עבור לתוכן

המלצה לקווסט

Featured Replies

פורסם

טוב מעולם לא שיחקתי בקווסט, לפחות לא מהתחלה ועד סופו ובכן אני מחפש קווסט שיהיה מעניין עם דגש על סיפור חזק. בלשות או אימה יהיה מצוין. רצוי שיהיה מהשנים האחרונים שאני לא אמצא את עצמי משחק בקווסט פיקסלים

• תגובות 47
  • צפיות 6.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

על גבריאל נייט שמעת?

פורסם
  • מחבר

כן, כאמור לא שיחקתי. האמת הייתי רוצה משהו יותר חדש אבל אם המשחק הזה ממש טוב אני אקנה אותו בכמה שקלים מ-GOG

פורסם

אם אתה מחפש קווסט עם עלילה מעולה וגם אימה אני לא חושב שיש משהו שיתעלה על גבריאל נייט.

הראשון קצת ישן אבל מאד איכותי ודיבוב לא רע בכלל.

סיימתי אותו (שוב...) לפני שנה-שנתיים, משחק אדיר.

פורסם

הQUEST הכי טוב בכל הזמנים - Day of the Tentacle :)

פורסם

"קווסט" ו"מהשנים האחרונות" הם דברים שדי סותרים זה את זה. זה ז'אנר שלצערנו כמעט נכחד מהעולם, למרות שהוא חווה התעוררות מסויימת בדוגמת Telltale Games (סדרת משחקי סם ומקס החדשים, אי הקופים ובחזרה לעתיד).

ממליץ על The Longest Journey - אחד הקווסטים הטובים האחרונים שיצאו (הוא יצא ב-1999...) עם עלילה סוחפת במיוחד (לא בדיוק הז'אנר שאתה מחפש, אבל נראה לי שזה גם יתאים).

פורסם

לדעתי גבריאל נייט 2 הוא הקווסט הטוב ביותר שאי פעם יצא. נמצא בפסגתה של תקופה שאני לא מאמין שתחזור.

הוא ההוכחה בעיני שאפשר לעשות קווסט fmv טוב (קווסט מצולם עם שחקנים אמיתיים).

למעשה fmv זה הדבר בעיני.

גבריאל נייט הראשון הוא עם גרפיקה מיושנת, אבל אם תצליח להתגבר על המחסום הזה (אישית בעיני זה לא מחסום ואני מסוגל להנות מגרפיקה כזו) תמצא קווסט מעולה.

השלישי הוא בתלת מימד, הדמויות קצת שפיציות אבל סה"כ גרפיקה לא רעה בכלל. גם הוא משחק מעולה לדעתי.

לגבי fmv, יש גם את פנטסמגוריה שנחשב בזמנו מאוד פרובוקטיבי וצונזר, לא מי יודע מה טוב אבל גם לא כזה גרוע לדעתי.

וכמובן יש את סדרת טקס מרפי המעולה.

מהשנים היותר מאוחרות יצא לי לשחק קצת במשחקי בלשות שמבוססים על ספריה של אגתה כריסטי שנראו די סבבה.

קווסטים קומיים אני פחות אוהב, אבל day of the tentacle נחמד ועם גרפיקה יפה (שהיתה מעולה לזמנה).

ויש גם את אי הקופים 3 עם גרפיקה מצוירת שהיא בערך הטופ של הטופ, היא במקום שאין כ"כ לאן להתקדם ממנו.

פורסם

סליחה על הבורות אבל מה קווסט לכל הרוחות

פורסם

משחקי הרפתקאות שמבוססים על דיאלוגים ושימוש בחפצים כדי לפתור חידות ולהתקדם בעלילה.

הם נקראים קווסטים (לדעתי רק בארץ) בגלל כמה סדרות משחקים שהתחילו בשנות ה-80 והביאו לפריחה של הז'אנר, ששמן הסתיים במילה quest (למשל king's quest, police quest ועוד כמה).

פורסם

טוב לדעת

תודה

פורסם

אני ממליץ על הקווסט הבא

המרוץ לארנונה

דובר עברית (תוצרת ישראל), חינמי (מהדפדפן), מצחיק, שנון, לא קל מידי ולא קצר מידי, אפילו האנימציה ברמה טובה

מה עוד צריך?

אם במשחקי ריטייל עסקינן, ישנו משחק חדש שאני לא בטוח שממש עונה על הגדרות הז'אנר (אבל הוא כן משחק הרפתקאות)

מקבל ביקורות טובות על האוירה (ניתן לרכישה בסטים)

dear esther

כמו כן, ישנם שני משחקי אינדי שהם קווסט (שניהם היו בעבר ב-humble bundle)

machinarium - שיחקתי בו כמה רמות - גרפיקה יפה, פאזלים קשים מאד.

Trauma - לא שיחקתי עדיין

פורסם

Machinarium מומלץ בחום, אני לא יודע איך שכחתי ממנו. חבל שהוא די קצר.

לא רק ש-Dear Esther הוא לא קווסט, אפילו לקרוא לו "משחק" יהיה הגזמה. אין שם שום משחק, זה רק סיפור.

פורסם

בקשר לגאבריאל נייט 1 - לדעתי הקווסט הטוב בכל הזמנים (או לפחות עם העלילה והאווירה הטובים ביותר) אבל אם פיקסלים זה מה שמפריע לך זה לא המשחק בשבילך. אתה יכול לנסות את DAY OF THE TENTACLE שהזדקן קצת יותר בכבוד.

פורסם

לא שאני חפץ להכנס לאיזהשהוא ויכוח פה, אבל לפי דעתי שני הקווסטים הטובים בכל הזמנים הם גרים פאנדנגו ו-neverhood

פורסם

אז תמליץ אותם לפותח הדיון. אם הגרפיקה מפריעה לו לא הייתי ממליץ לו על גרים פנדנגו. בטח שלא הייתי ממליץ על THE NEVERHOOD למישהו שמעולם לא שיחק קווסט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים