עבור לתוכן

חוות דעת + צריך את עזרתכם במפרט מחשב ב-3000 עם חריגה

Featured Replies

פורסם

אפשר להוציא משהוא יותר טוב.

לא כל כך הבנתי מה אתה מנסה לעשות עם הכרטיס GTS460, הוא דור קודם שלא מתאים.

מה הכוונה? אפשר להשתמש בכרטיס הזה היום בלי בעיה, הוא מתאים לכל מחשב עם חריץ PCIeX16

• תגובות 33
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

Ron707 בחרת לוח+מארז+ספק יקרים ניתן לחסוך 500 ש"ח ולקבל את אותם ביצועים

פורסם
:xyxthumbs:
פורסם

עדכנתי את המפרט 13/03/2012 (לינק למטה).

הסיבה שלקחתי את הכרטיס מסך הזה זה כי אני יכול להעבירו לאחי שמשחק על טלויזיה ברזולוציה של 1330 על 720 במשחקים כמו Prototype, Assassin Creed, GTA, Call of Duty עם המחשב הישן שלי ואני אקח את ה-GTS460 שיש לי מהישן לחדש.

http://www.tms.co.il/preview/spec/l5zwcxp7

זקוק לחוות דעת נוספות ו/או הצעות ייעול.

לא כל כך הבנתי מה אתה מנסה לעשות עם הכרטיס GTS460, הוא דור קודם שלא מתאים.

המפרט בלי usb3 או sata3 כי לא צויין שצריך. רמת שקט 7/10. מעבד 4 ליבות.

תיקון קטן הכרטיס מסך נקרא GTX460 ולא GTS460 והרזולוציה היא 1360x768/1366x768 .

לגבי המפרט של Jabberwock הוא שכח להוסיף למפרט 100שקל הרכבה מאחר שהוא לא עבר את ה3000ש"ח ואם הוא היה עובר אז ההרכבה יורדת ל50ש"ח .

פורסם
  • מחבר

תיקון קטן הכרטיס מסך נקרא GTX460 ולא GTS460 והרזולוציה היא 1360x768/1366x768 .

לגבי המפרט של Jabberwock הוא שכח להוסיף למפרט 100שקל הרכבה מאחר שהוא לא עבר את ה3000ש"ח ואם הוא היה עובר אז ההרכבה יורדת ל50ש"ח .

צודק...

היו לי כמה טעויות, הרזולוציה של אחי זה 1360 על 768 והכרטיס הנוכחי שלי שאני מתכוון להעביר לחדש הוא GTX460.

כתבתי את ההודעה בזמן קצת לחוץ ובגלל זה היו לי די הרבה טעויות.

אסדר זאת עכשיו.

פורסם

אם הייתי מוגבל ל-3 אלף לא הייתי מוציא על ספק ומארז (ביחד, כן?) יותר מ-600 שקל, וגם זה בלחץ.

נראה לי ש-i5-2400 (עולה סדר גודל של 850 שקל) הוא המעבד הכי מתאים, וכרטיס מסך 6850 זה סבבה.

זכרונות משהו הכי זול שיש, שני סטיקים של 4GB.

כונן קשיח קח Hitachi Deskstar שנחשב מעולה.

לוח אם לא הייתי מוציא יותר מ-600.

אני מתכוון לקנות משהו באיזור ה-4 (כולל מערכת הפעלה אבל שראיתי שלא הכנסת), והמפרט סה"כ די דומה.. (לוקח אבל SSD של 64GB)

פורסם
  • מחבר

אם הייתי מוגבל ל-3 אלף לא הייתי מוציא על ספק ומארז (ביחד, כן?) יותר מ-600 שקל, וגם זה בלחץ.

נראה לי ש-i5-2400 (עולה סדר גודל של 850 שקל) הוא המעבד הכי מתאים, וכרטיס מסך 6850 זה סבבה.

זכרונות משהו הכי זול שיש, שני סטיקים של 4GB.

כונן קשיח קח Hitachi Deskstar שנחשב מעולה.

לוח אם לא הייתי מוציא יותר מ-600.

אני מתכוון לקנות משהו באיזור ה-4 (כולל מערכת הפעלה אבל שראיתי שלא הכנסת), והמפרט סה"כ די דומה.. (לוקח אבל SSD של 64GB)

אני לא יודע אם בכלל כדאי לי להשקיע בכונן קשיח כשיש לי 1.5TB במחשב הנוכחי, ולגבי כרטיס מסך אממ את האמת אני לא צריך יותר מ-GTX460 שיש לי עכשיו, אני פשוט יכול לשים כרטיס זול יותר לשים במחשב הזה, להביא לאחי (רזולוציה 1360 768) ביחד עם המחשב, ואז לקחת את הכרטיס GTX460 למחשב החדש, ואז בעצם אני יכול לייעל את התקציב בהאתם למה שאני באמת צריך, מה גם אמרתי שאני רוצה מחשב שלא יהיה רועש כל כך 7 מתוך 10 כי המחשב ליד המיטה, ותאימות לשדרוגים עתידיים תמיד אראה בעין יפה.

הרי אני מחכה להורדת מחירי הדיסקים קשיחים כדי שאוכל לקנות SATA 3 מעולה בעתיד.

ומי יודע אולי יום אחד אעשה CF או SLI, פשוט נכון לעכשיו אני לא רואה את עצמי עושה זאת.

פורסם

אני לא יודע אם בכלל כדאי לי להשקיע בכונן קשיח כשיש לי 1.5TB במחשב הנוכחי, ולגבי כרטיס מסך אממ את האמת אני לא צריך יותר מ-GTX460 שיש לי עכשיו, אני פשוט יכול לשים כרטיס זול יותר לשים במחשב הזה, להביא לאחי (רזולוציה 1360 768) ביחד עם המחשב, ואז לקחת את הכרטיס GTX460 למחשב החדש, ואז בעצם אני יכול לייעל את התקציב בהאתם למה שאני באמת צריך, מה גם אמרתי שאני רוצה מחשב שלא יהיה רועש כל כך 7 מתוך 10 כי המחשב ליד המיטה, ותאימות לשדרוגים עתידיים תמיד אראה בעין יפה.

הרי אני מחכה להורדת מחירי הדיסקים קשיחים כדי שאוכל לקנות SATA 3 מעולה בעתיד.

ומי יודע אולי יום אחד אעשה CF או SLI, פשוט נכון לעכשיו אני לא רואה את עצמי עושה זאת.

אתה מדבר על ירידה במחיר של SSD או של כוננים מגנטיים? כי מגנטיים לא מגיעים אפילו למהירות של SATA 2 ממש, יש שם מגבלות טכנלוגיות מלבד התמיכה ב-SATA 3. ה-60 ג'יגה SSD הוא 480 שקל, וזה שיקול שלך אם לקנות. פשוט המחשב עולה יותר מהר, וכל מה שתשים שם יפתח הרבהה יותר מהר (תסתכל בסרטונים ביו-טיוב לקבל תמונת מצב של זה).

שקט זה בעיקר עניין של מארז איכותי ומסיבי שיבודד את הרעשים. יש לוחות שתומכים ב-CF או SLI והם לא יקרים כמו הלוח שבחרת. גם אתה מביא GTX 460, שזה כרטיס שקשה מאוד להשיג, אז תעשה CF או SLI עם שני כרטיסים חדשים שתקנה? מה גם שמבחינת רעש זה הרבה יותר מרעיש (כרטיס גרפי זה, ממה שאני מכיר, החלק הכי מרעיש בערך במארז).

פורסם
  • מחבר

אתה מדבר על ירידה במחיר של SSD או של כוננים מגנטיים? כי מגנטיים לא מגיעים אפילו למהירות של SATA 2 ממש, יש שם מגבלות טכנלוגיות מלבד התמיכה ב-SATA 3. ה-60 ג'יגה SSD הוא 480 שקל, וזה שיקול שלך אם לקנות. פשוט המחשב עולה יותר מהר, וכל מה שתשים שם יפתח הרבהה יותר מהר (תסתכל בסרטונים ביו-טיוב לקבל תמונת מצב של זה).

שקט זה בעיקר עניין של מארז איכותי ומסיבי שיבודד את הרעשים. יש לוחות שתומכים ב-CF או SLI והם לא יקרים כמו הלוח שבחרת. גם אתה מביא GTX 460, שזה כרטיס שקשה מאוד להשיג, אז תעשה CF או SLI עם שני כרטיסים חדשים שתקנה? מה גם שמבחינת רעש זה הרבה יותר מרעיש (כרטיס גרפי זה, ממה שאני מכיר, החלק הכי מרעיש בערך במארז).

האמת ששה דווקא יכול להיות טוב שמערכת ההפעלה ותוכנות מסוימות כמו פוטושופ יישבו לי על כונן C שיהיה גם ה-SSD.

כמו שאמרתי כרטיס מסך פחות חשוב לי למרות שאני עדיין צריך כרטיס מסך כדי להעביר לאחי וה-GTS450 זול משמעותית מה שמאפשר לי לשדרג דברים אחרים במחשב.

לגבי דיסק קשיח 60GB אם אפשר 64GB אז יותר טוב.

השאלה איך לייעל את התקציב בצורה נכונה.

עוד שאלה כשאני מעביר את ה-1TB שיש לי מהמחשב הישן לחדש אני מניח שבלי קשר אצטרך לפרמט את מחיצה C למרות שזה פחות משנה לי כי רוב המשחקים למשל מותקנים ב-D, השאלה בעצם אם אני חייב גם לפרמט את D.

ומה קורה אם אני שם כונן SSD ועליו יהיה מערכת ההפעלה.

פורסם
  • מחבר

אוקי בואו נעשה דבר כזה כדי שנוכל לייעל את התקציב בהתאם למה שאני באמת צריך.

בקשר לכרטיס מסך אני אלך על הגאידה GTS450 כי הוא זול משמעותית.

בקשר לתאימות ל-CF או SLI אני לא מאמין שאעשה וזה בטח סתם מייקר משמעותית את המפרט.

לגבי תאימות ל-SATA 3 אני מעדיף שכן יהיה לשדרוג עתידי ומה ההבדל בין SSD SATA 2 לבין SSD SATA 3?

אני לא צריך דיסק קשיח כי יש לי 1TB של סמסונג אבל אני מעוניין ב-SSD בנפח של 60 או 64 ג׳גה.

בקשר למארז, מחשב קרוב למיטה אז כמו שאמרתי אני צריך משהו שקט ברמה סבירה.

ולגבי ספק צריך ספק שיחזיק לי גם כרטיס מסך חדש וטוב שאקנה בעתיד, אז הייתי אומר 550W.

פורסם
  • מחבר

איך זה?

[table][tr][td]מעבד: [/td] [td] Intel Quad Core I5 2400 Quad Core 3.1GHZ 1155 6MB Tray

כמות: 1

מחיר: ₪876 [/td] [/tr] [tr] [td]קירור למעבד: [/td] [td] Scythe JAPAN SHURIKEN REV B LOW PROFILE 1366+1156 support

מחיר: ₪135 [/td] [/tr] [tr] [td]לוח אם: [/td] [td] Biostar TH67B H67 Chipset - B3 for 1155

מחיר: ₪327 [/td] [/tr] [tr] [td]מארז: [/td] [td] SilverStone Precision Black X1 120MM V2 + USB 3.0 + Silverstone Strider 600W- ברכישת מחשב חדש בלבד

מחיר: ₪565 [/td] [/tr] [tr] [td]זיכרון: [/td] [td] Micron Rendition 4GB DDR3 -1333

כמות: 2

מחיר: ₪106 [/td] [/tr] [tr] [td]קשיח למחשב שולחני: [/td] [td] Corsair 60GB SSD Nova 2 series 270-240

מחיר: ₪426 [/td] [/tr] [tr] [td]כרטיס מסך: [/td] [td] Giada GTS450 512MB GDDR5 HDMI Retail

מחיר: ₪361 [/td] [/tr] [tr] [td]כונן אופטי: [/td] [td] LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

מחיר: ₪96 [/td] [/tr] [tr] [td]הרכבה: [/td] [td] הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

מחיר: ₪0 [/td] [/tr] [tr] [td][/td][td]

סה"כ: ₪2998

[/td] [/tr] [tr] [td][/td][td]

[/td] [/tr] [tr] [td][/td][td]

המפרט יהיה זמין למשך 14 ימים בכתובת הבאה: http://www.tms.co.il/preview/spec/27ek1lyg[/td][/tr][/table]

פורסם

בהנחה ואתה מודע למגבלות הכרטיס ברזולוציית FHD המערכת בסדר גמור.

* אפשר לבדוק האם ה-2310\2320 נמצאים במלאי וחוסכים מעט בעלות המעבד.

* בהנחה ובדקת את השיקול של עלות\תועלת של SSD וידוע לך שלא תקבל שיפור כל כך משמעותי אלא אם "תדרוש" אותו מהדיסק כדמות רוחב פס וגישה מהירה יותר לדיסק, תתחדש.

פורסם

* בהנחה ובדקת את השיקול של עלות\תועלת של SSD וידוע לך שלא תקבל שיפור כל כך משמעותי אלא אם "תדרוש" אותו מהדיסק כדמות רוחב פס וגישה מהירה יותר לדיסק, תתחדש.

אתה יכול להסביר את זה?

ככלל ממה שראיתי זמן הפתיחה (מערכת הפעלה/תוכנות/משחקים)/טעינות של קבצים נחתך בכחצי (לערך) בשימוש ב-SSD לעומת שימוש בכונן מגנטי סטנדרטי.

פורסם

אין לי מידע לגבי דיוק קיצור הזמנים אך כל גדולתו של ה-SSD זה רוחב פס גדול יותר וגישה מהירה יותר לדיסק, הוא לא יעזור כשמדובר בתוכנה שגם ככה לוקח לה 5 שניות להיפתח והוא לא יעזור כשהתוכנה לא מנצלת את רוחב הפס במלואו לכונן המגנטי הסטנדרטי, ברור שיש לבדוק כל תוכנה באופן ספציפי אבל אם נבדוק שיקולי עלות\תועלת 500 ש"ח על מנת לקצר זמני טעינה של תוכנות משרדיות וכאלו שגם ככה נפתחות ומגיבות מהר כשמדובר על מערכת מודרנית ברור שזה לא צעד משתלם.

פורסם
  • מחבר

אני לא ממש מודע למגבלת הכרטיס הכרטיס ב-FHD אם כי אני קונה את הכרטיס לא בשבילי אלה בשביל אחי שמשחק על TV ברזולוציה של 1360 על 760 אם אני זוכר נכון, והוא לוקח את המחשב הנוכחי שלי ביחד עם כרטיס זה (ואני לוקח את ה-GTX460 מהמחשב הנוכחי שלי, אני לא צריך יותר מזה).

אבל בנוסף לכך אני קונה GTS450 אחד נוסף לאחותי והיא משחקת על FHD (אבל MW3 זה אולי המשחק הכי כבד שהיא משחקת וגם לעיתים נדירות)

לגבי ה-SSD אני חושב שמבחינת עלות תועלת הוא לא משתלם ויש לי 1TB של סמסונג שאני יכול לשים במחשב החדש ככה שאם ארצה להוסיף מעבר למה שיש אני חושב שפשוט אחכה לירידת מחירי הדיסקים הקשיחים, לעת עתה 1TB יספק אותי ולכן אני לא שם דיסק קשיח.

ועכשיו הגענו למשהו כזה:

[table][tr][td]מעבד: [/td] [td] Intel Quad Core I5 2310 Quad Core 2.9GHZ 1155 6MB Tray

מחיר: ₪790 [/td] [/tr] [tr] [td]קירור למעבד: [/td] [td] Scythe JAPAN SHURIKEN REV B LOW PROFILE 1366+1156 support

מחיר: ₪135 [/td] [/tr] [tr] [td]לוח אם: [/td] [td] Biostar TH67B H67 Chipset - B3 for 1155

מחיר: ₪327 [/td] [/tr] [tr] [td]מארז: [/td] [td] SilverStone Precision Black X1 120MM V2 + USB 3.0 + Silverstone Strider 600W- ברכישת מחשב חדש בלבד

מחיר: ₪565 [/td] [/tr] [tr] [td]זיכרון: [/td] [td] Micron Rendition 4GB DDR3 -1333

כמות: 2

מחיר: ₪106 [/td] [/tr] [tr] [td]כרטיס מסך: [/td] [td] Giada GTS450 512MB GDDR5 HDMI Retail

מחיר: ₪361 [/td] [/tr] [tr] [td]כונן אופטי: [/td] [td] LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

מחיר: ₪96 [/td] [/tr] [tr] [td]הרכבה: [/td] [td] הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

מחיר: ₪0 [/td] [/tr] [tr] [td][/td][td]

סה"כ: ₪2486

[/td] [/tr] [tr] [td][/td][td][/td][/tr][/table]אני רוצה לנצל את התקציב, אבל לנצל נכון.

כמו שאמרתי השקט חשוב. כרגע אני עם מארז CM690 המארז שאני קונה שקט מספיק והוא ברמה שלו?

אם המפרט הזה מספיק טוב ושקט ואין ממש מה לשפר אז אפשר ללכת על כרטיס מסך טוב יותר.

למרות שאני לא כל כך סגור על המארז + ספק (נראה לי כמו קומבינה מוזרה, קצת מדאיג).

יש לי מעל 500 שקל שאני יכול עוד לנצל, מה לעשות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים