עבור לתוכן

Macbook Air חזק\חלש יותר מ-Pro? ועל מה עוד כדאי לשים לב?

Featured Replies

פורסם

אהלן

אני מעוניין בנייד 13" קומפקטי ואיכותי, והחלטתי ללכת על אחד הדגמים של אפל.

עדיין יש בי התלבטות קלה, על איזה מבין הדגמים הקיימים שם לבחור, עם נטיה כלפי ה-Air.

הדגמים עליהם אני מדבר הם Macbook Air SSD 128GB 13 Inch I5 1.7GHz וה- Macbook pro 500GB 13 Inch I5 2.4GHz

קצת מוזר לי האמת שהם מתומחרים באותם מחירים פחות או יותר, בעוד ה-Air נראה דגם הרבה יותר אטרקטיבי.

לא רק שהוא קל ודק משמעותית מה-Pro, על פי מה שאני מבין הוא גם חזק ממנו, זה נכון?

לפי מה שבדקתי, ה-Air בא כבר עם SSD, שמהווה יתרון חומרתי רציני, אך נפח הדיסק קטן בהרבה.

לעומת זאת, ה-Air כלול עם מעבד 1.7GHz I5 , בעוד ה-Pro מגיע עם 2.4GHz I5 , זה משמעותי? ואם כן איפה אני בעצם אראה את ההבדל בכוח העיבוד?

אני לא יודע... ממש מוזר לי העניין. חוץ מעניין הנפח הקטן ב-Air (אך טמון כאן גם ביתרון, כי מדובר ב-SSD) , ועוד הבדל של כמה מתחים במעבד, ה-Air נראה הרבה הרבה יותר אטרקטיבי. יש כאן משהו שאני מפספס? איזה רכיב\פיצ'ר שירד בגרסאת ה-Air?

זה כיאלו נותנים לי לבחור בין מחשבי דור העתיד (ultra-book air), לבין מחשבים מהדור הקודם (Pro רגיל) :nixweiss:

פורסם

היי

מה השימושים שלך והתקציב?

פורסם

לאחר שענית בעצמך על רוב השאלות, אני רק חייב לציין ש Pro הוא לא הדור הקודם בדיוק כמו ש Air הוא לא דור העתיד - אלה כל המוצרים שאפל משווקת היום הם מאותו דור.

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה על התגובות, אני אחדד את השאלות:

מי יותר חזק? ה-Air בעל כונן SSD או ה-Pro?

המעבד בשני הדגמים זהה למעט השינוי במתח מ-1.7GHz לעומת 2.4GHz? זה משמעותי או לא מורגש?

אני מפספס אולי משהו שיש ב-Pro ואין ב-Air? למשל ראיתי שיש עוד כמה כניסות\יציאות ב-Pro שבגרסאת ה-Air הורידו. אתם יכולים להצביע על עוד דברים שהורידו ב-Air ושיש ב-Pro?

זה כיאלו נותנים לי לבחור בין מחשבי דור העתיד (ultra-book air), לבין מחשבים מהדור הקודם (Pro רגיל) באותו טווח מחיר, ולכן זה מוזר לי.

פורסם

תלוי מה חשוב לך יותר, מהירות הכונן או המעבד. גם בPro אפשר להתקין כונן SSD דרך אגב. ההבדלים בין הדגמים הם מה שאתה רואה באתר של אפל.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אני חושב שלמרות שהמעבד שמגיע עם ה-Air חלש יותר בכמעט 0.7Ghz , כונן ה-SSD מפצה על כך.

ידוע איזה דור SSD הם שמים שם בדר"כ? SATA 6GB\3GB? לא מצאתי את הנתון הזה.

כרגע , ההחלטה שלי ללכת על ה-Air. אני מקווה שאני לא אתאכזב ;)

פורסם

ידוע איזה דור SSD הם שמים שם בדר"כ? SATA 6GB\3GB? לא מצאתי את הנתון הזה.

במקבוק אייר 2011 הSSD של Samsung מגיע ל 264/264MB/s ובדגם ה13' אינץ' הSSD של Toshiba מגיע ל 156/208MB/s.

לא ידוע לי אם הבעיה בSSD עצמם או בממשק SATA של המחשב, אבל עוד לא יצא לי לראות מהירויות שמתקרבות ל 500/500 בשום מחשב מק חוץ מהאקינטוש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים