עבור לתוכן

כבל HDMI באורך של 10 מטר יכול לעשות בעיות ?

Featured Replies

פורסם

בעיות בקטע של שיבושי תמונה

פורסם

יש לי בבית כבל של 20 מטר שמתפקד כבר שנה וחצי בלי שום בעיה.

פורסם

ומה זה מוכיח? יש כבלים באיכויות שונות. לי יש כבל HDMI באורך 1.8 מטר שלא מסוגל להציג 1920x1080@60Hz.

איך בדיוק נראים שיבושי תמונה? לא אמור להיות קשה מדי לאבחן אם זה נגרם מהכבל או לא.

פורסם
  • מחבר

כשמישהו עובד על המחשב בזמן שרואים סרט ממנו על הטלויזיה יש סוג של הפרעות כאלה כמו פסים לרוחב התמונה

פורסם

ב10 מטר ומעלה ברזולוציות גבוהות יתכנו שיבושים בכבלים גרועים.

מבחינתי כבל כזה אינו תקין, ומוטב יהיה אם אנשים יחזירו אותם לחנות ויתלוננו כדי שזאת תפסיק למכור ולהביא כבלים פגומים.

לפני שאתה מחזיר לחנות כדאי שתבדוק עם כבל אחר כדי לוודא שהבעיה בכבל ולא בציוד.

פורסם
  • מחבר

זה לא מהחנות והוא לא עלה לי

אם אני מביא כבל חדש שווה לי להתעקש על למצוא נגיד 7.5 מטר ולא 10 כדי למנוע בעיות ?

פורסם

זה לא קשור. כבל איכותי באורך 10 מטר יכול לעבוד יותר טוב מכבל אחר כלשהו באורך מטר וחצי.

לדעתי ולפי תיאור הבעיה, כנראה לא מדובר בכבל. הייתי בודק אפשרויות אחרות קודם (אלא אם כן אתה יכול להשיג בקלות כבל חלופי כדי לבדוק).

פורסם

ב10 מטר ומעלה ברזולוציות גבוהות יתכנו שיבושים בכבלים גרועים.

מבחינתי כבל כזה אינו תקין, ומוטב יהיה אם אנשים יחזירו אותם לחנות ויתלוננו כדי שזאת תפסיק למכור ולהביא כבלים פגומים.

לפני שאתה מחזיר לחנות כדאי שתבדוק עם כבל אחר כדי לוודא שהבעיה בכבל ולא בציוד.

אין קשר לרזולוציות גבוהות, זו אינו ממיר אות VGA... הכבל מעביר אותות בצורה ספרתית.

אין הבדל בין כבל יקר לכבל זול באורכים אלו מבחינת תקינות ומעבר האותות. השוני היחיד הוא באיכות החומרים וברמת הגימור...

פורסם

אין קשר לרזולוציות גבוהות, זו אינו ממיר אות VGA... הכבל מעביר אותות בצורה ספרתית.

אין הבדל בין כבל יקר לכבל זול באורכים אלו מבחינת תקינות ומעבר האותות. השוני היחיד הוא באיכות החומרים וברמת הגימור...

ועוד איך שיש קשר.

אתה יכול לדבר על תיאוריה, וגם אני יכול לדבר על תיאוריה (למשל שברזולוציות גבוהות יותר מידע עובר דרך הכבל).

העובדה היא (וזה לא משנה איך אתה מסביר את זה בתיאוריה) שבכבלים באורך 10 מטר ומעלה תמונה ברזולוציה גבוהה לא תעבור היטב (הבהובים וכל מיני תופעות) בעוד שבאותו הכבל בדיוק, רזולוציה נמוכה כן תעבור היטב.

העבודה הזאת ידועה ונצפתה ע"י המון המון אנשים.

כולל אני.

ואני לא הולך להתווכח על עובדה קיימת שאני ועוד עשרות אלפי אנשים בעולם (אולי יותר) ראינו במו עיננו ובדקנו כמה וכמה פעמים.

אם אתה מעוניין להבין את זה מבחינה חשמלית, שאל את 0101010010101 המומחה לאלקטרוניקה וחשמל, ואולי הוא יגיד לך משהו בסגנון יותר מידע צריך יותר חשמל, ולכן כבל עם התנגדות גבולית יראה בעיות רק ברזולוציות גבוהות.

פורסם
:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים