עבור לתוכן

עזרה בחיווט הבית

Featured Replies

פורסם

1)כבל קשיח מעבירים בתוך התעלות ומחברים שקע?, ובכל גמיש משתמשים לגישור, כלומר מהשקע להתקן?

2)ניתן לחבר שקע של RJ45 בלי להשתמש בלוחץ קרונה?

3)אני צריך בערך 150 מטר CAT6 קשיח ועוד 20 מטר גמיש. לא מצאתי חנות אמינה שמוכרת לפי מטרים. תוכלו להמליץ לי על חנות? באיזור המרכז, עדיפות לחנות שעושה משלוח

4)יש לי תעלה של מזגן וחשבתי להעביר שם את הכבלים מאשר להעביר בצורה מכוערת על הקירות. כמובן שיש קצת רווח בין התעלה של המזגן לקיר. כדאי?

תודה רבה

פורסם

1. לגישור תמיד משתמשים בגמיש. להשחלה בקירות - זה תלוי בצרכים שלך. אני מעדיך גמיש כי הוא עובר ביתר קלות את העיקולים שיש בצינורות.

2. אפשר באמצעות מברג שטוח בעל ראש דק אבל עכמובן שלוחץ עדיף.

3. למה CAT6? גם CAT5E יספיק לך. אתה יכול לרכוש מ-MEDIA GALAXY או מ-TFL.

4. לא צריכה להיות בעיה.

פורסם

1)כבל קשיח מעבירים בתוך התעלות ומחברים שקע?, ובכל גמיש משתמשים לגישור, כלומר מהשקע להתקן?

2)ניתן לחבר שקע של RJ45 בלי להשתמש בלוחץ קרונה?

3)אני צריך בערך 150 מטר CAT6 קשיח ועוד 20 מטר גמיש. לא מצאתי חנות אמינה שמוכרת לפי מטרים. תוכלו להמליץ לי על חנות? באיזור המרכז, עדיפות לחנות שעושה משלוח

4)יש לי תעלה של מזגן וחשבתי להעביר שם את הכבלים מאשר להעביר בצורה מכוערת על הקירות. כמובן שיש קצת רווח בין התעלה של המזגן לקיר. כדאי?

תודה רבה

1: כבל קשיח אכן מתחבר יותר טוב לשקעים, בדרך כלל הוא בעל סיכוך STP לאומת UTP או FTP של כבלי גישור גמישים.

2: תלוי בסוג השקע, שקעים יקרים מגיעים עם מכסה מיוחד עבור המסילות אשר ניתן באמצעותו ללחוץ את הכבל את הסכינים של המחבר.

3: במידה והייעוד של הרשת היא לצורך אינטרנט מספיק כבל CAT5E שעלותו ל150 מטר כ200 ש"ח, כבל CAT6 בעל סיכוך FTP בעובי 23 גייג' יעלה בסביבות ה300 ש"ח. ה20 מטר גמיש הוא לצורך הכנת מגשרים? אפשרי אך אם אתה מבצע משלוח או מזמין איש מקצוע הביתה שיבצע את ההשחלות ואת החיבורים, תוכל להשתמש בכבלי גישור יצוקים בגדלים שונים (0.5, 1, 1.5, 3, 5, 10 מטר...)

4: בעיקרון אין בעיה, אך תלוי כיצד בנויה התקרה בכדי שלא יגרם נזק עתידי לכבל... אם זה משרד, רצוי להשחיל את הכבל בצנרות ייעודיות אשר מעקבות בעירה וכיבוי פנימי... בעלות תקן כמובן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים