עבור לתוכן

סיפור קטן על KSP ועל מדוע לא לא כדאי להטעות לקוחות...

Featured Replies

פורסם

ראשית אקדים ואומר, זה לא פוסט תלונה. אני לא בא להאשים אף אחד וייתכן שהכל סתם טעות. זה סתם מקרה שקרה לי לפני כמה ימים וחשבתי לשתף. אולי מישהו ימצא כאן תובנות כלפי העסקים שלו...

המעשה היה כדלהלן:

לפני כמה ימים נשרף לי המסך הנאמן שלי, והתחלתי בחיפושים אחר מסך חדש. המסך הישן שלי בן כ7 שנים, בגודל 19 אינץ', עם פאנלים רגילים (אני מניח שמדובר בTN), סיפק אותי מעל ומעבר ולכן גם התחלתי לחפש מסך בעל תכונות דומות רק בגודל קצת יותר גדול(23 אינץ'). לבסוף, אחרי קצת חיפוש שטחי ברשת נעצרתי במסך שעל הנייר נשמע מתאים ובעיקרון זה המסך שהחלטתי לקנות.

שאלתי גם חבר על הנחיות כלליות לבחירת מסך שאמר שכל המסכים מהסוג שאני מחפש הם אותו דבר ואני רק צריך לוודא שמדובר במסך מט ושהוא מציג בפול HD. החנות המועדפת שרציתי לקנות בה היא KSP כיוון שהיא נמצאת כ5-10 דקות הליכה מהבית שלי ולכן עניינים של אחריות יהיה לי קל לסדר (זה די חשוב) וגם כי יש לה מחיר תחרותי. לא היה לי זמן ממש לגשת לחנות באותו הרגע ושלחתי את אחי לבדוק את המסך ולהגיד לי מה התרשמותו מצפיה במסך בפועל ואולי גם ימצא מוצר אחר שמתאים.

הוא ניגש לחנות להסתכל וכיוון שלא כל כך מבין במסכים הוא קיבל את עזרתו של המוכר. במהלך השיחה הוא הרגיש לחץ חזק מצד המוכר לקנות מסך אחר לגמרי, יותר יקר ולא מהסוג שרציתי (סוג יותר איכותי עם פאנלים IPS, בזמן שTN מתאים לי לחלוטין). את המסכים הם לא נותנים לראות בחנות לפני הקניה ולכן הוא נאלץ להסתמך על המוכר שיספק לו הסברים. הסייל פיטץ' לא היה ממש ארוך, המוכר אמר כיצד זה מסך מצוין, יותר טוב ממה שאחי רוצה לקנות, הוא ממש איכותי, למסך שאחי רוצה אין FULL HD ולמה שהוא מציע יש, וכאשר אחי שאל ומה לגבי הברק אמר לו המוכר שזה מסך מאוד מבריק שלא כדאי לך לקחת בניגוד למסך שהוא הציע.

כשאחי התקשר אלי לספר לי את מה שהמוכר אומר די התאכזבתי ואמרתי לו לחזור, סתם כפעולה אחרונה ליתר ביטחון בדקתי ברשת ופתאום ראיתי שבעצם למסך הזה כן יש HD. זה גרם לי לחשוד שגם הפרט השני היה שגוי וכאשר שאלתי פה בפורום הסתבר לי שאכן כך.

הדבר הזה די הכעיס אותי.

בכל מקרה, אחרי שהתרד שלי פה קצת סטה מהמטרה המקורית ואחרי שלקחתי קצת את הזמן, עשיתי עוד קצת חושבים, וקראתי עוד קצת ביקורות, החלטתי לבסוף לקחת דגם שהולך כאן יפה ובמקרה זה בדיוק אותו המסך שהמוכר רצה למכור.

כמו שאמרתי, החנות הכי נוחה בשבילי לקנות ממנה מוצר מהסוג הזה היא KSP, ואפילו שהוא נמכר שם באיזה 40 שקל יקר יותר זה משתלם כי אם צריך לממש אחריות אין לי צורך לנסוע לשום מקום- זה מול הבית. אבל רק בגלל הסיפור הזה לא עשיתי כן. במקום זאת קניתי מTMS אפילו שפחות נוח וזו האופציה השניה שלי.

כדברי הפתיח, זה לא כתב אשמה. אני לא באמת יודע אם מדובר במשהו מכוון לצורך קידום מכירת מוצר מסוים כלפי מישהו שלא מבין כלום ונראה כמו טרף קל למוכרים מפולפלים (חחח, זה גנטי), אם זו סתם התלהבות כלפי המסך שהמוכר באמת מאמין שצריך לקנות אותו, אם מדובר בטעות או חוסר הכרה של המוצרים שאתה מוכר או אולי משהו אחר. אין לי מושג מה האמת. זה סתם סיפור קטן עם מוסר השכל: כשמגיעים אליך לקוחות, שגם ככה מבינים שיש לך בתור מוכר אינטרס למכור להם משהו, ומתחילים לשאול שאלות- בין אם אתה מעונין לקדם מוצר כלשהו ובין אם לא, אל תספק מידע לא נכון. כי מתישהו זה יתגלה ואז האנטגוניזם שיווצר יהיה עצום. כל דבר שאמרת להם יבוטל והחנות שלך תוחרם הן לרכישה הנוכחית ואולי גם לרכישות עתידיות. גם אם לא הייתה כל כוונת זדון ובאמת התכוונת לעזור ללקוח שלא מבין, לקחת מוצר שלדעתך הוא צריך.

פורסם

אני מבין שהמוכר אמר לכם לקנות מסך של DELL, הגיוני ונכון. בכל מקום שצלך ימליצו לך עליו (או על מסך IPS אחר למרות שהאחרים פחות טובים).

אין היום באמת סיבה לקנות מסכי TN, במיוחד לא של החברות הגדולות כי אז המחיר זהה למחירים של ה IPS שעדיפים בהרבה.

אני קניתי TN זול לפני כמה זמן כי אחד המסכים שלי הפסיקו לעבוד, 23" עלה פחות מ 800 שקל (של CHIMIE, באותו זמן ה IPS היו יקרים יותר מהיום). יחסית למחיר מדובר במסך לא רע בכלל אבל אני יכול להגיד לך שמסכי TN בגודל הזה זה רעיון רע ביותר. הזויות צפיה במסכים האלה לא משהו ובלטי אפשרי להגיע למצב שהתמונה אחידה על כל המסך (בקושי ב 17" אפשר להגיע למצב כזה).

הדבר היחיד שאולי המוכר פישל זה עם הרזולוציה של המסך שרצית לקנות במקור, בכל שאר הדברים כל מי שנמצא פה בפורום יסכים איתו. אם אתה הולך לקנות מסך ויש לך 880-1100 שקל אין שום סיבה היום לקנות TN.

פורסם

אז לסיכום המוכר ידע יותר טוב מכם מה מתאים לכם

פורסם

בעניין DELL והאחריות - זה לא משנה איפה החנות שקנית ממנה ממוקמת כי האחריות היא מול יבואן DELL בארץ, שאפילו מציע שירות איסוף והחזרה של המסך מבית הלקוח.

פורסם

אז בסופו של דבר קנית את מה שהמוכר המליץ לך. רק בחנות אחרת.... :nixweiss: :nixweiss:

מתבאס בשביל המוכר שבזבז זמן ואנרגיה בשביל לעזור לך לבצע רכישה טובה.

פורסם
  • מחבר

הו אני לא מתווכח על כך שDELL הייתה הבחירה העדיפה (זה לדיון אחר). הנקודה היא שאת השיקול באשר לעדיפות כזו או אחרת- אני רוצה לבצע בעצמי. ואת זה אני יכול לבצע רק בהסתמך על מידע מדויק ומלא. נכון שבמקרה נקודת המוצא שלי הייתה מסך שעלה באזור ה-800 ואולי להוסיף עוד 150 ש"ח זה משתלם(ואולי לא, תלוי למי), אבל אולי בעצם זו נקודה גבוהה מדי וכבר אחרי הוספה והנקודה האמיתית הייתה באזור ה550? ואולי בכלל היה לי משתלם להוריד כסף וללכת על מסך יותר קטן אם המסך ב800 לא היה מספק...

באתי במטרה לבדוק 2 פרטים שנאמר לי לבדוק- רזולוציה וברק- ובשניהם המוכר אמר משהו שלא תאם את המציאות (תוך האדרת המוצר שהוא כן המליץ עליו וציון שבו כן יש התכונות הללו). בגלל המידע המוטעה וויתרתי לחלוטין על קניית המסך שרציתי ורק בצורה ממוזלת עשיתי בדיקה נוספת, סתם במקרה. בדיקה אשר הראתה לי כי המסך כן תאם את הפרמטרים שבדקתי. ואת ההחלטה לקנות את המסך היותר יקר לבסוף עשיתי מסיבות אחרות לגמרי(גם מאלו שהמוכר ניסה לתפוס אותי איתם).

כעסתי(מאוד) בגלל שקיבלתי מידע מוטעה שעיצב את תפיסת המציאות שלי על פיו. זו הסיבה שאני גם לא מרגיש שאני יכול לסמוך יותר על המוכר/חנות.

המוכר אולי פגע במטרה בנוגע למסך שלבסוף החלטתי עליו, אבל הוא לא יכול לדעת יותר טוב פשוט כי הוא לא מכיר את כל השיקולים. מקסימום הוא רק יכול לדעת לאיזה מסך ישנם פרמטרים יותר טובים.

בעבר, וכיום ברוך השם עם האינטרנט המצב קצת שונה, הרופא היה הGATE KEEPER שלך לעולם הרפואה והוא החליט בשבילך מה לעשות. ואם באת אליו עם כאב ראש, הוא היה רושם לך כדור א' במקום כדור ב' (שרק הוא הכיר) וכאשר חזרת אליו והתלוננת בפניו על כך שעכשיו יש לך כתמים בשיניים ואימפוטנציה קבועה- הוא היה עונה שאין מה לעשות ועדיף כבר אימפוטנציה מאשר חוסר יכולת להתרכז בגלל כאבי ראש. בעשור האחרון עם הזמינות של האינטרנט, לחולה יש הרבה יותר נגישות למידע ואפשרות הרבה יותר גדולה להבנה של המחלה, הטיפולים, והמשמעויות של כל טיפול כזה. הרופא כבר נהפך ליותר דמות מייעצת מאשר קובעת והרבה יותר קל להחליף רופא (אחרי שאנשים מעבירים בינם חוויות). עכשיו אני כבר יודע שכדור א' מתעסק לי באשכים וככה מונע כאב ראש, ולעומתו ישנו עוד כדור, נסיוני, ועם סיכוי מסויים לפגיעה ברגליים- אבל לי עדיף דווקא הכדור הזה כי אני מעדיף נמלולים ברגליים מאשר איבוד היכולת לקיים יחסי מין. או שאני בכלל לא אקח אף כדור ואשאר קירח. אבל את הטיפול אני בוחר ולא הרופא ש"עושה בחירות בשבילי אבל אני חי עם ההשלכות."

זו פחות או יותר הגישה שלי לכל תחום.

ותודה, בנוגע לאחריות של DELL כבר גיליתי, אבל האמת עדיין עדיף לי לקנות בחנות שמול הבית, כי בכל זאת אתה יודע... אם צריך עזרה אפשר לגשת למוכר, ואם צריך אפשר לראות את המסך ישר בחנות (אם כי בKSP משום מה אי אפשר), ואם בסוף אשנה את דעתי ניתן להחזיר את המוצר ואפילו אם אקבל זיכוי ולא מזומן זה יהיה בסדר גמור... ובכלל אני מרגיש הרבה יותר בטוח ככה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים