עבור לתוכן

כונן SSD, כונן SATA והרד דיסק חיצוני נכנסים לפאב...

Featured Replies

פורסם

שלום, 3 שאלות לגבי כוננים קשיחים.

א) רכשתי כונן Intel SSD 520 series 180Gb, יש משהו מיוחד שאני צריך לדעת כדי להשתמש בו? להתקין תוכנות/דרייברים מיוחדים? אני הולך להתקין חלונות 7 64 ביט.

ב) יש לי דיסק קשיח WD6400AAKS(של WD, 640 גיגה) שעושה בעיות. בהתחלה המחשב עבד איטי, אחר כך כבר לא עלה בכלל. ניסיתי לפרמט ולהתקין חלונות מחדש אך ההתקנה לא הצליחה לפרמט את המחיצה שעליה הייתה מותקנת המערכת הפעלה. אבל כן יש אפשרות לגשת לקבצים שהיו במחיצה אחרת דרך live cd ועושה רושם שהכל תקין שם. ניסיתי לעשות בדיקה ל bad sectors וויתרתי שזה לקח 12 שעות לסיים 15 אחוז(עד אז הוא מצא ותיקן 8 סקטורים פגומים).

מה אני יכול לעשות עם הכונן הזה(לתקן אותו)? תכננתי להשתמש בו בתור אחסון לסרטים שירים(שיעבוד ביחד עם ה SSD).

ג) במידה ואני לא מצליח לסדר את הכונן משאלה קודמת, אפשרי להשתמש בכונן חיצוני 2.5' (גם כן של WD) בתור כונן אחסון(סרטים, שירים וביטורנט בתדירות גבוהה).

תודה,

אני מתנצל על הכותרת, לא ידעתי מה לרשום שיהיה אינפורמטיבי.

פורסם

א) לא יודע, והאמת שזה מעניין גם אותי. אז קבל הקפצה על הדרך. בכל אופן, הייתי נכנס לאתר של אינטל ומעדכן משם driver ו-firmware, אבל מעבר לזה אני לא באמת יודע.

ב) לדעתי האישית - אם הדיסק הזה (שאגב זה בדיוק מה שיש לי) מזייף לך כמו שאתה מתאר, תגבה ממנו כל מה שאתה יכול וזרוק אותו. אם הוא עדיין באחריות - דרוש תיקון. גם אם נראה לך שאפשר להשתמש בחלק ממנו, חבל שתאחסן עליו מידע שילך לאיבוד בעתיד הלא רחוק.

במקומו הייתי שם דיסק קשיח אחר שישב במקביל ל-SSD.

ג) לא רואה בעיה להשתמש בכונן חיצוני בשביל הצרכים האלה. למרות שעד כמה שאני יודע, הוא יעבוד לאט יותר מכונן sata פנימי.

פורסם

אתה יכול לשמור את הדיסק ולאחסן עליו דברים שלא אכפת לך אם ילכו.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לשמור את הדיסק ולאחסן עליו דברים שלא אכפת לך אם ילכו.

זה מה שאני עושה, השאלה שלי האם יש דרך לגרום לו לעבוד יותר טוב. לתקן סקטורים פגומים איכשהו וכו'.

מזל שפתחתי את המארז, מסתבר שחיברו לי את ה SSD ל SATA2. מבחינת ביצועים לא נראה לי שהייתי שם לב ;D

פורסם

אי אפשר. ניתן רק למפות אותם מחדש כך שהם יוצאו משימוש.

פורסם

תריץ בדיקה בעזרת הכלים של WD ולא של צד ג.

פורסם

מזל שפתחתי את המארז, מסתבר שחיברו לי את ה SSD ל SATA2. מבחינת ביצועים לא נראה לי שהייתי שם לב ;D

מי עשה? ואיזה לוח יש לך?

פורסם

תריץ בדיקה בעזרת הכלים של WD ולא של צד ג.

יש לי את אותן בעיות עם ה WD 3200AAKS , מזה התוכנה הזאת של WD?? (חיפשתי בגוגל אבל לא מצאתי משהו )

פורסם

תודה רבה !!! :xyxthumbs:

אני כבר חשבתי שהכונן הלך לגמרי!! פועל חלק כמו חדש עכשיו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים