים בחו"ל איטית בעשרות אחוזים מהמהירות עבורה משלמים

מאת נטלי גרויסמן משה לוין, לקוח של חברת נטוויז'ן, הגיש אתמול לבית המשפט המחוזי מרכז בקשה לאישור תובענה ייצוגית בסך 170 מיליון שקל, בטענה כי נטוויז'ן מספקת ללקוחותיה הגולשים לאתרים בחו"ל מהירה גלישה נמוכה הרבה מהמובטח וצריכה לחדול מכך ולפצותם. לוין טוען, באמצעות עו"ד רונן בר-אבן, כי מהירות הגלישה שמספקת נטוויז'ן לגולשים לאתרים ששרתיהם ממוקמים בחו"ל נמוכה בעשרות אחוזים מהמהירות עבורה משלמים הלקוחות. לדבריו, הוא עצמו נפגע ממדיניות זו, כמי שרכש מהחברה מהירות גלישה של 5 מגה בייט ובפועל סבל מאיטיות רבה בהעברת דואר אלקטרוני וקבצים נוספים לאתרי חו"ל, עמם הוא נמצא בקשר לצורכי עבודתו. להערכתו מהתופעה נפגעים כ573- אלף לקוחות נוספים 95% - מסך לקוחותיה של נטוויז'ן. לכתב התביעה צורפה הקלטה של נציג בכיר בנטוויז'ן, שהודה באופן אישי בפני לוין כי החברה לעולם אינה מספקת ללקוחותיה בגלישה לאתרי חו"ל את אותה מהירות גלישה שרכשו, אף שהיא מסוגלת לעשות זאת. הנציג ציין שהדבר נובע מחוסר כדאיות כלכלית ושאין סיכוי שהחברה תספק אפילו 40% מהמהירות שנרכשה על ידי הלקוח כל עוד הוא אינו רוכש "תיעדוף," הכרוך בתשלום נוסף. לדברי התובע, מספר נציגים של החברה אמרו לו כי התחייבויותיה בעניין מהירות הגלישה חלות אך ורק על גלישה לאתרים המופעלים על ידי שרתים שממוקמים בישראל, אך הדבר אינו מופיע במסמכי ההתקשרות עם הלקוח והחברה אינה טורחת ליידע את לקוחותיה, טרם ההתקשרות איתה, בדבר הפחתת מהירות הגלישה לאתרי חו"ל. לכן, לטענתו, "בהתנהלותה זו החברה נוהגת באופן ציני ותוך זלזול גמור בהתחייבויותיה כלפי הלקוחות," ומדובר בהפרת הסכמים עם הלקוחות, בהטעייה צרכנית וכן בעשיית עושר ולא במשפט וברשלנות.

פורסם

הלוואי שידחוף להם, אז אחרי שיקבלו את המכה החברות הללו יבינו שהגיע הזמן להפסיק לעשוק אותנו,

בחו"ל משלים אותו הדבר אבל מקבלים אינטרנט אמיתי תמורת התשלום

פורסם

לא בהכרח נכון.

פורסם

לרוב זה נכון

פורסם

גרת בכל המדינות בחו"ל והיית מנוי אינטרנט בכולן?

אין לך מושג, אז למה אתה מקשקש?

פורסם

הלוואי שידחוף להם, אז אחרי שיקבלו את המכה החברות הללו יבינו שהגיע הזמן להפסיק לעשוק אותנו,

א) זה לא נכון.

ב) התביעה הזו במקרה הטוב היא חובבנית. במקרה הרע, הוא יאלץ לשלם תוצאות משפט. לא קשה להיות פרקליטו של השטן במקרה הזה. אם תרצה, אני אסביר מדוע. אבל התביעה הזו תתגלגל מכל המדרגות.

פורסם

אני לא מבין את הבחור,

שיתחבר לכל הספקים ויתבע אותם אחד אחד...

הבעיה היא לא רק בנטוויזן אלא גם בשאר הספקיות...

מה אפשר לעשות אם השרתים עצמם בחו"ל מגבילים את המהירות שלהם על מנת להוריד מעליהם עומס?

פורסם

למרות שהתביעה מעוררת נושא שכאוב לרובנו

לצערי היא תידחה מטעמים משפטיים

פורסם

אני בנטוויז'ן 10 מגה. לפעמים אני מוריד מחו"ל במהירות המקסימלית, ולפעמים לא. נראה לי שזה תלוי בשרת יותר מאשר בספק.

אבל גם לי נציגים אמרו שהם לא מתחייבים לספק את המהירות המקסימלית לחו"ל, אז לך תדע. אם בזכות התביעה הזאת יטפטף לחברה הזו (או לכל ספקית אחרת) קצת דם - זאת תהיה ברכה לכולנו, כי חברות מטבען חושבות תמיד איך לספק פחות שירות ביותר כסף.

פורסם

למרות שהתביעה מעוררת נושא שכאוב לרובנו

לצערי היא תידחה מטעמים משפטיים

למה לצערך? אתה מעודד את הטימטום שלו?

לכל הבכיינים פה:

אף אחד לא מתחייב לאף אחד בשום SLA על קישוריות בתנאים כאלו או אחרים כאשר מדובר על רשת האינטנרט. אתה רוצה ניתוב מיוחד לנקודת X מנקודה Y אז תשלם בהתאם. אי אפשר לקנות את כל הניתובים.

פורסם

ספקיות האינטרנט "לא מתחייבות" על שום דבר - לא על מהירות, לא על אפטיים, לא על איכות השירות. אבל יום יבוא שתביעה כזאת תיפול על שופט "מטומטם" כהגדרתך שיסכים שזה לא הגיוני שהחברות האלו חושבות שהן יכולות למכור מוצר ולהתנער מכל אחריות כלפיו. בואו נקווה שהיום הזה לא רחוק.

פורסם

משהו אישי נגד החברה שעבדת בה פעם? :smile1:

אני ממש לא בא פה להצדיק את הדרך שבה חברות הISP בישראל (או בעולם) מתנהגות, אבל אתה לא חושב שהדרישה של התובע היא הזויה מפני עצמה?

פורסם

כבר היה תובע את האינטרנט עצמו, היה מגיש סכום תביעה גדול יותר ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים