עבור לתוכן

למישהו יש הערכה מתי מחירי הכוננים יחזרו מעליית המחירים האחרונה?

Featured Replies

פורסם

אני מתלבט אם לקנות עכשיו או להתאפק ולחכות.

פורסם

נו, שוב אותה שאלה ?

כ"כ קשה לעבור על הדיונים שלמטה ?

מה גם שאתה לא נותן שום פרט על איזה סוג / נפח וכו'

אתה צריך.

אז לאור כל זאת - תימשוך כמה שתוכל, כי מדובר על לפחות

שנה + / - .

:xyxthumbs:

פורסם

לפי הערכות עד סוף השנה (רבעון רביעי) יחזרו לתפוקת היצור שהיית לפני השיטפון.זה אומר שהמחיר ירד אך לא בהכרח למחיר שהיה לפני.לשם כנראה הוא לא יחזור בזמן הקרוב.

פורסם

softpedia? :-\

פורסם

מה הבעיה בו?

חוץ מזה הוספתי גם מ techpowerup

עליהם אין מה להגיד.

פורסם

הבעיה היא שלא מדובר בעליה של עוד 30-40 אחוז, אלא במחירים הגבוהים בכ-30-40 אחוז מאלו שהיו לפני ההצפות בתאילנד.

כלומר - במידה ולא יהיו לנו עוד "הפתעות" לא נעימות, המחירים אמורים להמשיך ולרדת לאט לאט, אבל אל תצפו לחזרה למחירים של שנה שעברה לפני שנת 2013. זה הכל.

פורסם

אם אנשים רק יפסיקו לקנות זה יכול להיות עוד מחר.

פורסם
HDD vendors across the board have exhausted their inventories in Dec-Jan when they supply PC/notebook ODMs their inventories of HDDs, but they haven't hiked quotes due to the off-season that followed. However, the flood situation isn't the only factor that will affect HDD prices. With increase in prices of raw materials, components, and labour-costs, HDD prices are expected to go up 30-40%.

זה ציטוט מTECHPOWERUP

כתוב פה מה שישפיע על המחיר עוד חוץ ההמחסור בHDD זו הבעיה עם חומרי גלם.

מה שאני מבין בזה זה שמחיר הקשיחים יעלה בעוד 30-40 אחוז עכשיו, שזה גם ישפיע לטווח הארוך.

פורסם

זה אכן מה שכתוב, רק זה עדיין לא אומר שזה בהכרח מה שיקרה,

כמו שזה לא אומר גם את ההיפך :silly: .

בקיצור, העתיד מי ישורנו, איפה היו כל החכמים לפני ההצפות ?

:pissed:

פורסם

זה ציטוט מTECHPOWERUP

כתוב פה מה שישפיע על המחיר עוד חוץ ההמחסור בHDD זו הבעיה עם חומרי גלם.

מה שאני מבין בזה זה שמחיר הקשיחים יעלה בעוד 30-40 אחוז עכשיו, שזה גם ישפיע לטווח הארוך.

להלן המקור לשתי החדשות שהבאת, שמופיע גם בהן:

http://www.digitimes.com/news/a20120223PD223.html

שים לב לנכתב בפיסקה האחרונה: "Due to increased costs of components and materials, HDD prices are likely to rise 30-40% from the level before the floods by the end of 2012, the sources indicated"

הניסוח רחוק מלהיות אידיאלי, אך מצויין בפירוש כי מדובר בעליה ביחס למחירים שלפני ההצפות.

פורסם

הבנתי, זה נעלם בין השורות כשהעתיקו מהמקור :facepalm: .

כן שמתי לב, אני אתקן גם בתרד שפתחתי בנושא תודה רבה על הערה.

נ.ב אולי משהו ממכם יודע מה הכוונה המדוייקת ב "the sources indicated" אני מכיר את הביטוי כ- המקורות מצויינים בכתבה רציתי לשאול אם אני מבין את זה נכון.

פורסם

מעבר לשטפונות שוק הכוננים הקשיחים המכניים עבר התכנסות לדואופול במהלך השנים האחרונות. מהלך זה הושלם לאחרונה עם חיסול חטיבות הכוונים של היטצ'י (חטיבה שהייתה בעבר של IBM) ושל סמסונג. טושיבה לא שחקן משמעותי, כך שכל השוק היום נשלט על ידי סיגייט ו-WD.

על שתי החברות האלו מרחף איום אסטרטגי מצד ה-SSD ולו הייתי המנכ"ל של חברות אלו הייתי פועל במרץ להגדלת קופת המזומנים לצורך הערכות עם איום קיומי זה.

נתון זה בהחלט עשוי להשפיע על המחירים.

פורסם

כל עוד נפח הכוננים ימשיך לגדול בעקביות, זה רק עניין של זמן עד שהמחיר פר ג'יגה יחזור ויעבור (בהוזלה) את המחיר לפני ההצפות.

שאלת המיליון דולר היא, מתי לעזאזל היצרנים יתחילו למכור הרדיסקים של 5TB ?

פורסם

5tb?

קודם שיהיה ניתם להשיג בארץ כונן יחיד של 4 טרה (החדשים של היטאצ'י וסיגייט)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים