עבור לתוכן

שדרוג מעבד למשחקים בתקציב 600 ש"ח

Featured Replies

פורסם

היי , החלטתי שאני רוצה לשדרג את המעבד במחשב כי הוא דיי חלש

המפרט הנוכחי :

מעבד :

TripleCore AMD Athlon II X3 445, 3100 MHz (15.5 x 200)

לוח אם :

Gigabyte GA-MA770-UD3 v2.0 (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)

זכרון :

4GB DDR2 800MHZ KINGSTON

כרטיס מסך :

ATI Radeon HD 5770 1GB

עכשיו השאלה שלי האם אני יכול לשדרג את המעבד למשהו יותר טוב במחיר של עד 600 ש"ח או שאני גם חייב לשדרג את הלוח אם

אשמח לקבל הצעות לשידרוג המעבד , תודה והמשך יום טוב .

פורסם

כדי שמישהו יוכל לתת לך תשובה רצינית ולא סתם לזרוק מעבדים שמתאימים ללוח הזה כדאי שתענה על כמה שאלות הבהרה:

על סמך מה אתה קובע שהמעבד הוא אשר דורש החלפה ולא הכרטיס הגרפי?

היכן אתה מזהה את החולשה של המעבד?

איזה משחקים אתה משחק ובאיזו רזולוציה?

אם אכן ביצועי המשחקים לא מספיק טובים, אז רוב הסיכויים שהבעיה היא דווקא הכרטיס הגרפי ולא המעבד. אבל זאת נדע אחרי שתספק יותר פרטים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה אז ככה את המחשב קניתי בהתחלה בתקציב נמוך כי לא תיכננתי כ״כ לשחק בעקבות הצבא .

הכרטיס מסך בזמנו עלה משהו כמו 1000 ש״ח והוא דיי טוב , אני יודע שהמעבד דורש החלפה בעקבות בדיקת דרישות מערכת למשחקים כבדים דרך אתרים כמו pc game requisment שמראים שהמעבד דיי חלש .

אני משחק על 1924*1080 גרפיקה הכי גבוהה וכל המשחקים החדשים או battlefield 2 , cod mw3 ועוד

בנוסף רציתי לשאול האם כדאי לקנות זכרון DDR 3 זה יתאים ?

פורסם

הזיכרון לא מתאים ולא יראה שיפור. המעבד שלך לא מגביל היום שום משחק. הכרטיס שלך לא עלה 1,000 (אחרת עבדו עליך), הכרטיס מאוד חלש לרזולוציה שלך (והוא זה שיהבה את הבעיה). אני מאמין שהתכוונת 1920x1080 (איכות FHD).

פורסם

לא תוכל להתקין DDR3 על הלוח שלך וזה גם לא ישנה כי ביצועי המחשב לא תלויים בזיכרונות.

רוב המשחקים לא מנצלים יותר משלוש ליבות.

לגבי המשחקים שאתה ציינת:

קודם כל ראה איך מעבד אתלון כפול ליבה מציג ביצועים מספיקים ו"שחיקים" גם במשחק BF3. אפשר לומר שהמשחק הזה לא תלוי במעבד ולכן אם אתה מרגיש ירידה בביצועים או "תקיעות" רוב הסיכויים שצואר הבקבוק הוא בכרטיס הגרפי שלך. שים לב שבגרף הבא הכרטיס הגרפי הוא מפלצתי וחזק מאד (חזק יותר מ HD-6770)

CPU_03.png

הנה דוגמה נוספת המראה עד כמה משחקים תלויים בכרטיס הגרפי:

הכרטיס שלך מופיע שם (6770 ו5770 הם בעצם אותו כרטיס) והוא די בתחתית הרשימה. כרטיסים ששווים היום 1000 ש"ח יהיו חזקים הרבה יותר (למשל ה6870 עולה בסביבות 900 ש"ח פלוס מינוס)

1920_01.png

אתה תוכל לשדרג הן למעבד חזק יותר והם לכרטיס חזק יותר. אם הבעיה היא ביצועי משחק ההצעה שלי היא לשדרג לכרטיס גרפי 6850 או 6870 כי השינוי הזה יהיה הרבה יותר משמעותי לביצועי המשחקים, מאשר שידרוג מעבד.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה לשניכם , העמתקם לי את הידע ותודה על ההסברים !

אכן התבלבלתי הוא לא עלה 1000 ש"ח ובנוגע לזיכרון הבנתי , אז ככה

בתקציב נניח של 1000 ש"ח יש אפשרות להביא כרטיס מסך + מעבד יותר טובים ?

פורסם

אם הבנת, למה שוב אתה מבקש מעבד?

כדאי שתנסה להפעיל את המשחקים (אמורים לרוץ לא רע בכלל) במקום להתייחס לדרישות מערכת כלשהן.

פורסם
  • מחבר

הבנתי תודה , אז מה שאני אמור לשדרג על מנת לשפר את הביצועים זה הכרטיס מסך .

ויש לי עוד שאלה קטנה על מנת לשפר את ביצועי המחשב מבחינת מהירות , הוספת 2gb זכרון תעזור ?

ושוב תודה רבה לכם על התשובות וההסברים אני פשוט בכלל לא מבין בנושא

פורסם

האם חסר לך זיכרון? אם לא, הוספת זיכרון לא תועיל במאומה.

פורסם

יש לי מפרט דומה לשלך, אותו מעבד (אך עם אוברקלוק ל3.7), 4 ג'יגה זיכרון, וכרטיס מסך 6850.

החלפת המעבד לא ישפר לך את הביצעוים במשחקים, כמו שכבר הסבירו לך, ואת האמת אין גם בכך צורך. אני שיחקתי במשחק הזה, ולא ראיתי שום אזכור של קשיים כלשהם מצד המעבד בהפעלתו. המשחק הספציפי הזה גם מתוכנת מאוד טוב, ומנצל את המשאבים של המעבד הזה עד הסוף, והציג ביצועים מעולים בהגדרות גבוהות.

מה כן ישפר לך את החוויה במשחקים זה החלפת הכ.מסך, כאשר אני הייתי ממליץ לך ללכת על דווקה על 6870, כיון שה5770 שלך לא נמצא רחוק בהיררכיית ביצועים מה6850, ואם כבר להשתדרג אז להתקדם ל6870 שבהחלט יתן לך ביצועים מעולים.

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם

למרות שהמעבד שלך אינו מהווה גורם מגביל, אם זה עדיין מציק לך, האם ניסית לפתוח את הליבה הרביעית?

הלוח שלך למיטב זיכרוני תומך בACC, יש מדריכים באינטרנט, ובמקרים רבים ניתן לפתוח אותה ולקבל מעבד מרובע חזק יותר ללא תוספת תשלום, ואם אתה מצליח לפתוח ורואה שהמעבד לא יציב, תמיד אפשר לבטל את זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים