עבור לתוכן

מה יהיה עם מחיר הדלק? 8.05 לליטר!

Featured Replies

פורסם

אני חושב שצריך לעלות משמעותית את שווי שימוש על רכב. אין סיבה שרכב ליסינג יהיה מקלט מס.

• תגובות 73
  • צפיות 10.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הפיתוח של מערכות כאלה מכניס הרבה כסף למדינה (דרך רפא"ל שהיא חברה ממשלתית) עבור מכירות לחו"ל ועבור טכנולוגיות ויכולות עתידיות (ולראייה - פיתוח מערכת כיפת ברזל לקח פחות מ-3 שנים, לאחר שבדצמבר 2007 אושר התקציב (כלומר, הפיתוח החל בתחילת 2008), ובינואר 10 כבר הייתה מבצעית - וזה כאשר לא הרבה האמינו שבכלל אפשר לעשות משהו כזה. בלי ידע וניסיון מוקדם - בחיים זה לא היה קורה. לפיתוח טכנולוגיות בטחוניות יש המון יתרונות, מעבר לשימוש הבטחוני שלהם.

קודם כל הפיתוח של המערכת לא התחיל מ0

דבר שני אתה מדבר על ניסוי מסירה בינואר 10 ולא מבצעיות (במיוחד שהגרסא שנמסרה בינואר לא הייתה סופית)

הפיתוח של כיפה התחיל שנים לפני דרך מערכות אחרות

פורסם

וזאת בדיוק הפואנטה שלי. פיתוח מערכות כאלה תורמות לפיתוחים אחרים - הן בטחוניים והן אזרחיים ובנוסף, מכניסים למדינה כסף בצורה ישירה ועקיפה.

לגבי התאריכים - התבלבלתי בשנה, ועדיין מדובר בזמן אפסי עבור מערכת שהרבה אנשים בעולם לא חשבו שתהיה אפשרית.

פורסם

קיים פתרון אחר - ויותר יעיל בכל קנה מידה - כבר בערך עשור (שמעתי עליו לראשונה)

Future Weapons - THEL (Tactical High Energy Laser) - War-Weapons.com

MTHEL

הבעיה היחידה עם הדבר הזה הוא האימפקט על הסביבה - שהוא לא בדיוק נחמד אליה - אבל ה-TRADEOFF שהדבר ה זה מביא עמו

פורסם

אם אני לא טועה

לפני כמה שנים עשו על זה בערוץ 2 כתבה- ואחת הסיבות שפסלו אותו זה כי הוא משתמש בהמון דלק.

פורסם

וזאת בדיוק הפואנטה שלי. פיתוח מערכות כאלה תורמות לפיתוחים אחרים - הן בטחוניים והן אזרחיים ובנוסף, מכניסים למדינה כסף בצורה ישירה ועקיפה.

לגבי התאריכים - התבלבלתי בשנה, ועדיין מדובר בזמן אפסי עבור מערכת שהרבה אנשים בעולם לא חשבו שתהיה אפשרית.

מבחינת המכ"מ זוהי רק הקטנה של מוצר שהיה קיים כבר (ופותח במשך שנים) ע"י אלתא

החלק של המיירט הוא אכן ההתקדמות הגדולה ולצערי אין לי שום ידע על ההיסטוריה שלו (לעומת על המכ"מ)

פורסם

קיים פתרון אחר - ויותר יעיל בכל קנה מידה - כבר בערך עשור (שמעתי עליו לראשונה)

Future Weapons - THEL (Tactical High Energy Laser) - War-Weapons.com

MTHEL

הבעיה היחידה עם הדבר הזה הוא האימפקט על הסביבה - שהוא לא בדיוק נחמד אליה - אבל ה-TRADEOFF שהדבר ה זה מביא עמו

ממה שההבנתי מאוד קשה עד בלתי אפשרי לשנע את המתקן ועלותו מאוד גבוהה.

פורסם

הנשק הזה פותח ביחד ארה"ב ואלתא והוא אפילו מוצב בישראל בשימוש צה"ל

הבעיה איתו שלהשתמש בלייזר לחיסול איומים יקר ומסורבל פי כמה מאשר המיירט של כיפה ובנוסף המערכת לא ממש ניתנת לשינוע

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%D7%90%D7%95%D7%98%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%A1_%28%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA_%D7%A0%D7%A9%D7%A7%29

פורסם

חלאס, סטינו מהנושא הרבה יותר מדי כבר.

פורסם

אני חושב שצריך לעלות משמעותית את שווי שימוש על רכב. אין סיבה שרכב ליסינג יהיה מקלט מס.

מקלט מס?! שו מקלט מס?

שווי המס עלה כבר בצורה כל כך חדה, שלרוב האנשים לא משתלם בכלל להחזיק רכב ליסינג, והם מחזיקים רק מתוך עצלנות.

פורסם

שווי המס עלה כבר בצורה כל כך חדה, שלרוב האנשים לא משתלם בכלל להחזיק רכב ליסינג, והם מחזיקים רק מתוך עצלנות.

אז צריך לעלות את זה עוד פי שניים, כדי שגם העצלנים יירדו מזה. :)

פורסם

ואז מה יקרה למי שחייב רכב חברה, כגון טכנאים, אנשי מכירות ושירות? לא מספיק שכבר היום הוא נדפק ומשלם שווי שימוש לא ריאלי, כיוון שההטבה הפרטית היא משמעותית נמוכה יותר מאשר למי שהרכב משמש לו לת"ש בלבד, תעניש אותו עוד?

קח גם בחשבון, שישנן גם תופעות חיוביות של ליסינג כגון הצערת הגיל הממוצע של צי הרכב.

למשל הרכב שלי, אם הוא לא היה כלי עבודה, והייתי מחוייב להשתמש בו, במקום לנסוע ברכב בן שנה וחצי כרגע, אין ספק שהייתי מעדיף להוציא פחות והייתי קונה רכב כבן 4.

פורסם

תשיאר את הרכב בחנייה של העבודה בסוף יום ולא תשלם שווי.

ליסינג לא רק שלא הצליח להצעיר את צי הרכב בישראל, הוא יצר נהגים ששורפים בנזין וברקסים כי פשוט לא אכפת להם לא מהרכב, לא מהדלק ולא מנהגים אחרים על הכביש.

פורסם

אולי הגיע הזמן להטיל מס על אנשים שדופקים את המכוניות של החברה?

פורסם

תשיאר את הרכב בחנייה של העבודה בסוף יום ולא תשלם שווי.

ליסינג לא רק שלא הצליח להצעיר את צי הרכב בישראל, הוא יצר נהגים ששורפים בנזין וברקסים כי פשוט לא אכפת להם לא מהרכב, לא מהדלק ולא מנהגים אחרים על הכביש.

למה, מה ההיגיון להשבית כל ערב 300,000 מכוניות ולהוסיף 300,000 מכוניות נוספות? זה מטופש לחלוטין ויגרום לעומס עצום על התשתיות. המטרה היא להוריד את העומס על התשתיות, לא להוסיף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים