עבור לתוכן

SSD או RAID5?

Featured Replies

פורסם

שלום רב, אני מאוד נהנה לקרוא באתר ובפורום הזה בימים האחרונים והנה אני מעלה את השאלה הראשונה שלי בנוגע למחשב מפלצת שאני מתכנן לקנות בקרוב.

המחשבה הראשונה שלי הייתה לקנות חמישה כוננים קשיחים (DeskStar 7K1000.D 1TB 7200RPM 32MB Sata III) ולחבר אותם במערך RAID5 (למה? כי אני רוצה ביצועים טובים ואני מאוד מעוניין ביתירות שמאפשרת התצורה הזו), ולהשתמש במערך הזה להכל.

כעת הסתבר לי שאני יכול לקנות בזיל הזול Intel 520 series 180GB SSD (יש למישהו ביקורת על הכונן הזה?). ועלתה האפשרות להתקין עליו את מערכת ההפעלה והתוכנות, ואת כל הנתונים ושאר דברים לשמור על מערך ה-RAID בעל היתירות.

מערכת ההפעלה תהיה Windows7 ultimate 64bit.

במחשב יהיו ככל הנראה מעבד i7-3930k, כרטיס גרפי מכובד, 16-32 ג'יגה זיכרון...

המחשב ישמש בעיקר לתכנות והרצת תהליכים מאומצים, הרמת סימולטורים ומכונות מדומות, לאיחסון ולמשחקים.

ולשאלות:

1. לאחר שיטוט רב באינטרנט ובאתר אני מתחיל לקבל את הרושם שעדיף לי בהרבה (מבחינת ביצועים) לקנות את ה-SSD ולהשתמש בו ככונן הראשי שלי, האם זה נכון?

2. כרגע נראה לי לקנות לוח אם GIGABYTE GA-X79-UD5 משום שיש לו 6 יציאות sata3, אך מתברר לי שלא באמת אוכל להשתמש ב-6 היציאות האלו לבניית מערך RAID משום שהן לא על אותו בקר (זה נכון?), יש לי את האפשרות להשתמש בבקר הראשי (לו 2 יציאות sata3 ו-4 יציאות sata2) לבניית מערך ה-RAID5 (האם כוננים שישבו על יציאות ה-sata2 יפגעו בביצועים?) ולהשתמש ביציאת sata3 על הבקר המשני של Marvel לטובת ה-SSD (האם חיבור ה-SSD לבקר הראשי יניב ביצועים טובים יותר?).

3. מקריאת המון שאלות כאן על RAID5 ראיתי תגובות שאומרות שלא כדאי לשים את זה על הבקר של הלוח אם (משום שהוא משתמש במעבד ובזיכרון לטובת הלוגיקה של ה-RAID), האם זה נכון גם במקרה שלי עם כוח העיבוד הגבוה והזיכרון הרב? האם הייתם ממליצים לי לקנות בקר חיצוני לצורך העניין? אם כן, אשמח להסברים ולהמלצות לבקר טוב במחיר סביר (מאות שקלים).

4. לפי הידע הטכני שיש לי על RAID5 וההגיון שלי, מערך של חמישה כוננים אמור להפיק ביצועים נמוכים יותר או שווים לכונן בודד בקריאה\כתיבה של קבצים קטנים, ועבור קבצים גדולים לתת מהירות קריאה פי 4 גבוהה יותר ומהירות כתיבה טובה יותר מאשר בכונן בודד (בקבצים גדולים). האם זה נכון?

יצא ארוך אך אני מקווה שזה ישמש כר לדיון מעניין שיתרום גם לאחרים.

תודה מראש למגיבים.

פורסם
  • מחבר

חברים? משהו? מישהו? אשמח גם לתשובות חלקיות...

פורסם

1.כן למערכת עדיף SSD ! כל עוד אתה מודע לחיסירונותיו.

2.מומלץ לשים את הSSD על הבקר הראשי (כל עוד לא תיהיה בעיית תאימות ביניהם).

3.באופן כללי זה נכון.למערכיי רייד מומלצים בקרים איכותיים, אך מחירם לא נמוך בכלל.הייתי ממליץ להריץ תחילה את הרייד על הבקר של הלוח?

4.אל תצפה לעליית מהירות לינארית.עיינת בFAQ על מערכי רייד בפורום ובמילון מונחים?

http://hwzone.co.il/wiki/RAID

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! :)

1. מהם חסרונותיו שאני אמור לדעת מהם? למיטב הבנתי היום כונני SSD שורדים בערך כמו כוננים רגילים, לא כך? עוד חסרונות?

2. תודה!

3. אני אנסה את הרייד על הלוח, אם אני ארצה להעביר את זה לבקר יעודי אח"כ, אני אוכל לעשות זאת בלי לאבד את כל המידע? האם יש בקר סביר במחיר סביר שאתה יודע לספר לי עליו?

4. עכשיו עיינתי, אבל לא מצאתי משהו שלא ידעתי קודם?! ברור לי שעלייה ליניארית לא תקרה, אבל זה די קרוב לכך, לא?

פורסם

כשעושים רייד אני ממליץ לעשות רק עם בקר "יהודי" :P (לא באמת בקר יעודי)

לא מומלץ לעשות על הלוח אם כי מעבר בין מערכות ימחק לך את המידע אם הבקר הוא לא בתוך הלוח אז תוכל להעביר גם אותו...

פורסם

1.בעיות תאימות של בקר הדיסק (מרוול,סנדפורס) עם ציפסט לוח אם (אינטל,AMD),בעיות עם מצב שינה,כמות כתיבות מוגבלת וכ"ו.

אומנם עדכוני קושחה שיוצאים מעת לעת פותרות חלק מהבעיות אך לא תמיד.

בקיצור צריך לעשות מחקר קצר על הנושא (איזה דיסק יתאים למערכת שלך).

אני אישית התלבתטי כמה חודשים לפני הקנייה.

3. לא יודע.מחירי הבקרים בארץ לא משהו.לפני כמה שנים כשבדקתי מחיר הבקר היה כפול ממחיר הדיסק.

4. לדעתי זה יתקרב יותר ל50 אחוז מהעליה התיאורטית.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, את הבעיות האלה ראיתי במספר מקומות (חוץ מעניין התאימות), האם יש למישהו מושג על ה- intel 520 180GB, כי זה הדבר היחיד שאני יכול לקנות.

פורסם

הSSD של אינטל נחשבים אמינים ביותר.רק שבדגם הזה הם עברו לבקר של סנדפורס SF-2281 עם הביצועים היפים שלו (אך גם מגרעותיו).

יש מצב שהמהנדסים שלהם (הקושחה היא של אינטל) פתרו או יפתרו את רוב הבעיות.לדעתי בהחלט SSD מומלץ.

פורסם
  • מחבר

שמעתי על המעבר המדובר, וגם שמעתי שבחנו אותם על הבעיות הספציפיות של סנדפורס והם עברו את הבחינות. נראה לי שאני אקנה אותו ואם נתקל בבעיות נעדכן :)

תודה!

פורסם

אם כך תתחדש.מה גם שהאחריות עליו היא 5 שנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים