עבור לתוכן

מחפש פתרון להרחקת עטלפים מהבית

Featured Replies

פורסם

מול הבית שלנו יש עץ פיקוס גדול שמושך לשם עטלפים. בלילה, העטלפים אוכלים מפירות העץ uעפים ליד הבית שלנו ומצניפים על הקירות של הבית. (הם ממש מלכלכים את הקירות של הבית)

ניסינו להאיר על הבית אך ללא הצלחה. ניסינו למצוא פתרונות אפשריים ברחבי הרשת אך לא מצאנו פתרון הולם במחיר סביר.

מישהו מכיר דרך להרחיק עטלפים?

מישהו סבל בעצמו מהתופעה והצליח לפתור אותה?

תודה.

פורסם

call batman...

פורסם

עטלפים מרחיקים חרקים אחרים כמו יתושים לדוגמא, הם אוכלים את כולם :)

אבל הדרך היחידה פחות או יותר זה להוריד את אותו העץ.

פורסם

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

call batman...

קשה לי להאמין שאם תאירו את המקום טוב זה לא יעזור כנראה לא עשיתם את זה בצורה נכונה או לא עם מספיק אור...

ואם העץ לא רחוק כל כך תאירו גם אותו עם כמה מנורות חסכוניות חזקות וקשה לי להאמין שהם עדיין יהיו שם

פורסם

מעקב.

פורסם

עטלפים הם עיוורים, לא בדיוק אכפת להם מזה

תנסו לשים משהוא שפולט אולטראסאונד צמוד לקיר החיצוני של הבית, זה אמור לגרום להם לחשוב שהקיר נמצא קרוב יותר אליהם והם לא יגיעו לאיפה שהקיר באמת

פורסם
  • מחבר

מאיפה משיגים דבר כזה?

אבא שלי קנה בזמנו את המכשיר הזה, וזה ממש לא עובד.

http://www.telecode.co.il/Default.asp?sType=0&PageId=3

את העץ לצערנו אי אפשר להוריד או להנמיך הוא של השכן שגר ממולנו והוא לא מוכן, וחוץ מזה צריך אישור בשביל להוריד אותו כי הוא נחשב לעץ מוגן.

מעקב.

עטלפים מעניינים אותך?

פורסם

מעקב.

באמת? עטלפים? :facepalm:

You're wrong in so many ways..

פורסם

אכן, עטלפים הם בין הדברים היותר מועילים שיש - ולא יתושים למשל

אם אתה בכל מקרה רוצה להרחיק אותם, תנסה לבנות משהוא יותר עוצמתי אם טויטר + TDA2006 + כמה 555ים

פורסם
  • מחבר

אם הם לא היו מלכלכים לנו את הבית והגינה, לא הייתה לנו בעיה איתם...

יש לך כח לפרט?

טויטר + TDA2006 + כמה 555ים

אם לא, גם להפנות אותי למידע רלוונטי בנושא יהיה טוב.

תודה

פורסם

אולטרסאונד נשמע כמו רעיון טוב.

אבל אם כלבים ישמעו את זה, תאלצו לבחור בין קקי של עטלפים לנביחות בלתי פוסקות של כלבי השכונה על העץ.

פורסם

משהוא נוסף שחשבתי וזה נראה לי פתרון טוב יותר :

מיקרופון אולטראסאונד על העץ (או עמוד דק לייד העץ בצד של הבית, אבל בגובה מספיק קרוב לעטלפים, או כבל בין העץ לבית או בין 2 הבתים שעובר צמוד לעץ), ממנו מגבר ורמקולים לאולטראסאונד על הקיר של הבית

תוצאה : העטלפים מצייצים על העץ, הציוצים מגיעים אלהם מכיוון הבית פי 2 יותר מהר (כי הזמן שלוקח הוא רק מהבית לעץ ולא מהעץ לבית ובחזרה). הם חושבים שזה הד, והם "יראו" את הקיר לא איפה שהוא עומד במציאות אלא בחצי מהמרחק בין העץ לבית, ואוליי לא ינסו בכוח להתנגש בו

ההצעה המקורית (עזוב אותה, נראה לי המיקרופון הרבה יותר טוב) :

מעגל שמייצר גל בתדר זהה לאולטראסאונד של העטלפים (אל ידיי 555 בכמה עשרות KHZ שצריך), מקוטע בהפסקות "אקראיות" (אל ידיי קבוצה של כמה 555ים נוספים ב 0.1-1 HZ בערך ושער AND ביניהם)

מכאן מגבר TDA2006 (מגביר עד 12W בקול רגיל, לא יודע כמה הוא יהיה יעיל לאולטראסאונד, וזה רכיב בערך הכי פשוט לשימוש שיכול להיות הוא + כמה נגדים = מגבר), ורמקול טויטר שמעביר טוב תדרים גבוהים

את המגבר כניסה של המיקרופון + איזה מיקרופון לבחור וכו תחפש בגוגל bat detector בטוח תמצא מעגלים וכאלה

פורסם

התהליך החשמלי שעובר מהרגע שהמיקרופון קולט את הסאונד ועד לרגע שהסאונד יוצא מהרמקולים לוקח חצי מהזמן מרחב של מהירות הקול ?

פורסם

התהליך החשמלי קורה במהירות האור (שהיא גם מהירות מעבר זרם חשמלי), אז ניתן להתעלם ממנו לגמרי ולהשאיר בחישוב רק מרחקים של הקול. המיקרופון והרמקול הם פורטל שמה שנכנס אליו יוצא מיידית ובלי השהיה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים