עבור לתוכן

בעיה מוזרה בתוכנת יוטורנט..

Featured Replies

פורסם

לפני כמה ימים,עוד במחשב הישן שהיה מחובר באותו כבל כמו החדש לאינטרנט,היה מותקן XP SP3

החלפתי למחשב חדש מתקדם יותר עם מערכת הפעלה וינדווס 7 עם 64 ביט.

משום מה התוכנה יוטורנט מורידה לי נורא לאט בהשוואה למחשב הקודם(לא הגיוני כי הם היו מחוברים באותו הכבל).

האם יש משמעות לדבר שאני מוריד את הקבצים לדיסק נשלף חיצוני ולא לדיסק הקשיח המצוי במחשב עצמו?

סתם לשם השוואה,במחשב הקודם ירדו לי אותן ההורדות במהירות של כ 1178 ק"ב ממוצע להורדה אחת.

ועכשיו אני ממש מגרד את ה 200 ק"ב באותה ההורדה..

האם יש למישהו הסבר לכך או תשובה לשאלתי ממקודם.

אשמח לקבל עזרה.

בברכת שבת שלום,רועי.

פורסם

קודם כל, נא לעדכן את הכותרת של הדיון בהתאם למהות הבעיה שלך לפי חוקי הפורום.

לגבי הבעיה שלך: אין שום קשר לכבל (או כל מידע אחר שסיפקת פה). אם בציוד קצה שלך היו הגדרות NAT סטאטי (הפניית פורטים) לכתובת IP מסויימת המחשב החדש אמור להיות עם אותה כתובת על מנת שהן יתפסו.

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת ההגדרות האלו?

אני אגיד לך מה היה ותגיד לי מה אפשר לעשות?

במחשב הישן חיברתי כבל רשת(אותו הכבל כמו המחשב החדש)

לא נגעתי בפורטים או שמורטים..

רק שונה המחשב ומערכת ההפעלה שלו.

בישן היה XP SP 3

ובחדש יש וינדווס 7 64 ביט

האם אתה יודע איך לכייל את התוכנה שתעבוד כמצופה?

פורסם

תכנס להגדרות הנתב שלך ותעשה פתיחת פורטים עבור utorrent ל-IP החדש.

אם לא הבנת במה מדובר תעשה חיפוש בגוגל.

פורסם

קודם כל, נא לעדכן את הכותרת של הדיון בהתאם למהות הבעיה שלך לפי חוקי הפורום.

אני לא אחזור על עצמי שנית.

פורסם
  • מחבר

כשאתה אומר לנתב הכוונה לראוטר?

ואיפה נמצאות ההגדרות שלו?

ואיך עושים פתיחת פורטים עבור utorrent ל-IP החדש?

פורסם

• עברית שפה יפה. לפעמים אפשר לקרוא לדברים בשמם העברי.
  • ההגדרות שלו נמצאות בממשק שלו שאליו אתה ניגש דרך הדפדפן. הכתובת של הממשק היא כתובת ה default gateway שלך.
  • את לא פותח אלא מפנה פורטים. בסה"כ תגדיר אותה כתובת סטאטית או DHCP reservation למחשב החדש שלך כמו שהיה לישן. אין שום צורך לשנות כלום בהגדרות הנתב.

פורסם
  • מחבר

*לגבי הנתב הבנתי.

*מה זה default gateway?

*מה זה כתובת סטאטית או DHCP reservation?

ואם אני לא יודע מה היה במחשב הישן?

לא שיניתי כלום ושום דבר,התקנתי וינדווס והתקנתי את התוכנה.

פורסם

נראה שלכל תגובה של מולטיקור צריך פירוש רש"י. מעלה את השאלה למי הוא רושם את התשובה.

ננסה להסביר:

*מה זה default gateway?

נתב, ראוטר, דיפולט גייטואי הם שמות נרדפים שמשתמשים בהם לחילופין. הכתובת של הדיפולט גייטווי זה יהיה האיפי שתכניס בדפדן כדי להגיע לממשק ההגדרות של הנתב.

אתה יכול למצוא את הכתובת ע"י הליכה ללוח הבקרה -> הגדרות כרטיס הרשת -> ולהסתכל במאפיינים של הכרטיס. זה יהיה רשום שם בתוספת עם נתונים אחרים כמו האיפי(שהוקצה ע"י ה DHCP) וה- MAC (שם יחודי שאיתו ניתן לזהות את כרטיס הרשת).

*מה זה כתובת סטאטית או DHCP reservation?

DHCP - הנתב מחלק כתובת IP חדשה בכל פעם שמחשב מתחבר לרשת (הכתובת יכולה להיות זהה או שונה מהכתובת הקודמת שהוקצאה).

DHCP - Dynamic Host Configuration Protocol

protocol used to assign IP addresses to computers on a Microsoft NT local area network (Computers)

DHCP reservation - כתובת כנאמר לעיל תיחשב דינמית בגלל שהיא מטבעה משתנה, באותו אופן יש כתובת סטאטית (או כתובת קבועה) שהיא כתובת IP שהוקצאה בנתב ל-MAC מסויים (כרטיס רשת מסויים). זה נדרש מכיוון שבהגדרת הפניית פורטים אתה מגדיר את הפורט לאיפי מסויים ובמידה והאייפי ישתנה בהמשך (מה שקרה לך) ההגדרה לא תחול יותר עבור האיפי החדש.

ואם אני לא יודע מה היה במחשב הישן?

הוא רוצה שתיכנס להגדרות הנתב ותחליף ב DHCP reservation את ה MAC של הכרטיס רשת במחשב הישן ב MAC של הכרטיס רשת במחשב החדש - זה יגרום לכך שהמחשב שלך יקבל את אותו IP כול הזמן.

בנוסף לזה אתה תצתרך לוודא שהפורט ביוטרנט זהה לפורט שמגודר בהפניית הפורטים בנתב עבור utorrent (אנחנו יוצאים מהנחה שמוגדר לך שם חוק קיים עבור utorent מהמחשב הישן, אם אין תוסיף אותו)

מקווה שזה מבהיר לך כמה דברים וממה נגרמת הבעיה שלך. שלא ירתיעו אותך המונחים "המפוצצים" בסך הכול מדובר בפעולה פשוטה שתיקח לך כמה דקות.

תשתמש בכלי הזה על מנת לבדוק אם אכן פתחת את הפורט בהצלחה http://www.canyouseeme.org

במידה ונתקלת בבעיות נוספות, יש מספיק מדריכים ברשת בתוספת צילומי מסך שיקחו אותך שלב אחר שלב.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההסבר.

אשמח אם בכל זאת תוכל להפנות אותי למדריך עם תמונות על מנת שאבין בודאות במידה ולא אצליח כפי שציינת.

פורסם

הערה - אני משתמש ב-utorrent ומבלי להפנות פורטים לאיזשהו IP וכמובן בלי IP סטטי אני מקבל חיבור תקין ומהירות מלאה.

פורסם

^ זה בטח בגלל שימוש ב UPNP שממה שקראתי יכולה להוות בעיית אבטחה.

פורסם

אולי המחשב ב DMZ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים