עבור לתוכן

כרטיס רשת Gigabit אבל בפועל רק 100 Mbps

Featured Replies

פורסם

שלום חברים.

אולי מישהו יוכל לעזור לי. יש לי לוח אם MSI P7N PLATINUM SLI. אני זוכר שבאתר MSI מצאתי שכרטיס רשת המובנה של הלוח הוא 10/100/1000 Mbit Ethernet. ב DEVICE MANAGER אני מצאתי שרשום Nvidia nForce 10/100/1000 Mbps Ethernet.

אבל אם אני בודק LOCAL AREA CONNECTION אני רואה שכרטיס רשת שלי עובד ב 100 Mbps. בהתחלה חשבתי שזה אולי עקב מודם שלי Motorola וכבל רשת שקיבלתי עוד עם מודם הראשון שלי כאשר המהירות שלי הייתה 1.5 מגה. אבל נכנסתי להגדרות של כרטיס רשת וראיתי שאפילו בהגדרות אין אופציה ל 1000 mbps. יש רק 10 ו 100 מגה.

אני בינתיים עם 12 מגה בכבלים ולא מתכנן לשדרג ל 100 מגה, אבל מסקרן אותי לדעת למה יש לי רק 100 מגה, כאשר תיאורטית כרטיס רשת שלי צריך לתת לי אופציה לבחור את 1000 מגה בהגדרות של הכרטיס, אבל זה לא קיים. עדכנתי דרייברים אבל זה עזר. מה אני מפספס? או שכרטיס דפוק?

אודה לכולם על העזרה.

פורסם

זה negotiation speed ולא ה maximum link speed ולא ה PHY שלך.

ה negotiation בין הCPE לכרטיס רשת הוא 100 מס"ש.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התגובה.

אם ב Speed/duplex settings אין לי בכלל אופציה של 1000 Mbps אני עדיין יכול לקבל את זה? אחרי סקירה קצרה באינטרנט הבנתי ש negotiation speed זה מה שאני רואה ב .Local Area Connection אבל אם כרטיס רשת שלי מסוגל לעבוד כ Gigabit הייתי רואה את האופציה הזאת ב .Speed/duplex settings אבל אני רואה שם רק 10 ו - 100 מגה

פורסם

הממשק בלוח אם הזה (Realtek RTL8211BL) תומך ב 1000Base-T.

פורסם

יתכן ויש לך בעיה של דרייברים

בכל מקרה חיבור 100 מספיק בהחלט ל-100 מגה החדש

אולי תגיע רק ל-95 אבל זה לא נורא

פורסם

לקבל 1GB גם כבל רשת וגם מודם/נתב צריכים להיות 1GB .

פורסם
  • מחבר

עדכנתי דרייברים להכי עדכניים שמצאתי באתר של MSI ללוח אם שלי.

עכשיו מצאתי שעל הכבל רשת שלי כתוב CAT.5

אני מבין שזה סטנדרט מאוד ישן, שהוחלף ל - CAT5E, אבל הוא מספיק ל GIGABIT אינטרנט.

פורסם

מה אם מודם של מוטורולה ? הוא 1GB איזה מודל ?

פורסם
  • מחבר

תודה שוב על עזרתכם.

יש לי מודם MOTOROLA SB 5125 שהוא לא תומך בGIGABIT, אבל אני חשבתי שזה תלוי רק במהירות שכרטיס רשת שלי עובד כרגע שזה 100 MB. אבל בהגדרות שלו אין אפילו אופציה לבחור את 1000 Mbps. יש רק 10 ו 100 מגה. אם תגיד שזה כך מכיוון שחומרה שלי לא תומכת (מודם, כבל רשת) אז אני אבין, כי אחרת אני לא יודע איפה לחפש פתרון. או שכרטיס רשת שלי לא GIGABIT אמיתי

פורסם

חב"לז

אם מודם לא תומך - מה זה משנה מה יש או אין בהגדרת הכרטיס ?

תיקנה או תיבנה מכבל ישן פלאג LOOPBACK ואז אולי יהיה 1000 בהגדרות/ או שלא......

http://sites.google.com/site/kalman/tech-break/ethernetrj-45loopback

פורסם
  • מחבר

הבנתי! תודה רבה שוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים