עבור לתוכן

למה בחלונות XP המסך תכופות לא נכבה לאחר פרק זמן מסויים שהוגדר מראש?

Featured Replies

פורסם

במחשב של אמי מותקנת מערכת הפעלה חלונות XP, ואני הגדרתי בהגדרות החסכון בחשמל שהמסך יכבה לאחר 3 דקות של אי שימוש.

אבל מה, המסך לעיתים קרובות לא נכבה.

כניסה מחדש להגדרות התצוגה ומשם להגדרות חסכון בחשמל ולחיצה על אישור, פותרת את הבעייה הזאת באופן זמני, אך היא חוזרת לאחר זמן מה.

הבעייה קרתה בעבר גם במחשב שלי, כאשר עוד היה מותקן בו חלונות XP, ובעוד מחשבים שלהם הייתה לי גישה והיה בהם חלונות XP.

הבעייה הזאת לא קורית עם חלונות 7.

מהי הסיבה לכך?

פורסם

תעדכן את הדרייבר של כרטיס המסך.

לעיתים, גם עדכון הדרייבר אינו פותר את הבעיה אבל שווה לנסות.

פורסם
  • מחבר

הדרייבר מעודכן לגרסה האחרונה. הורדתי אותו בגרסאתו הבינלאומית (רב לשונית) (כלומר הדריבר מציג בעברית אם השפה שמוגדרת במערכת ההפעלה היא עברית), לא בגרסאתו האנגלית.

הורדתי אותו ידנית, תוך הכנסת הפרטים של כרטיס המסך ידנית, כאשר כל הפרטים הוכנסו נכונה. כרטיס המסך שמותקן באותו המחשב הוא: nVIDIA GeForce 9500 GT.

פורסם

הדבר האחרון שנשאר לך לעשות זה לבדוק שמערכת ההפעלה שלך מעודכנת בכל העדכונים האחרונים של מיקרוסופט.

כמו שציינתי בפוסט הקודם לא תמיד הבעייה נפתרת גם אם תתקין מחדש את מערכת ההפעלה (יצא לי לפרמט בנסיבות אחרות - בטח שלא בגלל המסך שלא נכבה) וזה מנסיון.

אני חייב לציין שעל אותה חומרה "בעייתית" מותקן אצלי WIN7 למעלה משנתיים ולא חוויתי את אותן הבעיות.

בזמנו הפתרון שלי היה לכבות המסך ידנית, אולי למישהו אחר יש פיתרון טוב יותר ע"ס הנסיון שלו.

פורסם
  • מחבר

כל העדכונים האחרונים של חלונות XP במחשב של אמי מותקנים. נראה שמדובר בכמה אפשרויות: באג בחלונות XP שמיקרוסופט לא טורחת לתקן, או בדריבר של Nvidia, כיוון שדווקא לפני שהתקנתי את הגרסה האחרונה, לא היו כלל בעיות עם זה, ולפני הפרמוט האחרון היו מלא בעיות כאלו.

פורסם

עכבר "עצבני" ?

תנסה אם עכבר הפוך על הגב.

פורסם

הייתי אומר אפילו לנתק אותו

כמו כן ישנם גם אפליקציות שמונעות ממאפייני שמירת אנרגיה מלפעול (כגון נגן סרטים)

פורסם
  • מחבר

אני לא מעריך שהעכבר גורם לבעייה. אבל במחשב של אמי תכופות מופעל יוטורנט, וגם סקייפ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים