עבור לתוכן

כמה שאלות על חיבור ללא חייגן.

Featured Replies

פורסם

היי.

חברים שלי מחוברים להוט במהירות 12Mbps (חיבור ללא חייגן). הספק שלהם הוא 012. לאחרונה הם התפקדו גם לבב"ל אבל לא יודעים

איך לשנות את ההגדרות כדי לגלוש דרכם. יש להם איזה מודם שהוט מספקת להם וראוטר של edimax (לא זוכר כרגע את הדגם).

מכיון שהם מבינים ברשתות ואינטרנט עוד פחות ממני, (יש דברים כאלו), הם פנו אלי כדי שאעזור להם להתחבר לבב"ל, ויש לי כמה שאלות:

1. קודם-כל, קראתי באיזה מקום שמי שמחובר ללא חייגן גולש במהירות של התשתית... אני גם זוכר שכאשר הם שידרגו (יותר נכון אני

שידרגתי להם) מ 2.5 מגה ל 12 מגה (לפני כמה חודשים), המהירויות שהייתי מקבל שם ב speedtest היו של 12 מגה עוד לפני

שהם שידרגו ב 012. מישהו יכול להסביר לי כיצד זה יתכן?... האם אפשר להגדיר את התשתית על מהירות כלשהי ללא כל

קשר למהירות אצל ספק-האינטרנט (בחיבור ללא חייגן)?...אם כך מה זה משנה מי הספק?...האם הכוונה היא שהספק לא

משנה את המהירות (או רוחב-הפס למי שמתעקש), אבל משנה את הניתוב?

2.בהנחה שהספק בכל-זאת משנה (ואני יודע שכן, כי יש כאן מלא דיונים על איזה ספק עדיף), איך מעדכנים את הספק מ 012 לבב"ל?

האם צריך לעשות שיחת ועידה עם הוט ובב"ל, או שמספיק להתקשר רק לאחת מהן?....

3.ו....מה עדיף להם? להישאר בחיבור ללא חייגן, או לעבור לחיבור עם חייגן? ואם הם עוברים לחיבור עם חייגן, אילו הגדרות צריך

לשנות להם בראוטר?

תודה לעונים ולמתעניינים.

פורסם

1. זה נובע מכך שכשאתה בחיבור ללא חייגן, אתה עובר דרך השרתים של HOT, ולספק אין באמת יכולת ניטור ושליטה על כל משתמש לחוד. לכן, תיאורטית אתה יכול להיות על 100Mbit התשתית ו 2.5Mbit בספק ולקבל 100Mbit.

2. אם אתה נשאר בחיבור ללא חייגן, אתה צריך לקיים שיחת ועידה בין HOT לספק.

אם אתה עובר לחיבור חייגן, אתה מבקש מ HOT להעביר אותך לתצורת חייגן ואת הפרטים שקיבלת מהספק אתה מזין בעמוד הרלוונטי בנתב.

3. בדרך כלל, במהירויות נמוכות, הניתוב דרך השרתים ללא חייגן, הוא גרוע.

לכן, אם הנתב עומד בעומס, כדאי לעבור לחיבור חייגן.

פורסם
  • מחבר

היי, תודה על התשובה.

בנוגע לסעיף 1, הנושא עדיין לא ממש ברור לי....מה שהבנתי מדבריך זה שהספק לא יכול להבדיל בין משתמש א' למשתמש

ב' כשמדובר בחיבור ללא חייגן, ולכן הוא מקצה לו את מקסימום המהירות. כלומר אם הספק היה רוצה להגביל את המהירות

של משתמש כלשהו ללא חייגן, הוא אכן יכול לעשות כן, אך אז הוא "יפיל" את כל המשתמשים המחוברים ללא חייגן.

האם הבנתי נכון?...

ובקשר לחברים שלי, אתה ממליץ על חיבור ללא חייגן? (כי הם במהירות נמוכה יחסית של 12 מגה)...

מצטער על החפירה, רק מנסה להבין יותר לעומק.

פורסם

זה בדיוק מה שקורה, כל המשתמשים ללא חייגן נופלים בגלל הגבלות מטורפות בגלל שהספק לא מקצה רוחב פס גדול לסוג חיבור זה כי אין לו יכולת שליטה עליו, ככה כולם יכולים לרמת את הספק,

אבל כיום עם ההתקדמות אין ברירה אלא להתחיל להשתמש בסוג חיבור זה מיכוון שרק הוא תומך במהרויות גבוהות של מעל 30 מגה.

בחו"ל הבעיה לא קיימת, כי לכל חברה יש אפשרות להשכיר את התשתית הקיימת לזכותה,

לכן הפרדה בין ספק לתשתית לא קיימת שם, זה תמיד מגיע ביחד, תשאל אמריקאי לגבי ספק ותשתית בנפרד והוא לא ידע על מה אתה מדבר.

בארץ יש תכנון לביצוע שיטה זאת גם כן,

בעתיד כל החברות יוכלו להשכיר מהוט ובזק את התשתית שלהם לצורכיהן.

פורסם
  • מחבר

זה די מבלבל.... בחיבור ללא חיגן הספקית לא "רואה" אותך, ולא יכולה להגביל אותך.

דוקא בחיבור עם חיגן, הספקית יכולה לשחק איתך משחקים.

בנוסף, הניתוב עם חיגן הוא ארוך יותר אם אני מבין נכון, מה שמעלה את הפינג.

פורסם

כן אבל החיבור ללא חייגן כל כך חנוק ומוגבל על ידי הספקית כך שעדיף חיבור עם חייגן - כמובן שזה פסול אבל זה מה שיש.

יש ספקית אחת שהיא נטו חיבור ללא חייגן בארץ והיא הוטנט

פורסם

במהירות של 12Mbit, אם הנתב עומד בעומס, אמליץ על חיבור חייגן.

פורסם

לא יודע מה לומר, עם חייגן הפינג שלי דווקא גבוה ב-2-5MS לאחסונים בארץ.

פורסם
  • מחבר

במהירות של 12Mbit, אם הנתב עומד בעומס, אמליץ על חיבור חייגן.

Pongo, זאת הפעם השניה שאתה מזהיר "אם הנתב עומד בעומס". תוכל לפרט מה הכוונה "עומד בעומס" , וכיצד

אוכל לבדוק זאת?

יש להם שני מחשבים בבית, וכמו שציינתי קודם, הם מחוברים למודם ומשם לנתב חיצוני של Edimax.

פורסם

לא כל הנתבים עובדים טוב עם חיבור ה L2TP (חייגן) של הספקיות בארץ.

לכן, אם הוא לא יעמוד בעומס, תקבל מהירות נמוכה.

אאל"ט, נתבי Edimax עובדים די טוב עם החיבור הזה.

הדרך הכי טובה לדעת היא להגדיר חיבור כזה ולנסות. במקרה הכי גרוע, תחזור לחיבור ללא חייגן.

פורסם

יש נתבים המומלצים לעבודה ב-L2TP במהירויות הגבוהות מ-12M -- ה-1043 של TP-LINK וה-DIR-655 של DLINK - שניהם יכולים לסחוב עד כמה עשרות מגה. אין אף נתב שמסוגל לסחוב 100M עם חייגן והכבלים, על מנת לכסות את עצמם, מגדירים 12M כסף מעליו הם ממליצים חיבור ללא חייגן.

פורסם

ל CHEIF ו PONGO מהנסיון שלכם:

האם נתב DIR-655 של D-LINK באמת מסוגל להתמודד טוב עם L2TP במהירויות מעל 12M?

מה המהירות הכי גבוהה שהנתב הזה מסוגל להגיע עם חייגן?

הניתוקים שלי איתו פסקו כמעט לחלוטין (בלי עין הרע) לאחר שהגדרתי לו DNS סטטי של הספק בתוך הגדרות החייגן.

כנראה שכל התקלה החלה בגלל איבוד תקשורת עם DNS או משהו בסגנון.

פורסם

ezero האם הקושחה שלך היא המעודכנת ביותר?

פורסם

לדעתי כן, התקנתי את מה שהביאו לי מהחברה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים