פורסם 2012 במרץ 713 שנים שלוםבניתי מחשב חדש על בסיס I7 3930K לוח P9X79 ו32GB זיכרון וGTX570המחשב מיועד למטרת עריכת וידאו HDגילתי שזמן הקידוד לוקח הרבה והשימוש במעבד ובכרטיס לא עולים על 40%אז אני מבין שיש כאן איזה שהוא צוואר בקבוק כנראה באיחסוןמבחינת האיחסון אני כרגע משתמש בSSD של אינטל למערכת ההפעלה והתוכנות (120GB)הפרויקטים נמצאים על כונן DESKSTAR 1TB 7200 32MB SATA 3 וחומר העבודה (הוידאו) נמצא בדרך כלל על כונן חיצוני מחובר בחיבור USB3הקידוד אף הוא נשמר על כונן חיצוני USB3השאלה האם תצורת האיחסון הזו יוצרת את צוואר הבקבוק ועד כמה מערך RAID יעזור?באם מערך RAID אכן ישפר את ביצועי המערכת הבנתי שהיום הלוח אם מגיע אם ממשק RAID 0כיצד אני יוצר מערך כזה?והאם זה אומר שאני צריך להתקין את הווינדוס מחדשתודה על כל התגובותDESKSTAR 1TB 7200 32MB SATA 3
פורסם 2012 במרץ 813 שנים הדרך לדעתי הטובה ביותר לבדוק עם מערך רייד ישפר את זמן הקידוד הוא לראות בזמן שאתה מקדד לראות כמה הכונן במאמץ(אתה יכול דרך גאדגט DRIVES MONITOR http://www.myfavoritegadgets.info/monitors/DrivesMonitor/drivesmonitor.htmlואז לראות אם בזמן המאמץ הכונן מתקרב לשיא היכולת שלו (100 מגהבייט ומעלה - כתיבה/קריאה)גם אני חשבתי ליצור רייד לכונן רנדרורים אקספורטים אבל לאחר בדיקה ראיתי שגם בפעולות הכי מאמצות הכונן לא מגיע לנקודת רוויה(Samsung 1TB F3 HD103SJ) .אבל זה במקרה שלי.המקרה שבו רייד בטוח ייתן שיפור (משמעותי)בביצועים הוא רייד 0 לכונני המדיה - שם אתה תראה שינוי בעיקר בהתעסקות בטיימליינים ארוכים ומרובי שכבות.ההמלצה שלי אם אתה הולך על רייד0 הוא לעשות רייד חיצוני - זה יפתור בעיות חימום וגם אם צריך להחליף כונן לא צריך לפתוח את המארז של המחשב אם הרייד הוא פנימי תדאג שהמארז יהיה מספיק מאוורר
פורסם 2012 במרץ 813 שנים מחבר תודה רבה על התגובה המחכימהעדיין לא ברור לי איך עושים את המערךאני כנראה אלך על מערך פנימיתודה
פורסם 2012 במרץ 813 שנים תעלה עוד נתונים: באיזה תוכנה אתה עובד? כמה זמן לוקח לרנדר (נגיד סרט של 10דקות) ?
פורסם 2012 במרץ 1013 שנים מחבר המחשב הוא I7 3930K לוח P9X79 זכרונות 32GB כרטיס מסך GTX570משתמש בווינדוס 7 פרמייר פרו 5.5לא ניסיתי 10 דקותאבל קידוד של שעתיים סרט של MPEG2 עם רינדור של תוספי צד שלישי לוקח לי שעה וחצי עד שעתייםאני יודע שזה לא נוראהמחשב הקודם היה עושה את זה בארבע שעות (נייד TOSHUBA מעבד I7 740M זכרון 8GB וכרטיס מסך GT 330M)אבל אני שואל את עצמי למה זה לא מנצל את כל המעבד והכרטיס ביחוד שהמהרתי אותם המעבד על 4.5 והכרטיס על 900 ו2133 זכרוןאני די מתוסכל על השיפור הלא משמעותי שנעשה אחרי הוצאה של אלפי שקלים על מחשב שלפי הנתונים היה אמור להיות פי עשר יותר מהיר
פורסם 2012 במרץ 1113 שנים תראה, אני מתעסק גם ברינדור, יצירת מערך רייד לא יעזור לך במקרה הזה...יש לי מערך רייד 0 עם SSD ולא פה הבעיה...במעבדים החדשים של אינטל הכניסו את טכנולוגיית QuickSynchttp://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Quick_Sync_Videoומה שקורה זה שעבודת הרינדור עוברת ליחידה בתוך המעבד ולכן המעבד משתמש רק ב 30-50% מהמעבד לרינדור...אני עוד לא בטוח שכל התוכנות מסוגלות להשתמש בטכנולוגיה הזאת עדיין, אני מרנדר ב EDIUS 6 , וסרט של 20 דקות באיכות BR1980X1080 לוקח לי 5 דקות רינדור וגם אצלי המעבד משתמש ב 40% ...אני חושב שפחות משנה האוברקלוק וכרטיס המסך כי המעבד מסתדר יופי עם הרינדור...אתה צריך לבדוק אם התוכנות שלך יודעות לנצל את הטכנולוגיה...
פורסם 2012 במרץ 1113 שנים אני די מתוסכל על השיפור הלא משמעותי שנעשה אחרי הוצאה של אלפי שקלים על מחשב שלפי הנתונים היה אמור להיות פי עשר יותר מהירממתי ביצועים הולכים וגדלים באופן לינארי עם ההשקעה?
פורסם 2012 במרץ 1113 שנים נעשו פה כמה הכללות עם אי דיוקים:1. יש הבדל בין רינדור ודחיסה. זמני רינדור בפרימייר 5 אפשר לשפר מהותית עם הפעלת מנוע הMERCURY שהכרטיס של פותח הת'רד תומך בו.2. דחיסה וכתיבה לקשיח. בעוד שהQUICK SYNC מזרז את התמיכה אם הוא מופעל ונתמך זה עדיין עלול להיות צוואר בקבוק הרבה יותר מהותי מI/O.3. כאשר עובדים על הTIMELINE עם שכבות וידאו מרובות, במיוחד בHD, לRAID 0 יש חתיכת השפעה על איכות העבודה עצמה.4. כדאי לשים לב להגדרות של הPREMIERE ולוודא שההקצאה של הליבות והזיכרון היא חכמה.
פורסם 2012 במרץ 1113 שנים yz101 - יש לי 2 SSD ברייד 0 ואפילו עשיתי RamDisk של עוד 4 גיגה בשביל לנסות את שיפור חווית העבודה... אין הרבה הבדל.
פורסם 2012 במרץ 1113 שנים מחבר אוקי אחרי דיון ארוךיצא בעיקר דברים לא ברורים כמו השתמשות של מעבד רק בתוכנות מסוימותממתי ביצועים הולכים וגדלים באופן לינארי עם ההשקעה?או חוסר תועלת אפילו שבמדדי הבנצ'מרק נמדדו עשרות אחוזי שיפור (לא דיברתי על יחס עלות תועלת)תראה, אני מתעסק גם ברינדור, יצירת מערך רייד לא יעזור לך במקרה הזה...יש לי מערך רייד 0 עם SSD ולא פה הבעיה...במעבדים החדשים של אינטל הכניסו את טכנולוגיית QuickSynchttp://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Quick_Sync_Videoומה שקורה זה שעבודת הרינדור עוברת ליחידה בתוך המעבד ולכן המעבד משתמש רק ב 30-50% מהמעבד לרינדור...אני עוד לא בטוח שכל התוכנות מסוגלות להשתמש בטכנולוגיה הזאת עדיין, אני מרנדר ב EDIUS 6 , וסרט של 20 דקות באיכות BR1980X1080 לוקח לי 5 דקות רינדור וגם אצלי המעבד משתמש ב 40% ...אני חושב שפחות משנה האוברקלוק וכרטיס המסך כי המעבד מסתדר יופי עם הרינדור...אתה צריך לבדוק אם התוכנות שלך יודעות לנצל את הטכנולוגיה...אי אפשר להמליץ על תוכנה מסוימת בגלל שיש עוד הרבה פרמטרים שאי אפשר לפרטיש לי במעבד הנ"ל את הטכנולוגיה הזו?חשבתי שאובר קלוק זה אומר מעבד יותר מהר?עדיין לא הבנתי יש מעבד למה הוא לא מעבד?יש מעבד לכרטיס מסך למה הוא לא מעבד?נעשו פה כמה הכללות עם אי דיוקים:1. יש הבדל בין רינדור ודחיסה. זמני רינדור בפרימייר 5 אפשר לשפר מהותית עם הפעלת מנוע הMERCURY שהכרטיס של פותח הת'רד תומך בו.2. דחיסה וכתיבה לקשיח. בעוד שהQUICK SYNC מזרז את התמיכה אם הוא מופעל ונתמך זה עדיין עלול להיות צוואר בקבוק הרבה יותר מהותי מI/O.3. כאשר עובדים על הTIMELINE עם שכבות וידאו מרובות, במיוחד בHD, לRAID 0 יש חתיכת השפעה על איכות העבודה עצמה.4. כדאי לשים לב להגדרות של הPREMIERE ולוודא שההקצאה של הליבות והזיכרון היא חכמה.1. אני משתמש הבעיה שבשימוש עם תמונות או וידאו גדול מאוד 4K הכרטיס נתקע עם איזו טענה של חוסר זיכרון לOPENGL (למה הוא לא משתמש בזכרול של המעבד??)4.איפה יש אפשרות של הקצאת ליבות?חוץ מזה אני ממש מאושר שיש פה אנשים שמתעסקים ומביניםתודה
פורסם 2012 במרץ 1113 שנים לצערי עוד אין לי ניסיון ב 4K אלא רק ב 1980X1080...במעבד שלך צריך להיות הטכנולוגיה של QS.אולי בימים הקרובים אני אתחיל לשחק עם 4K ככה בשביל לראות איך זה, ולדעת יותר...עשיתי ניסיון ויצא לי 26GB על סרטון של 30 שניות ב 4K... מ.ט.ו.ר.ף.!.!
פורסם 2012 במרץ 1213 שנים מחבר גם אני לא עובד עם וידאו ארוך של 4K אבל לפעמים התוספות של אפקטים וכו' הם כאלהלמה אין אפשרות שהכרטיס ישתמש בשיתוף הזיכרון של המעבד (יש את זה בכרטיסים של ניידים)
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.