עבור לתוכן

בעיה במערכת השמע ברכב

Featured Replies

פורסם

יש לי בעיה ברכב, לא שומעים ברמקולים מאחורה, לא באלו שבדלתות ולא באלו שבבגאז'.כשבדקתי האם הם מקבלים זרם, התגלה לי שלא, הם לא מקבלים בכלל זרם, הלכתי לרדיו, הוצאתי אותו קצת ובדקתי האם הוא שולח להם בכלל זרם, מסתבר שלא! ב"הגדרות" ברדיו, הרדיו אמור לתת סאונד למאחורה.האם אתם מכירים בעיות כאלה ואולי יודעים לאן ללכת להסתכל, מה לעשות?

פורסם

לרדיו יש 2 כניסות של מתח + : 1 קבועה (ישר מהסוללה - רק פיוז) ו 1 מהמפתח שמדליקה ומכבה אותו

בקבועה אמור להיות 12V קבוע ובשניה כשהמפתח נמצא במצב 1 ומעלה

אם באחת מהכניסות אין מתח / פיוז שרוף / וכו יכול לקרות מצב שהמעגל בקרה והכול עובד, אבל המגבר (שמחובר מהכניסת מתח השניה) לא מקבל מתח

חוצמזה תבדוק שאין הצלבה בין החוטים של הרמקולים, למשל שרמקול כלשהוא לא מחובר בין front left - ל back left - כי אז פשוט אין מתח בין 2 החוטים האלה

פורסם
  • מחבר

הרמקולים הקדמיים עובדים, רק האחוריים לא.

בנוסף, הם עבדו ויום אחד התקלקלו בלי שנגענו בכלום.

פורסם

באמת מעניין אותי לדעת איך בדקת ש"הם לא מקבלים זרם"?

פורסם
  • מחבר

מולטימטר

פורסם

בדקת מתח AC?

פורסם

מולטימטר

אתה לא תראה כלום במולטימטר. מגברים לא מוציאים מתח DC או AC שניתן למדידה במולטימטר. הדרך לבדוק היא עם סקופ, או לחבר ישירות למגבר רמקול שבוודאות תקין.

פורסם

מעקב

פורסם

ניסית קודם לבדוק בהגדרות של המכשיר? יש אפשרות שההגברה מכוונת רק לרמקולים הקידמיים.

פורסם
  • מחבר

ניסית קודם לבדוק בהגדרות של המכשיר? יש אפשרות שההגברה מכוונת רק לרמקולים הקידמיים.

כן בדקתי, מכוונת חצי חצי.

ולא ידעתי שאי אפשר לדעת עם מולטימטר. בכל מקרה, ניקח את זה למישהו שמבין ונתקן, אין לי זמן לדברים האלה כרגע.

פורסם

מולטימטר אוליי לא יראה לך מתח מדווייק או נכון (כי הצורת גל, תדר וכו ממש לא בתחום שהוא היה מתוכנן למדוד...), אבל כן יראה הבדל בין "משהוא" ל "אין כלום" (במצב AC)

אז למטרה זאת, כן יש משמעות למדידה אם מולטימטר

אם זה פתאום הפסיק תבדוק אם יש מתח כזה ביציאה מהמגבר, אם כן אז יתכן שיש חיבור דפוק איפה שהוא (ושמישהוא חיבר את 2 הרמקולים ביחד אם הם הפסיקו לעבוד בו זמנית, כלומר המערכת בכלל לא סטריאו...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים