עבור לתוכן

איטיות מחרידה במהירות 100M

Featured Replies

פורסם

היום הטכנאי של הוט התקין לי את ה- HOTBOX ואני בתשתית 100M יחד עם ספק בזק בין לאומי. אני כמובן ללא חייגן וה- HOTBOX משמש כמודם+ראוטר. שאני נכנס לאתרי אינטרט לוקח להם כמאט 10 שניות להיטען! אתרים מחול לא זזים והורדות בטורנטים לא עוברים את ה- 4 מגה גג (גם לרגעים קצרים). למה זה קורה??

לפני היה לי 12M בבזק בין לאומי עם חייגן ותשתית בהוט עם נתב TP-LINK. הכל ממש טס לי וגלישה לאתרים הייתה ממש מהירה!

מה לעשות? דיברתי עם הוט ובב"ל ולא עזרו בכלום, איפה לחפש את הבעייה? מבחני מהירות נותנים בין 30-60 מגה.

פורסם

מעקב.

פורסם

היום הטכנאי של הוט התקין לי את ה- HOTBOX ואני בתשתית 100M יחד עם ספק בזק בין לאומי. אני כמובן ללא חייגן וה- HOTBOX משמש כמודם+ראוטר.

דיברו על זה פה זיליון פעמים.

לא להשתמש עם ההוטבוקס כראוטר, אלא כמודם בלבד ואיתו להתחבר לראוטר טוב. הפונקציה הראוטרית שלו על הפנים.

פורסם
  • מחבר

דיברו על זה פה זיליון פעמים.

לא להשתמש עם ההוטבוקס כראוטר, אלא כמודם בלבד ואיתו להתחבר לראוטר טוב. הפונקציה הראוטרית שלו על הפנים.

אתה בעצם מצביע על הבעיה (HOTBOX כראוטר)? כל הבדיקות שאני עשיתי והזכרתי הן על מחשב שמחובר קווית ל- HOTBOX. פונקציות הראוטר הן לגבי אלחוטי לא? עצם המעבר לחיבור ללא חייגן הוא בעייתי? במידה וזו הבעייה, הוט או בב"ל יישלחו לי ראוטר חלופי?

פורסם

אתה בעצם מצביע על הבעיה (HOTBOX כראוטר)? כל הבדיקות שאני עשיתי והזכרתי הן על מחשב שמחובר קווית ל- HOTBOX. פונקציות הראוטר הן לגבי אלחוטי לא? עצם המעבר לחיבור ללא חייגן הוא בעייתי? במידה וזו הבעייה, הוט או בב"ל יישלחו לי ראוטר חלופי?

לא ציינת שמדובר בחיבור קווי. בכל מקרה, אני עדיין ממליץ לך לא להשתמש בהוטבוקס כראוטר.

תסתכל כאן: http://www.hot.net.il/uploadfiles/10_2011/23756_hot_hotbox_booklet_singles.pdf

במדריך לא מצויין שום דבר לגבי חיבור ה- Ethernet, לכן אני מניח שמדובר בחיבור 100Mbps בלבד, מה שאומר שחיבור ה- LAN שלך יהיה צוואר בקבוק (אחרת חיבור Ethernet 1Gbps זו תכונה שאוהבים להשוויץ בה, באופן מוצדק).

בזק בינלאומי או הוט לא ישלחו לך ראוטר חלופי, לדעתי, אבל שווה לשאול אותם.

אני רואה שהם כן נותנים ראוטר של TP-LINK: http://www.hot.net.il/heb/customerservice/equipment/hotreshet/article,64.aspx

אבל אם כבר יש לך אז אין צורך שתשאיל אחד ותשלם עליו אקסטרא כסף.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאני צריך להאיר את אופן השימוש שלי במערך, כדי שתוכל/ו לעזור לי יותר:

כרגע ה- HOTBOX הוא משמש כראוטר+מודם אינטרנט. המחשב עליו אני עובד מחובר קווית ל- HOTBOX כאשר ע"פ מה שאני זוכר ה- HOTBOX הוא בממשק 10/100 (שאלתי את הטכנאי) והכרטיס רשת שלי הוא 10/100/1000. פונקציית הראוטר משמש מחשב נייד שיש לי בבית אבל כרגע הוא לא רלוונטי. התשתית היא כמובן של הוט. הספק הוא מבב"ל ללא חייגן. בבירור עם בב"ל (שעתיים המתנה בטלפון) לדבריהם אני מחובר לקו התת ימי החדש ב- NGN. אני חושב שזה שולל את האפשרות של איטיות בגלל ה- HOTBOX כראוטר גרוע (הבדיקות הן במחשב קווי) וכמו כן את האפשרות של צוואר בקבוק בכרטיסי הרשת והניתוב עם או בלי חייגן. אז מה יכולה להיות הסיבה לאיטיות? בב"ל אמרו לי שכבר אין הבדל הין עם או בלי חייגן עבורם בעקבות שינויים שהם עשו לאחרונה אחרי השיוניים בשוק האינטרנט.

פורסם

אני חושב שאני צריך להאיר את אופן השימוש שלי במערך, כדי שתוכל/ו לעזור לי יותר:

כרגע ה- HOTBOX הוא משמש כראוטר+מודם אינטרנט. המחשב עליו אני עובד מחובר קווית ל- HOTBOX כאשר ע"פ מה שאני זוכר ה- HOTBOX הוא בממשק 10/100 (שאלתי את הטכנאי) והכרטיס רשת שלי הוא 10/100/1000. פונקציית הראוטר משמש מחשב נייד שיש לי בבית אבל כרגע הוא לא רלוונטי. התשתית היא כמובן של הוט. הספק הוא מבב"ל ללא חייגן. בבירור עם בב"ל (שעתיים המתנה בטלפון) לדבריהם אני מחובר לקו התת ימי החדש ב- NGN. אני חושב שזה שולל את האפשרות של איטיות בגלל ה- HOTBOX כראוטר גרוע (הבדיקות הן במחשב קווי) וכמו כן את האפשרות של צוואר בקבוק בכרטיסי הרשת והניתוב עם או בלי חייגן. אז מה יכולה להיות הסיבה לאיטיות? בב"ל אמרו לי שכבר אין הבדל הין עם או בלי חייגן עבורם בעקבות שינויים שהם עשו לאחרונה אחרי השיוניים בשוק האינטרנט.

זה לא שולל. זו בדיוק הסיבה. אתה רוצה לקבל חיבור 100Mbps כשחיבור ההוטבוקס לא נותן לך יותר מ- 100Mbps. אתה לעולם לא תקבל 100Mbps ותמיד תקבל הנחתה של המהירות.

ואין קשר בין ההוטבוקס לבין החיבור דרך PowerNGN מבזב"ל.

פורסם
  • מחבר

אוקי. אבל האם ההנחתה היא ברמה כזו גדולה? אז במקום לקבל 100M מה- HOTBOX אקבל 90M למשל (הנחתה גודלה של 10%), אך זה עדיין לא המצב. משהוא גורם לאיטיות גדולה יותר בשרשרת. אל תשכח שה- HOTBOX נועד ל-100M לא יכול להיות שהוא זה שייצור צוואר בקבוק בחיבור קווי.

יכול להיות שבב"ל סתם מורחים אותי שכבר אין הבדל אצלם בין חיבור עם או בלי חייגן? ההבדל היחיד בין חוץ משידרוג המהירות מ-12M שהיה לי הוא שכעת אני ללא חייגן.

פורסם

אוקי. אבל האם ההנחתה היא ברמה כזו גדולה? אז במקום לקבל 100M מה- HOTBOX אקבל 90M למשל (הנחתה גודלה של 10%), אך זה עדיין לא המצב. משהוא גורם לאיטיות גדולה יותר בשרשרת. אל תשכח שה- HOTBOX נועד ל-100M לא יכול להיות שהוא זה שייצור צוואר בקבוק בחיבור קווי.

יכול להיות שבב"ל סתם מורחים אותי שכבר אין הבדל אצלם בין חיבור עם או בלי חייגן? ההבדל היחיד בין חוץ משידרוג המהירות מ-12M שהיה לי הוא שכעת אני ללא חייגן.

לא אמור להיות פער כזה גדול שיגיע ישירות מבזב"ל. הם לא הבעיה שלך.

דיווחים על פער גדול קיימים רק כשההוטבוקס מחובר כראוטר. תוספת החיבור האלחוטי והקווי פשוט הורסים לו את הביצועים. יש כאן לא מעט דיווחים כאלה. לדעתי אתה תמצא לפחות דיווח אחד בכל עמוד מהעמודים האחרונים :)

נסה לחבר ראוטר עם חיבור LAN של 1Gbps (ההמלצה הזולה והאמינה היא על TP-LINK TL-WR1043ND) והתחבר עם ההוטבוקס כמודם בלבד.

בעיקרון, כל מי שבחיבור 10Mbps ומעלה מחובר דרך PowerNGN, כאשר עד לאחרונה חיבור ללא חייגן עבר דרך הכבל הישן (ללא יוצא מן הכלל). מאז שהוטנט יצאו עם המבצע החדש, הם העבירו גם את אלו שהם ללא חייגן לכבל החדש, כאשר הדבר היחידי שנותר לו צורך לחייגן זה חיבור גיימר. חיבור גיימר עם חייגן על 100Mbps לא עובד כמו שצריך, מה שמוריד את האופציה מעל הפרק.

נראה לי שכיסיתי את כל האופציות האפשריות (ואני אציין את זה לעצמי - בפעם המי יודע כמה בימים האחרונים).

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה :yelclap:

אז כדי להיות בטוח שאני לא קונה סתם ראוטר שבאמת אין לי כסף לבזבז עליו, אתה אומר שאפילו שאני מתחבר קווית ל- HOTBOX, ראוטר עם ממשק 1G אמור לשפר מהירות? שים אני מדבר על איטיות כבדה בגלישה באתרים בארץ ובחול עוד לפני שאני מדבר על הורדות מוגבלות בטורנטים?

פורסם

תודה על העזרה :yelclap:

אז כדי להיות בטוח שאני לא קונה סתם ראוטר שבאמת אין לי כסף לבזבז עליו, אתה אומר שאפילו שאני מתחבר קווית ל- HOTBOX, ראוטר עם ממשק 1G אמור לשפר מהירות? שים אני מדבר על איטיות כבדה בגלישה באתרים בארץ ובחול עוד לפני שאני מדבר על הורדות מוגבלות בטורנטים?

בהחלט. הפרדה טוטאלית עושה טוב לרשת שלך, במיוחד כשמדובר על מהירויות גבוהות כאלה. כך או אחרת, צריך ללמוד מהצרות של אחרים ;)

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה.

אני אנסה להשיג מהם (בב"ל או הוט) ראוטר עם דגש על 1G בקווי. לא ילך, או שהם לא יימצאו פתרון אחר, אני אקנה את ה- TP שהמלצתה עליו. קצת יקר אבל נראה ממש טוב עם השלוש אנטנות שלו. בכל מקרה לא לבקש מהם להחזיר אותי לחייגן גם אחרי שאשיג את הראוטר נכון?

פורסם
  • מחבר

הקפצה:

נזכרתי עכשיו שלפני שנה שהצתרפנו להוט, התכנאי ששם את הראוטר והמודם בחדר שלי אמר שעוצמת הסיגנל בקו שמגיע לחדר גבולית. בבידקה בממיר בחדר שלי הוא מראה קליטה חלשה לעומת הסלון למשל. יכול להיות שזו הסיבה לאיטיות? ב-12M זה לא הורגש אולי עכשיו כן?

פורסם

כדי לבדוק שהסיבה לאיטיות היא אכן הגדרת ההוטבוקס כראוטר, הדבר הראשון שהייתי עושה, לפני הוצאת כסף

על ראטר חיצוני, זה להגדיר את ההוטבוקס שיעבוד כמודם בלבד, ולחבר לאחד המחשבים בבית (כמה מחשבים

מחוברים כרגע?...), לצורך בדיקה.

אם בעיות הגלישה ממשיכות, הבעיה אינה (רק) בכך שההוטבוקס מוגדר כראוטר, ויש לחפש אותה במקום אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים