עבור לתוכן

משטח עבודה אנטי סטטי מגומי, להלחמות

Featured Replies

פורסם

אני מחפש משטח עבודה אנטי סטטי מגומי, לצורך הלחמות אלקטרוניקה בעיקר.

שאלתי בכמה חנויות, ומאלה שהיה להן מושג על מה אני מדבר, רק לטלמיר יש כזה, אבל בטלפון אמרו לי שזה עשוי מחומר שנראה כמו לינולאום (כששאלתי אם זה עשוי גומי, אמרו לי שוב שנראה כמו לינולאום...) ולכן אני חושד שהוא לא עשוי גומי ולכן יינזק מהמלחם או טיפות בדיל לוהט.

יש מאיפה להשיג בארץ בגודל קטן? אני צריך רק משהו כמו 50X30 ס"מ. בואו נגיד שאני מוכן לשלם על גודל כזה עד 100 שקל (טלמיר אמרו שעל 100X50 ס"מ הם לוקחים בסביבות 100-120 ש"ח).

פורסם

ולמה בדיוק אתה צריך משטח כזה ?

פורסם
  • מחבר

לעבודות הלחמה באלקטרוניקה.

אנטי סטטי: כדי לשמור על רכיבים רגישים (כמו מעגלים משולבים) מהצטברות של חשמל סטטי שיכול להרוג אותם.

מגומי: כדי שיהיה עמיד בחום של הלחמה.

פורסם

מנסיוני, זה לא הולך ביחד. או שהמשטח שלך אנטיסטטי, או שהוא לעבודות הלחמה. הלחמה מייצרת הרבה לכלוך וזוהמה, והמרקם המחוספס של האנטיסטטי נוטה לספוג את כל זה לתוכו. אם לא מנקים, מתקבל משטח שומני ומגעיל, ואם מנקים כל הקטע האנטיסטטי משתפשף ונעלם עם הזמן.

מכיוון שהתועלת במשטח אנטיסטטי די מועטה (טרם נדפקו לי רכיבים בגלל חשמל סטטי, ואני מספיק זמן בתחום) אם אתה לא בתחום רגיש, כמו הלחמות בתחום הRF למשל, אתה יכול לוותר עליו, ולקנות סתם משטח גומי כלשהו.

פורסם

אני מלחים אל הריצפה. היא קרה ולכן כל דבר חם שנופל אליה מתקרר בכזאת מהירות שהוא לא נצמד ולא משאיר סימנים

כמו כן רצפה היא קצת מוליכה ולכן ם את החשמל הסטאטי זה יוריד לך, אבל כאמור זה לא בעיה אפילו לרכיבים של מחשב - אם אין עליך משהוא שמייצר חשמל סטאטי כמו בגד חם וכו

פורסם
  • מחבר

תודה על עצות ה"אתה לא צריך את זה".

אני אשמח לעצות איפה אפשר למצוא משטח כזה.

פורסם

המשטח מטלמיר נראה כמו הדבר הכי קרוב. לינולאום זה הציפוי פלסטיק הזה כמו שיש לרצפה במפעלים

פורסם

המשטח מטלמיר נראה כמו הדבר הכי קרוב. לינולאום זה הציפוי פלסטיק הזה כמו שיש לרצפה במפעלים

ואולמות ספורט בבית ספר שקוראים לזה "פרקט"

פורסם
  • מחבר

נו, בסדר, מקסימום אני אגיד לך שצדקת... :)

ויש עוד חברות כמו שקישרת אליהן, אבל אני בספק שהן מוכרות בכמויות קטנות (וגליל של 10 מ' כמו שמציעים בקישור שנתת עולה כמה מאות שקלים).

בכל מקרה אני אשאל אותם (ושכמותם) מחר.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אוקיי, סיכומו של דבר - פניתי ל-סטטיטק, מוטינית ושירטרוניקס.

סטטיטק נתנו מחיר מופרז של מעל 200 שקל ל-1x1.2 מטר.

מוטינית אמרו שהם צריכים להכין הצעת מחיר ולא חזרו אלי.

שירטרוניקס הציעו 100 שקל על 1x0.8 מטר. (כל המחירים לפני מע"מ, אגב). לקחתי את זה ואספתי מהמחסן שלהם בזרזיר. בינתיים נראה בסדר גמור, אבל הגומי מסריח בטירוף וכבר שבוע בערך אני מנסה להוציא לו את הריח באוורור ובשמש ללא הועיל. אני מקווה שלא אצטרך לפנות לאמצעים כימיים בשביל זה (סודה לשתייה?) כדי לא להרוס אותו, למרות שנראה לי שהוא יעמוד בזה.

טוב, ימים יגידו.

בכל מקרה, כל החברות האלה היו קצת בשוק מהפניה שלי, הן לא באמת מותאמות לעבודה עם לקוחות פרטיים.

פורסם

מניסיון, הריח רק מחמיר ;D

אם אתה עובד בעמדה קבועה, אז הפתרון שלך היה צריך להיות בצורת צמיד הארקה ומשטח הלחמה סטנדרתי!

תגיד זה משטח טוב להלחמה חוץ מתכונות הארקה שלו? אגב לא נראה לי שהוא יאבד מהתכונות שלו גם אם תעשה לו מה שאתה רוצה, זאת בתנאי שאתה מאריק אותו לאדמה עצמה (בטח יש לך חוט שיוצא מימנו נכון?)

פורסם
  • מחבר

האמת שעוד לא סידרתי לו הארקה, רק בדקתי מוליכות ושיחקתי קצת עם המלחם עליו.

נראה עמיד במלחם, אבל לא בדקתי לעומק.

אין לי עמדה קבועה להלחמה, אני אלחים על שולחן כלשהו בבית, אני מקווה שהמשטח הזה יגן עליו (ולא ישאיר עליו יותר מדי ריח...).

מה זה משטח הלחמה סטנדרטי?

פורסם

במשטח הלחמה סטנדרתי התכוונתי לכל משטח רגיל שאתה יכול להלחים עליו ושהוא לא בעל תכונות מיוחדיות כמו הארקה. שתוכל לעבוד איתו בלי חשש לשרוף אותו או שיהיה ריח חזק ושבדיל זולג לא נדבק עליו. זה יכול להיות משטח גומי או פלטת אלומיניום (לא מומלץ אם אתה מתעסק עם רכיבים רגישים לסטטי) או אפילו על הרפצה ועוד. יש כאלו שהם אנטי סטטיים.

פורסם
  • מחבר

אה, אוקיי. יכול להיות שבאמת אצטרך כזה בשביל כל מיני משחקים עם דבק חם, אבל נראה לי שחתיכה מהמשטח האנטי סטטי יכולה לשמש גם שם.

בכל מקרה אני מלחים בעיקר אלקטרוניקה, כך שהתכונות האנטיסטטיות חשובות לי (למרות שעד עכשיו לא השתמשתי במשטח אנטי סטטי ולא היו תקלות, אבל מי יודע).

יש לך המלצה למשטח כזה שהוא לא מאלומיניום ואין לו ריח חזק?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים